reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Palin rewelacyjny zakup sandałków, u nas Bartoszek biedny będzie bo będzie nosił po starszym bracie chyba wszystko...:sorry2:
Robaczku współczuję tego że sama jesteś z dziećmi, pewnie to kwestia przyzwyczajenia i wypracowania sobie rytmu, ja nauczona że jak D wraca z pracy to mam trochę luzu bo mi pomaga

przechwaliłam wczoraj moje dziecko, dziś pół nocy Bartek płakał, o 3,30 dostał mleko i spał ze mną w łóżku, tata się wyniósł i oddał synowi poduszkę :-)

reklama
Dzien dobry u nas od rana pada :dry: no ale zapowiadli wiec sie nie dziwiwee

Wcvzoraj E sie ni odzywal choc probowalam zagada, spal osobno, ale dzis rano przyszedl i przeprosil, wiec pewnie wieczorem pogadamy. Nocka oki. Tymek przespal ladnie cala bez placzu, raz podalam smoka, wiec odespalam poprzednia :tak:

RObaczku - lej woda lej ! CO do ubierania niektorych dzieci to mi ich szkoda, zar sie lekje w Polsce z nieba a tu kurtki :confused: Mieszkanko ogladala mloda dziewczyna pracujaca w szpitalu (jest jakies 10 min piechotka stad), mowila, ze ladne, ale zobaczymy co na powie agencja. Mam nadzieje, ze bedzie wiecej wizyt bo stopy procentowe maja pojsc w gore, czyli bedzie drozej z kredytami . CO dla nas tez nie jest dobra inf, bo E cos sie widze upiera na kupnie...to tez musimy obgadac

Asiulka - ja tez jak zawsze pochwale Tymke to potem mam nauczke ;-)

Tymek pije coraz mniej mleka. Rano kiedys wupijal 220ml, potem zaczelam robic 180ml, a teraz moze ze 100 wypije .....a mam pytanko : myslicie o zmianie butelki na niekapek??? tak sobie mysle czy by ni sporobowac. Kupic osobny tylko na mleczko, ..

Witam się porannie!

Z.druga kawą. Noc Wiercaca, Zosia teraz dosypia. Ja dopijam kawe i udaje że coś tam robie :-/ :p pranie wstawilam, sypialnie uprzatnelam. Padł nam odkurzacz :'( dzisiaj w.Biedronce bodziaki na które tyle czekalam. Nie udało mi się z rana jechać, mam nadzieję że coś Jeszcze zostało :-(

Kingusia Laura jest śliczna! Oczka jej się śmieją! Jak.noc?

Asiulka dasz rade! Masz.racje, jak.sir jest samej ze wszystkim można wypracować taki system,że daje się rade :p

Robaczku zdrowka dla Hubiego! Zosia ma.katar Zawsze przy zębach, zwłaszcza jak górne ida :-/ daj znać co powie lekarz.

Gosiak trzymam kciuki za konstruktywne wnioski po rozmowie :-*

Widac, ze korzystacie z letniej pogody i bardzo dobrze. U nas przestalo troche padac, ale ze Tymek spi to siedzimy w domu.

Robaczku - Hubi pewnie zarazil sie od kuzynki, bo watpie aby go przewialo przy Waszych upalach

Gosiaczku jestem :-D niedawno wrocilysmy. W Biedronce udało się kupić Bodziaki :-D potem zabawa na dworze jest spacer,obiad,drzemka. U nas zaczęło Strasznie wiać :-o jest bardzo ciepło ale ten wiatr aż hula :-/

Robaczku czekam na wieści :-*

Wcinam mlodą kapustkę na krótko :)

Byłam u lekarza. W sumie nawet nie osłuchala bo stweirdziała, że to tylko katar. No nie nalegałam bo nic po za katarem nie dolega. Dała do noska Euphorbium i do inhalacji Mucosolvan. Jak do poniedziałki katar i kaszel nie odpuszczą to mam się pokazać.

U nas też wieje dziś nieziemsko ale bardzo ciepło.

Mikotko
Zosia na ząbki się wierciła czy gorąco macie ?

