reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Wiam się z drugą kawą!

Nareszcie wczytuje mi Wasze posty! :-D wczoraj byłam z Sofii u lekarza. Wokół ust wyszły jej krostki. Utrzymywały się kilka dni, z różnym nasileniem. Alergie wykluczyłam. Medyk po obejrzeniu i sprawdzenie orzekł, że to od zebow. Idą i górne czworki.

Mialysmy wychodzić na dwor, ale Zosia chyba usnie???

Madzia cudni są! Ależ Tymek się zmienia!!! :-o

Smile gdzie się podzielasz?

Wenusjanka uwielbiam sałaty! Bella bawi się w piaskownicy?

Palin szkoda ze nie udało się załatwić :-( rodzinny dzień Wam się szykuje :-) co zaplanowaliscie?

Anula oby lek pomógł!!! Mocno trzymam kciuki!!! Może Tosia chce Wrócić Twoja uwagę? Teraz widzi ile czasu poświęcasz Lolowi, Luki nie ma często w domu, Ty jesteś umeczona i zdenerwowana i może dlatego i ona tak nerwowo zabiega o uwagę? Za dużo na Ciebie spadło w jednym czasie :-(

Kingusia ciesze się ze taka super noc za Wami! I mąż w domu :-D Laura rośnie na duszę towarzystwa :-D Zosia jeszcze w krótkim rekawku nie była. Kupiłam jej body na ramiączkach z myślą, że właśnie pod krótki rękawek będę jej zakładała. Kupowałam w c&a, świetne są :-) wzielam wszystkie możliwe wzory które były w sklepie :confused:;)

Korbus zdrowka dla Zosienki!!!!!

Robaczku jeszcze raz gratuluję! Hubi przepieknie chodzi :D:sly:

Pogoda zapowiada się cudna :cool:

reklama
Dzień dobry.

Anula – aż się nie chce wierzyć, że Tosia tak się zachowuje. Antonino, proszę być grzeczną dziewczynką i miłą dla mamy. Oby te hormony pomogły i wszystko się unormowało.

Kingusia – gratuluję nocki. Niech już się zdarzają coraz częściej. Miki dziś też dość ładnie spał. Noc trwała do 7 rano. Wykorzystajcie Tatusia do maximum. Niech poczuje się jak w domu ;P

Robaczku – no niestety tak bywa. Ale spokojnie, za tydzień nie powinno już być problemu. Teoretycznie musze te badania porobić, ale w praktyce, to wyniki są jeszcze aktualne z ciąży z Mikołajem (w końcu aż tak dużo czasu nie upłynęło i od różyczki raczej się nie odchorowałam).
A idźcie z takim dyżurowaniem. Miki trochę pomarudził o pić w nocy. Ja go słyszałam, ale skoro dyżur Ara to nie wstaje. Trącam go, szturam – a ten nic. Śpi jak zabity. Musiałam sama wstać. I tak kilka razy (ale nie aż tak dużo). Dziś już mu nie odpuszczę. Będzie trzeba to zastosuję środki przymusu (czyt – obleję go zimną wodą).

Mikoto – jak Miki wstanie z drzemki ruszamy na zakupy. Przede wszystkim chcemy pozaliczać obuwnicze, trzeba kupić 3 pary butów, dla każdego po jednej. Po za tym skoro Aro w domu to trzeba do wykorzystać i zrobić większe zakupy. Później wrócimy na jedzonko i drzemkę, a popołudniu znów spacer i plac zabaw.

Kingusia, pytałaś o ubiór. Ja Mikiemu zakładam albo cieniutki długi rękaw, albo body na ramiączka i na to koszulkę na krótki. A tak Miki wczoraj koło 19 jeszcze tak paradował nad jeziorem:

IMG_20140520_183646.jpg

Załączniki

• IMG_20140520_183646.jpg
    IMG_20140520_183646.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 55
Kingusia, ja ubrałam wczoraj body na krótki i cieńskie spodnie, dziś na dwór załaoże rampersa na krótki ( nogi i ręce ) . Przegrzanie nie jest dobre :)
Fajnie Lura się "bawiła" :) cieszę,się, wszystko poprawnie ! No i nocka BOSKA !

Mikotko
od zębów krostki ? Pierwsze słyszę ! Dziękuję za miłe słowa na fb :) Mam dziecinny głos jak mam nagrany :D Chodzi Zosia przy pchaczu ?

