reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mikotku - tez podobaja mi sie wlasnie takie unisex. Nawet lezaczek mielismy taki 0-9 kg ale nie mial regulowanej wysokosci oparcia dlatego zdecydowalam sie kupic potem drugi FP. Ale tamten bardzo lubilam .

Tymek pieknie jadl dzs zupke praktycznie sam. A ze byla to buraczkowa to tylko patrzylam aby na spdniach nie wyladowalo :-D Musze zaczac rozbierac go do jedzenia, albo ubierac takie spodenki, ktorych mi zal ni bedzie . Ale jadl pieknie. Oczywiscie ku wielkiej uciesze tatusia lewa reka ;-)

Tymek zasypia, ja tez sie poloze bo cos mnie dzis dziwnie brzuch pobolewa. Tzn juz teraz nie ale mialam takie trzy mocne uderzenia w szyjke wiec ja nie wiem co malutka tam kombinuje.

Zrobilam tez pierwszy raz taki angielski sernik cytrunowy. RObi sie doslownie w pol godzinki, tylko teraz w lodowce siedzi :-p

reklama
Gosiaczku kladz sie! Musisz odpocząć :-* czekam na zdjęcia sernika, recenzje kulinarna i Przepis. Zosia tez właśnie usnela. Lecę szybko ogarnąć kuchnie i.podszykowac obiad.

Gosiak, połoz się odpocznijcie z Nelą. Miki tez właśnie zasnął, a myslalam, ze już nie zasnie i wyjdziemy na dwór. Ciekawe też o której zasnie na noc.
Ogarnelam Mikołaja (pobawilismy się, zjadł całą miskę rosołu - niestety nie sam, zajęła mu czas), zrobiła obiad, jeszcze po tej glukozie wzięło mnie na pieczenie i zagniotlam ciasto (zaraz powinno być gotowe). A co robił w tym czasie mój mąż? Spał w najlepsze, a jak się obudził to leżał i grzebał w sieci. Ot się dziś na pracował, moja mroweczka.

Mam juz wyniki. Wyszły dobrze, tylko mam bakterie w moczu, będzie trzeba zrobić posiew. I glukoza tez ok. Co prawda po 2 godz była jeszcze powyżej normy, ale wyraźnie spadła w porównaniu z tą po godzinie, a i te ponad normę było w sumie niewiele ponad (125, przy normie 110).

Tak wiec jest dobrze ;-)

To sie nalezalam wtedy ;) cale 20 minut. Ale teraz chlopaki szykuja sie na dwor wiec chwilke bdde miala.
Emil sie dzis zdenerwowal bo kolejne mieszkanie do kupna / wynajecia i ulica nie wyglada ciekawie przez te szyldy. Jakby wszyscy chcieli uciec stąd. No ale wyjscia w sumie nie mamy i poczekac jesxcxe toche musimy.

Palin -och to rzeczywiscie dzis Aro robirny :p

o co tu tak cicho dziś .. pogoda chyba nie nastraja optymistycznie :baffled:
od 14 ciągle pada :baffled: Daria już śpi :confused::confused:ale wstała z drzemki o 14 i już dłużej nie dała rady wytrzymać pewnie o 5 rano zgłodnieje :sorry2: ale jest nadzieja że w zimowe wieczory bedzie szła spać o 20 żeby mamusia mogła spokojnie seriale oglądać :-p
Palin dobrze że wyniki ok a piguła szkoda gadać :baffled::wściekła/y:heh Aro pracuś :sorry2:
gosia jak sernik smaczny ? oj to macie zimno 9 st :baffled:

No i Miki właśnie zasypia. Nie ma to jak wyszalec się na placu zabaw. A i tata tryskal uśmiechem, mimo, że musiał ciągle towarzyszyć młodemu (ja się zbuntowałam i rozsiadłam na ławeczce). Wszystko za sprawą pewnej mamy, która również była ze swoim dzieckiem. Wy wiedział się ten malec to Tomek, ma roczek i miesiąc, jeszcze nie chodzi i ma 8 zębów. He he, facet a nie pomyślał, żeby wziąć numer telefonu :p

Dopiero teraz zaczynam się czuć zmęczona. Wiec tylko kolacja, tradycyjnie arbuz i pewnie zasne jak niemowlę

Teri u nas lalo od południa :-/ Zosia druga drzemke miala bardzo krótka i niespokojna,wlasnie zasypia. Juz kolejny raz wzgardzila kaszka na.noc. Także zjadla normalna kolacje. Dzisiaj bardzo marudzila, pewnie jest rozdrażniona po Szczepieniu :-( padam :-( Kochana, będziemy razem oglądały :p ;-)

Palin wyniki dobre,a to najważniejsze :-) bardzo dobry podział obowiązków na spacerze Zarządziłas :-) teraz kladz sie i odpoczywaj :-)

Emka jak Ninka? Jest poprawa?

Jeszcze dwa tygodnie temu o tej porze Jezdzilysmy rowerem albo spacerowalysmy, a teraz obie Lezymy w piżamach :-o po sierpniu powinien być grudzień :p bez tej jesiennej pluchy i zimnych, wietrznych dni.

Dziewczyny tez macie wrazeniej jakby pomalutku juz jesien witala? masakra,psychicznie juz mi ciezko jak takie szare dni sa a co bedzie pozniej..jakos to lato mi ucieklo.

Cudne macie ubranka dla smykow. To mnie zmusza do przejrzenia ciuchow. Czegos z pewnoscia nam zabraknie.

Mikoto u nas odpukac w dzien nie bylo juz goraczki do zbijania,co chwile do niej zerkam czy czasami nic sie nie dzieje. Jestem juz tak umeczona brakiem snu od czwartku,boje sie,ze w koncu urwie mi sie film w nocy i przegapie cos niepokojacego. Buzia nadal ja bardzo boli,placze przx podawaniu lekow i smarowaniu w srodku,placze w trakcie zabawy,nadal nie je,pije 3 butle dziennie,do tego po pare okruszkow chleba czy ciutke banana.

Mikoto oby Zosia jutro mila sie juz lepiej:)

Emka dokładnie tak! Mam wrazenie, ze lato skończyło się z dnia na dzień :-(Dołuje mnie ta pogoda, a to dopiero pierwszy dzień taki :no: Dobrze, że pije! A leki zaraz powinny zacząć działac. Bol ustąpi i aptety wróci i to zdwojony :tak:Jak Nina śpi, Ty tez spij! Musisz chociaż chwilę odpocząć, wyobrażam sobie jaka jesteś umęczona :-(

reklama
Mikoto nie moge spac bo u niej goraczka wyskakuje i ona nic nie sygnalizuje. Spi jakby nigdy nic,nawet jak w nocy miala ten duzy spadek to tez fuksem to odkrylam i szybko ja cieplo otulilam.mam takie krotkie drzemki na czuwaniu.

Do góry