Gosiaku trzymam kciuki by w końcu klient się trafił. No naprawdę dziś wszystkie wywiało chyba na dwór i żadna na necie nie siedzi :)

Dziś nie lałam wodą bo .....przyjechała policja :) Z samego rana . Oczywiście 20 osób się zebrało pod domem i jak zobaczyli roadiowoz to zaczęli uciekać a policja bohatersko wyskoczyła z auta i gonili ich :D z 10 złapali i powstawiali mandaty :) Po tej akcji nikt nie odważył się stanąć mi pod domem :)

Jestem dzić totalnie wypluta, nie mam energi, jestem ospała maxymalnie :(

Hubi śpi więc podłubie coś w pracy.

A i Hubi chodzi, chodzi ! Już tak ślicznie. Przez cały pokój. Sam się puszcza, nawet zawraca, stanie popatrzy i idzie dalej :) Porusza się już w 50 % na nogach :) Jestem mega szczęśliwa :)

Robaczku gratki dla Hubisia !! u nas Bartoszek całe podwórko przejdzie za psem :tak:

Byłam dziś u D. chrzestnej na kawce i co ja sie dowiedziałam o mojej teściowej, szwagrze i jego żonce.... ho ho ho :szok:
w życiu bym nie powiedziała że szwagier podniósł rękę na żonę, a ona mu grozi że odejdze jaqk ten popije, że go wyrzuci i teście ładują kasę do szwagra co trochę żeby się nie kłócili tamci, bo tamta lala nauczona że wszystko dostaje i gra pierwsze skrzypce zawsze (to akurat już wiem od dawna), że wszyscy koło niej muszą skakać i robić co ona chce, że na śląsku rodzina się śmieje że ogonek zawsze jest w odwiedzinach w formie szwagra i jego rodzinki ( zawsze z teściami jeżdżą) i oczywiście sponsoring tamtych. To też już przestałam się dziwić jak jedziemy do galerii z D to pytamy jego rodziców czy jadą z nami i zawsze jest jakaś wymówka" a dużo prasowania mam" " nie chce mi się roboty mam dużo" a S. dzowni że jadą do Wrocławia, każda robota koszenie trawy cokolwiek rzucone w połowie bo jadą z nimi .....:dry: hmmm.... no tak, nam się nic nie należy :-(
a zaczeło się jak kuzynka D. zapytała jak ja wytrzymuję z teściową, bo jak dzowni tamta synowa to teściowa wychodzi do innego pokoju i "psipsiają' czyli szeptają sobie na boku. wczoraj wróciłam o 18 od mamy oni już byli i też 20m od nas sobie szeptały, jak podeszłam to głośniej o kwiatkach rozprawiały jak się oddaliłam znowu szept, już więcej do niech nie podeszłam :dry:

Ciezki dzien za mna... Tosia odebrana z przedszkola o 13, na szybko do domu zeby obiad zjesc, o 14 wyruszylismy do neurologa. Kolejka wielka ze hoho, ok weszlam. Pani dr stwierdzila u mnie bole migrenowe, ale ze jeszcze karmie to nie da mi lekow... wiec czeka mnie wizyta po karmieniu... a kregoslup, no cos widac po nim i ciaze i kg Lola. Dostalam skierowanie na rehabilitacje, na masaze, wiec wyszlam zadowolona. Potem wrocilismy do domu zeby znow cos zjesc i... na Sor okulistyczny. Tydzien temu Karol mial zaczerwienione prawe oczko i takie dziwne szkliste. Dostalismy kropelki id pediatry - przeszlo. Jak by sie powtarzalo - do okulisty. No i wczoraj znow sie zrobilo :-\ to wygladalo jakby mu do prawej strony oczka cos sie szklistego przykleilo :-\ nooo i w gabinecie Lol przez chwile byl grzeczny przy tej maszynie, ale po chwili sie rozplakal. Padla decyzja - idziemy na sale operacyjna... nogi sie pode mna ugiely no ale ok - poszlismy. Kojarzycie jak sie niemowlaki otula kocykiem? Tak go otulili zielonym czyms, wiec sie darl... ja go trzymalam, pielegniarka trzymala glowe, a okulistka hmmm otworzyla powieki i zalozyla takie cus :'( nie mogl oczka zamknac. Zaczela mu je plukac, zakrapiac, wyczyscila to szkliste - to byla gesta wydzielina. Potem wywinela powieke na zewnatrz. Lol byl dzielny, bo przez chwile nie plakal. Oko czyste, nic w nim nie ma -diagnoza zapalenie spojowek. Po odplataniu i umozliwieniu zamkniecia oka, moj kochany syn zlapal za buta, zawolal e! I uraczyl 6zebnym zabojczym usmiechem pania dr i pielegniarke... ja mokra ze stresu jak mysz, roztrzesiona a ten sie zaczal w glos smiac! Potem obie musialy do niego gadac bo inaczej sie darl to swoje e! Dostalismy antybiotyk do oczka. Teraz wracamy, mi niedobrze z tych nerwow... padam :'(

