reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam

nocka o niebo lepsza...w sumie nie liczac jedzonka wstalam moze z 4 razy , ale tylko smok obrot na brzuszek i spanie dalej. Od 6 juz Tymek sie bardziej krecil, ale do po 7 jeszcze dal rade. Potem juz sie rozbudzi wiec pofikla i posmial sie do nas siedzac juz z nami w lozku...troche odespalam. Mam nadzieje ze dziecku sie przestawia, choc faktycnie poszedl wczoraj pozniej spac.

Dzis na sniadanie dalam mu jakas kaszke kupione tutaj i wysypalo mi go :confused2: ma czerwona plame na poliku i klatce piersiowej...juz nasamrowalam kaszka idze na odstawieni....

My po ikei kupilam tylko Tymkowi wieksza kolderke i podusie do tego i komplecik poscieli. Ale jakie pieknie nowe kuchnie maja...zakochalam sie ;-)

Lece obiad szykowac

reklama
Dziewczynki nie pisze ani nie czytam bo jestesmy na basenie. Buziaki
ImageUploadedByForum BabyBoom1391960550.920432.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1391960550.920432.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1391960550.920432.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 69
Ech, marzy mi się już wyjazd na basen. Nawet z tą moją figurą nieszczęsną.

Byliśmy na 1,5 h w bajkolandzie. Miki nawet załapał się na wejście free. Jaki był szok: dużo dzieci, halas (na szczescie umiarkowany)dużo zabawek. Po powrocie miał siłę tylko na butle mleka i śpi jak zaklęty. Myślę, że prezent na zakończenie 8 miesiąca udany ;-)

spędziłam niemal cały dzien u rodziców, Adam w domu zdychał
Filip nadal nic i oby tak zostało

mnie brzuch pobolewa, ale jakoś jem i coś piję i zostaje
paskudne choróbsko

smile, ale fajnie z basenem, my się wybrać nie możemy... :-(

Witam się wieczornie !

Dzisiaj była cudna pogoda i w planie był spacer, tylko, że Zosi drzemki się nam nie ułożyły na tyle, by wyjść :eek: A potem miałyśmy gości, także siedziałyśmy w domu. Właśnie pomyłam podłogi, zrobiłam kisiel i oglądam Rodzinka.pl

Gosiak super, że zakupy się udały! Jaką pościel kupiłaś? Bardzo fajne wzory ma Ikea:tak:

Palin
wspaniale, że gdzieś razem wyszliście! Oby więcej takich wypadów, z których tyle radości dla Mikołajka :-)

Smile Franek jest przepiękny.... i widać, ze czuje się jak ryba w wodzie :-D

Fioletowa zdrówka dla Was!

Bona :-D:-D:-D:-D:-D:-D Widzimy się jutro na placu boju :-D:-D:-D

Minnie
jeżeli czytasz, to odezwij się, napisz chociaż kilka słów, to samo ankaka, Jeny :tak:

Witam
Wekend powoli dobiega końca. Synek dosyć grzeczny był i z jedzeniem nie było większych problemów, nawet obiadek ładnie zjadł. Wczoraj zaczął raczkowanie, co prawda tylko parę przesunięć rączkami i nogami ale i tak super, myślałam, że to później nastąpi. Pogoda dziś dopisała, więc poszliśmy z wózkiem do kościoła i potem jeszcze po obiedzie na spacer, słoneczko świeciło, aż w plecy grzało.

gosiak_85
trzymam kciuki za Ciebie i za siebie aby smyki spały w swoich łóżeczkach, mój co prawda zasypia bez większych problemów ale w nocy się wierci kreci i chce do nas, zdrowka dla Ciebie i oby Tymka nie dopadło przeziębienie, mnie też się spodobała jedna kuchnia z IKEA, ale m powiedział, że mogę pomarzyć, najwyżej płytki mi położy i tyle