Palin, jak bedziesz oblewać Ara to nagrywaj filmik - chcę to zobaczyć :D ALez Miki ładnie drepta :)

Idę zjeść śniadanko bo dopiero co wróciłam ( wyjechałam przed 8 do szkoły ... ) Hubi pospał w aucie. Zaraz idę na policję bo nie radzę sobie z dzieciakami ze szkoły którzy przed dom chodzą mi palić papierosy. Mam otwarte okna i cały dym mam w mieszkaniu ( mieszkam koło szkoły ). ide ostatni raz , zagrozić , że poinformuje o tym media bo to paranoja :/ tysiące razy zgłaszałam i przez tel i osobiście. Zawsze tylko obiecują , ze wyślą patrol i nie wysyłają. Z dyrektorką też rozmawiałam, prosiłam i tweirdzi, ze nic zrobić nie moze. To ja ten temat nagłośnie .... ale do tego czasu bede lać wodą . Przywiozłam sobie właśńei wąż ogrodowy :D

Dzien dobry,

tak sie wczraj z mezem pozarlam , ze spalismy ososbno , juz nawet ochoty czytac i pisac nie mialam, poryczalam sie. Mam serdecznie dosc....

Dzis piekne slonko u nas choc 15 stopni poki co. Niby zapowiadali ochlodzenie, ale widze, ze przesunelo sie o kilka dni
Wlasnie byla dziewczyna objerzec mieszkanie, i m.in o to mi poszlo z E wczoraj. On smiga po angielksu, a przy obcych sie stresuje i gadam trzy-po trzy. Na dodatek zostawil mi schody do odkurzania, twierdzil, ze jak ktos chce kupic mieszkanie to nie bedzie patrzyl na kilka zbel trway. Ale tam sierci pelno. Snack po kapieli to gubi jej na potego wiec latalam gora-dol z odkurzaczem. Wogole zero zainteresowania jak sie czuje kompletnie NIC! ach narzekac ostanio moglabym i mogla...glupie wentylator mowie musimy kupic bo mi teraz juz goraco, taki duzo stojacy...to slysze trzeba ze strychu ten maly przyniesz... taaaa i bede sobie na twarz wiac tym ... moze sie czepiam za bardzo, ale wszytsko mi sie kumuluje ....chce do domu :sorry2:

Kinia
- u nas jak pislam 15 za oknem, ale w domu mamy bardzo slonecznie i mimo otwartych (uchylonych okien ) jest ponad 22 st. Po domu Tymek smiga tak :
2014-05-20 07.47.58.jpg ma gole stopy co bardzo mu sie podoba, bo jak zasypi majata sobie nimi i nawet wciska do buzi a myslalam, ze juz nie da rady ;-) WIec smialo zakladaj krotki rekaw a miej poporstu przy sobie cos cieniutkiego z dlugim . My w wozku przy wysokiej temp tez w samych skarpetkach jestesmy .

Palin - tak to ztymi chlopami, tez bym chetnie w koncu sie wyspala, ale wiem ze Emil nie obudzi sie jak Tymek bedzie jeczal. Miki cudnie sie prezentujen

RObaczku - hihihihi lej ile wlezie, ach chcialabym zobaczyc miny malolatow :-D

Załączniki

• 2014-05-20 07.47.58.jpg
    2014-05-20 07.47.58.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 48
hej kochane u nas tez dziś pięknie :)

słoneczkujemy się od rana z przerwami na jedzonko i zaraz bedzie spanie :)

kingusia
my w taką pogodę tylko body na krótki rękaw i geterki/spodenki jak bedzie dalej ciepło to mamy geterki 3/4 nie ma co przegrzewac dziecku tez goraco

Robaczku oj to masz nie ciekawie ak policja nie pomoże to bedziemy Cię oglądać w programie Uwaga ;-)

Gosia ach faceci a jak mieszkanie podobało sie

muszę lecieć bo daria chce juz spać

Robaczku ponoć tak. Mam nadzieje,ze szybko Sie z tym uporamy. Synek znajomej zabkuje i właśnie Przechodzi zapalenie jamy ustnej, u Zosi w środku czysto ale wyszło na zewnątrz. Kochana, zgłaszają do.skutku! Ja jutro jadę po raz.kolejny Zgłaszać nieuporzadkowana działkę obok nas. Pełno tam dziadostwa, ludzie rzucają tam.śmieci, martwe zwierzęta! Ciągle musze się uzerac z nieobecnym właścicielem :-/ tez Wychodzę z.założenia, że jednak przegrzanie jest gorsze niż zmarzniecie. Poza tym Dzieci teraz choDZA, są non.stop w ruchu.

Palin ale trafiliście.z tymi sandalkami!!! Super okazja!

Teri i u nas cudnie! Nareszcie!

Gosiak brak.słów! Aż mi ciśnienie skoczylo! Weź porozmawiaj poważnie z E.! No.tak być nie może! Praca, dom, Dziecko, pies i mąż z fochem, trochę za Dużo jak.na.jedna.kobietę! Zosia tez w domu wyletniona, w samym body spi.