Witam kochane
Pojawiam się na bb w kratkę, po pracy staram się spędzać z Filipem dużo czasu na świeżym powietrzu, staram się codziennie podczytywać ale nie zawsze jest czas na odpisanie. Dzisiaj dałam małemu trochę arbuza, w sumie śladowa ilość bo mój synek nie lubi smakować nowości. Ale muszę się również pochwalić bo mój mały dziś powiedział „mama” ogromnie się cieszę, bo już zaczynałam się martwić, że może coś jest nie tak.

RobaczekII
nie mogę się już doczekać spotkania z Wami, może w przyszłym tygodniu uda mi się wziąć jakiś dzień wolny np. wtorek to mogłabym przyjechać, ale nie wiadomo co szef na to, że chciałabym wolne, może jutro uda mi się zapytać. Ja jeszcze nie jadałam tegorocznych truskawek, ale pewnie niedługo skosztuje. Dobrze, że dziś policja zadziałała. No i brawo dla Hubisia tak pięknie chodzi.

Kingusia91 dziwna ta twoja szwagierka, ja bym kupiła to co sama uważam, u nas od dziś są w Tesco Lego Duplo w promocji, jutro przed pracą wjadę bo chciałam dla Filipa Lego Duplo. U nas jak np. brat chciał kupić córce nowe łóżko to wszyscy dawali kase tyle ile mogli, a oni resztę sobie dołożyli

gosiak_85
kochana staraj się nie denerwować,słodki Tymek i rampersik

paulus3d to będziesz miała pomoc jak mama będzie u Ciebie,

MatkaEwa
nasza piaskownica, podobnie jak Mikoto, czeka na pomalowanie i złożenie, bo jak na razie Filip bawi się na górce piasku

Mikoto pierwsze słyszę krostki od zębów, ale te ząbki dają popalić Zosieńce, jak tam udało się kupić bodziaki w Biedronce, jaki rozmiar wziełaś? Ja dziś chciałam z Lidla spodenki ale największy rozmiar był 68.

Palindromea świetnie Miki już sam chodzi, ale super cena za piękne sandałki

_anula oby oczko się szybko zagoiło

Lec ogarnac szybko mieszkanie i idę spać

reklama
Anulka to przeżyłaś dzisiaj niezły koszmar. Bardzo współczuje. Tyle dobrego, ze diagnozy prawidłowe no i ze oczko wyczyszczone profesjonalnie. Połóż sie z dzieciakami spac. Jutro bedzie lepszy dzien. Ściskam i całuje

Palin świetne sandalki no i cena

Mikotku my tez body wyhaczyliśmy. W ogóle wszystkiego duzo było. Warto dodać, ze około 19 tej byliśmy dopiero.

Justynka Wojowniczko :D dobrze, ze policja wzięła sie do pracy. Gratulacje i buziaki dla Hubiego.

Gosia &&&&& za sprzedaż mieszkanka!

U nas miarowo. Zamieniłam lozeczko na turystyczne bo Feliks pakował ręce i nogi miedzy szczeble i płakał. Sporo czasu na działce rodzicow dzisiaj spędziliśmy. Acha i byliśmy u dr. Dzisiaj. Od 2 tyg walczyłam z odparzeniami jajeczek i nic. Raz lepiej raz gorzej ale generalnie bez poprawy. Nigdy nie mieliśmy najmniejszych problemów. Myślałam, ze to przez pieluchy z Rosmana. No i w końcu mnie olśniło, ze to mogą byc drożdżaki albo inny grzyb po antybiotyku. Miałam racje. Clotrimazolum do smarowania i po pierwszym razie jest znaczna poprawa. Dodatkowo brzuch wysypany po 2 truskawkach :-/

Felini śpi. Czekam aż starszy wróci od Ojca.

Ostatnia edycja:
Do góry