Korba32
też strasznie ubolewam, ze nie mogę dotrzeć na spotkanie, bo nie mam czym, moim gratem to co najwyżej dojadę do Trójmiasta

_Marys_
chyba przesłałaś trochę pozytywnych fal, bo dziś pierwsze mleko było o 3.00 a zwykle jest ok. 24.00 więc synek dał trochę pospać mamie, no i tatuś w nocy wstawał robić mleczko, takie weekendy lubie

Bona87 jak wizyta u przyjaciółki? Mam nadzieje, że pokonałaś strach i zajechałaś spokojnie w obie strony

fioletowa
zdrówka dla Was, dobrze, ze Filip się nie daje

Smile4u świetne zdjęcie z basenu, ale Wam fajnie

Palindromea widzę udany wypad do Bajkolandii, może i my się wybierzemy na roczek

mikoto szkoda, że nie udało Wam się wyjść na dwór i nas też piękna pogoda i aż żal było nie skorzystać

Trochę jestem zła, bo przerwał mi się złoty łańcuszek który dostałam od m za urodzenie synka, zreszta to już drugi raz, chciałam go zdjąć aby synek nie pociągnął i nie urwał, więc go przekręciłam aby odpiąć i się przerwał, nie wiem czy taki słaby jest czy co, a wygląda masywnie. Chyba będę go nosiła tylko na jakieś uroczystości, a na co dzień srebrny.

sa_raa kurde takie ciacho masz mundurowe w domu i wióry nie lecą? ;)) Ja bym go gięła jak precla ale tylko jakby mi się w mundur ubierał;)))) A z tym szukaniem pracy to teraz nie wiem co mam napisać,że będę trzymałą kciuki,zebyś jakąś znalazła czy lepiej trzymać za to,zeby nikt się nie odezwał??;)))
anilku dobrze,z ma ły jest tak obstawiony lekami,chora krtań u niemowlaków,ogólnie u małych dzieci jest cholernie niebezpieczna...
smilee podziwiam za cierpliwość z tymi obiadami,ja bym przy każdym głupim tekscie wyrzucała wszystko z talerza na jego oczach do śmieci albo przez okno...No kur...Nienawidze takiego traktowania!!!Kiedys było inaczej,nasze babki,nawet i matki były uczone-dogadzać dziadowi,dogadzać,być posłuszną,zapierdalać w chacie,chowac dzieci itd...Czasy sie zmieniły i mam nadziej,ze już następne pokolenia dziadów,bo to nasze jest jeszcze troche zacofane,beda już zapierniczac w chatach tak jak my!!!
Korba wracaj nam szybko do zdrówka,oby kontrola u lekarza wyszła pomyślnie i zeby przestało boleć!!!
No nic dziewczynki,weekend się kończy:( Przespanych i spokojnych nocek:)

Justa brawo dla Filipka! Zuch chłopak! Mnie tez kilka kuchni z Ikea bardzo się podoba, mają bardzo fajne rozwiązania, zwłaszcza przy małych metrażach :tak:Przykro mi z powodu łańcuszka :-( Ja dostałam złoty łańcuszek na 2. rocznicę ślubu i od tamtej pory zdjęłam go tylko na czas szpitala :sorry:

Emka
sa_raa kurde takie ciacho masz mundurowe w domu i wióry nie lecą? ;)) Ja bym go gięła jak precla ale tylko jakby mi się w mundur ubierał;))))

Padłam :szok::-D:-D:-D:-D:-D Sara czytasz to? Zapisu się na ten taniec na rurze :-D:-D:-D

Emka co u Was? Nic nie napisałaś :sorry:

Witam nareszcie, corka marnotrawna

Przepraszam, ze tak mnie malo, ale wciaz nie lapie ogona. Mati pochlania kazda wolna chwile, spi 2 x po 40 minut, wstaje o 7 zasypia na noc ok 21, wiec czasu totalnie brak, bo zeby jakos funkcjonowac przy tylu pobudkach w nocy musze isc spac najpozniej o 23. Wieczorem nadrabiam zaleglosci domowe, na bb zagladam jak cos jem - 2w1 ;) ale to tylko kilka wpisow zdaze nadrobic. Michal ciagle poszkodowany i malo ma z mamy, mam okropne wyrzuty sumienia, ale nie dam rady sie z nim bawic przy Matim - albo mu rozwala co zbudujemy, targa lub je ksiazeczki, gry, wszystko probuje wladowac do buzi, a wiekszosc rzeczy juz mala i nie dla niemowlakow, bo grozi polknieciem... staram sie ograniac chate, ale tez srednio mi to idzie. Ostatnio znalazlam w pampersie gumke taka wiecie - co np warzywa sa nia zwiazane - gdyby nie ostra zielen tej gumki pewnie bym nawet nie zauwazyla ;) Ale jakim cudem on to zjadl i gdzie znalazl???? Ja przez caly dzien praktycznie nie wstaje z puzzli!!! Szok przezylam jak niewiem ;) Oczywiscie poczulam sie jak ostatnia wyrodna matka... Mati juz nauczyl sie wstawac perfekcyjnie, zaczal tez raczkowac i siedzi juz pieknie - w lozeczku wstaje i probuje chodzic dookola, tylko mu sie nozki o kolderke placza ;)
Zabkow mamy nadal 2 i czekam kiedy wyjda nastepne, bo marudka jest nieziemska i tylko mama i mama - koniecznie w poblizu na wyciagniecie raczki. Jak pojde do kuchni (mam otwarta i z salonu to tylko kilka krokow) to jest przy mnie w kilka sekund, wspina sie po nodze, staje i zaczyna zawodzic "wez mnie matka na rece bo jestem strasznie samoootny", wiec wole juz z nim siedziec na tych puzzlach niz nosic na rekach ;)
To sobie ponarzekalam ;) Ale wiecie co? Juz moi chlopcy zaczynaja sie troszke ,troszeczenke razem bawic - Mati wspina sie po Michale, ten ma radoche, ze go laskocze, albo gonia sie na czworakach. W takich momentach ciesze sie, ze zdecydowalam sie na drugie dziecko i choc jest mi ciezko samej wszystko ogarniac, to jest to stan przejsciowy. Mam ogromna nadzieje, ze beda sie dobrze dogadywac i mogli na siebie liczyc. I ze beda mieli piekne dziecinstwo pelne wspolnych zabaw i wyglupow. Daj Boze. :)

Wybaczcie, strasznie mi wstyd, ze nie moge nikomu odpisac, mam ogromne zaleglosci i na razie nie nadrobie. Mysle jednak o Was, kazda przytulam i sle buziaki dla Waszych maluchow!

reklama
mikoto jeśli chodzi o małą ;-) to oto mały skrót: nadal bezzębna,ale cholernie marudna i nawet już popłakująca,od tygodnia ładnie z czworaków i brzuszka siada sama,zaczęła też robić koci grzbiet tzn.prostuje nogi,ręce i dupka w góre.Dzisiaj się z nią ważyłam i później sama,wyszło,ze ma 8kg równe:)W nocy nadal dwa karmienia ale w między czasie 100 wybudzeń,płacze i kręcenie się,oczywiście zabawa też i punkt 7 koniec spania.
Jeśli chodzi o moje zdrówko: figura jak ta lala od miesięcy mimo,ze jem 24h słodkie,szkoda tylko,ze włosy przerzedzone i ogólnie brak czasu i sił na dbanie o siebie:(
Natomiast w kwestii związku-dwa wybuchowe charakterki+mój brak snu od 8 miesiecy+lenistwo męża= masakra...No może w tygodniu mamy z dwa spokojne dni:szok::-(Póki co krew się nie leje,talerze całe...tylko te wrzaski-oj tego to nienawidze!!!

Do góry