Od rana istny Szal :-o pomylam okna w sypialni, kuchni. Kwiaty. Potem zawiezc mame, jechac po nawozy do drzewek, zrobic zakupy, apteka, to wszystko w asyscie Zosi. Potem zabawa na.podworku, jedzenie, znow po mame. Dopiero siadlam i zastanawiam sie w co rece wlozyc :-/

To i my się wyletniłyśmy :tak: a co :-)
Zdjęcie0588.jpgZdjęcie0589.jpg

Palin jakie sandałki???

Załączniki

• Zdjęcie0588.jpg
    Zdjęcie0588.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 47
  • Zdjęcie0589.jpg
    Zdjęcie0589.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 52
Kingusia, ja moich trzymam w krótkim rękawie ale podkoszulek na ramkach jeszcze ma, i długie lniane cienkie spodenki, na krótkie jeszcze sie nie odważyłam u nas dziś pięknie, jak słoneczko przygrzało bez wiatru to chyba z 30st było, a tak to powiewał wiaterek
Anulka współczuje zachowania Tośki, skądś to znam :dry:
chyba Wojtka mi coś pobiera, maruda, lodów je na potęgę, (babcia mu kupuje) wczoraj 4 dziś już tylko 2 :baffled: ale marudzi, albo nie wyspał się po południu albo coś go pobiera ale dałam już mu Lipomal. a Bartoszek dziś grał z dziadkiem w piłkę na dworze, jak to komicznie wyglądało :-D
D. jedzie w sobotę na mecz Lecha do poznania i będę z dzieciakami caaaały dzień :sorry2: ciężko to widzę. w niedzielę od 5.30 do 14 jestem na wyborach i później jadę na 21 na zamknięcie do załatwienia w wszystkiego a w poniedziałek chcemy jechać do Kalisza po Karty zdrowia dla dzieci, jak jedziemy do tych niemiec wolę mieć coś takiego w ręce...
aaaa moje dzieci dziś i wczoraj śpią do 8.30 całą nockę, aż w szoku jestem
miłego wieczorku :tak:

Kingusia, byliśmy dziś w Daichmanie kupić Mikiemu sandałki. Były fajnie Elefanty, przecenione z 99 na 59. Pasowały, ładne, wiec wzieliśmy. Przy płaceniu okazało się, ze kosztują jedynie 19 zł! Przetestowane na dzisiejszym spacerze, sprawują się super. A oto i one:

Załączniki

• 1400696107767.jpg
    1400696107767.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Dzień dobry Słonka !

Hubi ma katar :( Pół nocy się dusił tak że dwa razy trochę zwymiotował :( Nosem nie specjalnie mu idzie tylko wszsytko w gardło :( Zaraził się albo od kuzynki na urodzinach albo zareagowal na rozebranie :( Chyba skoczę do dr. Nie lubię chodzić z katarem ale moze coś doradzi na to zalewanie gardła i kaszel. Aż chrypkę dostał :( Ja oczywiście niewyspana bo latałam co rusz do łóżeczka.

Wczorajsze oblewanie przyniosło mały efekt i stają 2 metry dalej. Mialam za krótki wąż by ich tam dośięgnąć...ale kupiłam i dziś im pokażę gdzie raki zimują .. :D
Na policji byłam. Wspomniałam, że jak się tym konkretnie nie zajmą to uderze do mediów. Oni na to " to świetny pomysł".... Gdy im wyjaśniłam, że powiem, że oni nie radzą sobie z gównarzerią a p.dr ma ich głęboko w D to stweirdzili, że będą co przerwe wysyłać patrol. Wczoraj widziałam jeden radiowóz w czasie lekcji ..... Brak słów :(

Gosiaku
pogadaj z E. Nie mozesz się teraz robic wszsyztkiego ! Pracujesz, opiekujesz się Tymkiem. Musi Ci dużo pomogać ! Nie wiem czy nie doczytałam, jak rozmowa o mieszknko ? Konkrety ?

Mikotko, ludzie nie znją granic bezczelności, martwe zwierzęta wyrzucać komuś po nos ? Torpedo, nie zawstydzaj mnie, bo okien od Bożego Nar nie mam pomyte :(

Kinia
, Laura jak księżniczka w tej sukience wygląda !

Asiulka, pocieszę, ja cały czas sama :( z dzieciakami firmą :(

Palin, fajne buciki ! Na lato jeszcze nie mam sandałków.

Co do ubierania maluszków. Wczoraj na spacerek Hubi miał tylko rampert na krótki i cały spocony. Ja też na krótko i pot mi się lał między cyckami :D Ale widziałam babe ( bo inaczej tego nazwać nie można ) Szła z dwulatkiem pieszo i dzieciaczek długie spodnie i KURTKE ! Az miękko mi się zrobiło. Miałam chęć podbiec i go rozebrać ....

Widziałayście jakoś Jeny ? ciekawe jak się czuje... Odezwij sie kochana !

Do góry