reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Dziewczyny jest dlugi weekend,pogoda do tyłka..ani wyjsc-tym bardziej z ta chora niejedzaca placzkom. Tak mi jej zal,sama moglabym ryczec caly dzien. O 7 rano wypila 230ml mleka i to koniec jej posilkow.

Kingusiu u Laury chyba tez zebiska sie szykuja..ktos mi ostatnio mowil,ze wiekszosc dzieci w tym wieku zaczyna byc strachliwym,czy na obcych czy ogolnie inne otoczenie.

Witam
Od rana w biegu. Pobudka o 7. Ogarniecie siebie i dzieci, śniadanie, zakupy i spacer bo przestało padać akurat. Potem do domu, zrobiłam porządek z kwiatami , Toś zasnął P bawi się z Miki a ja szybko zrobiłam drugie danie schab w sosie marchwekowym, ziemniaki i ogórek malosolny bo zupka ryżowa z wczoraj. Nastawilam pranie i teraz kawka. Pech z tą pogoda bo chciałam kołdry poprac! Nie wiem co będziemy robić po południu bo mokro i blotniscie.
Kinga
Może to faktycznie zęby. Współczuję nocek.
Gosiak
Hehe ale ty jesteś torpeda. Czekaj jeszcze te 7 tyg i szybkiego porodu życzę. Czapka śliczna. Ja robię teraz dla Tosia żółto czarny komplet. Potem zabiorę się za Miki komin i czapeczki.
Mikoto

Co dziś porabiacie ?
Teri
Śliczna koszula. Sama bym ubrala

Ankaka
Ja to zero serialowa jestem lecę na domo, kuchni, tlc TVN style, NGW itp. Ale tak naprawdę to telewizji mało oglądam
Mikoto

To sałatka z ogórka, papryki, cebuli , marchwi i kalafiora do słoików , na zimę
Emka
Bidulko ! Ale jedzeniem się nie martw, wyzdrowieje to zacznie jeść

Wisienka ja tez nie ogladam tylko zeby cos lecialo :D bo jak cicho to nie umiem nic zrobic :) ale pierwsza milosc, na wspolnej, na dobre i na zle i m jak milosc sledze :) jakos tak mnie wciagly te seriale :) no ale to sie na niczym nie odbija bo ogladam na kompie jak Fifi spi i mam czas dla siebie :) leze w lozku i wio z maratonem :D m ma nocki wiec jakos spedzic musze te samotne wieczory :)

Wracamy. Zakupy bardzo udane :-D kupiliśmy Zosi 4 pary spodni dresowaych, w tym 2 cieplejsze, granatowy sweterek, body i koszule dzinsowa :-D spotkaliśmy się przy okazji ze znajoma i Jej Dziećmi, także miło spędziliśmy czas. Na 17 idziemy na.grilla do Tesciow.

Kingusia teraz pewnie druga drzemka. Zosia usnela w aucie! Pierwszy raz :-D :-o moze zaproscie kogoś do siebie ;-)

Emka tak.jak pisze Wisienka. Apetyt wroci. Nie ustawaj w próbach, podsuwaj jej smakołyki pod nos :-) nadal goraczkuje?

Wisienka ja zrobilam.dwa prania rano i wniósłam z dworu na.strych. U nas cały dzień burzowy :-/ Ty jak zwykle na.wysokich obrotach. Tez uwielbiam Domo i kuchnie ;-)

Ankaka. U nas często radio ;-)

Mikotku nasza druga drzemka właśnie trwa od 1,5 godziny i jestem troche zaniepokojona bo ona rzadko tak długo śpi. Pochwal się zdobyczami dla Zosi :tak: ja poluje na jeansowe ogrodniczki.
M. właśnie pisał że wraca do domu więc nie będzie nam się już tak nudzić.
Głowa mi pęka. Pewnie przez tą pogodę. Pranie się kisi w łazience. Będzie schło ze 2 dni :baffled:

Miki późno wstał z drzemki, myslalam, ze drugiej juz nie będzie, ale 20 minut temu padł. Ciekawe ile teraz pospi i o której pójdzie spać na noc.

Ankaka, u nas na te seriale typu "ukryta prawda", " dlaczego ja" itp mówimy mózgotrzepy.

Gosiak, ja mam taka starą, ale juz elektryczną i szyje. Sama używam tylko do podłożenia spodni, przy szycia paska do Tiran (dla mamy), czasem jak cos trzeba zszyć, a na ręczną robotę za dużo. Kiedys uszylam sobie bluzke i sujkienke, ale takim specjalista jak nasza Fioletowa to nie jestem, daleko mi hen hen.

Emka a może spróbuje ja podkarmiac kaszką przez sen? Biedulka się męczy :-(

Pogoda się teraz popsula, przeszła burza, jeszcze trochę kropi. Szkoda, bo dziadom popsuło kawalerskie plany (mieli iść na paintball i ognisko, a skończy się na domowce). My z Mikim idziemy do mojej koleżanki - tam sobie miał Miki pogadać po ogrodzie, ale teraz mokro (ech, szkoda, ze nie mamy kaloszy). Zostają mu harce z psem w domu.

Palin ooo super mieli plany! A u nas się Wypogodzilo! Super! Tych paradokumentalnych nienawidzę :-/

Kingusia dobrzr ze M. Będzie, Zawsze to milej. Kochana, dresy granatowe i zielone z F&F, body granatowe i fuksjowe cieńsze z H&M, sweterek H&M kosztuje 29 zł ale jest świetny jakościowo, Zosia ma.i.jux z 6 odkąd się urodziła.zawsze do nich wracam. Body cieńsze H&M jako gratisowe przy zakupie dresów, koszula ZARA ma.świetny materiał i podpinane rękawy.

Zosia wstala. Mikotkowy Tata ja jeszcze uspal jak wrocilismy. Lecę kończyć obiad, będzie lekko, warzywa z piekarnika, jako.Ze grill przed nami ;-)

reklama
Nie mogłam wcześniej zdjęć Załadować :-/

Załączniki

• 1408198828509.jpg
    1408198828509.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 43
  • 1408198852853.jpg
    1408198852853.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 42
  • 1408198865429.jpg
    1408198865429.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 45