reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Witam :)
Tymek odsypia odwiedziny i starszej kolezanki, zaraz bed ergo budzis.

Dzien jak zawsze weekendowy zlecial szybko. Jutro w planach Ikea i chyba tyle. Ja stwierdzilam, ze pomyje wszystkie drzwi i framugi wiec zaraz biore sie do robotu :tak:

Mieszkano wystawione oficjanie na sprzedaz, takze teraz &&&& aby znalazl sie kupiec :-D

reklama
Palin fajnie, ze lyzeczka wraca do lask :) ale spryciarz z Mikiego, wie jak poddenerwowac rodzicow a nocy ;)
Mikoto moze snieg jeszcze zawita tej zimy :) a saneczki sa super :)
Gosia &&&&&& za sprzedanie mieszkanka :)

Dzisiaj dzionek leniwy.. mielismy jechac do sklepu Jula ale M ma nowa gierke i caly dzien gra :( tesciowie byli na chwile, moj tata z psiakiem tez na sekunde wpadl... a teraz czekam na 20 zeby wykapac Mloda i polozyc ja spac... a co pozniej z soba zrobie to nie wiem, w tv znowu nic specjalnego sie nie szykuje... chyba trzeba odgrzebac stare plyty z filmami... Dziewczyny zblizaja sie Walentynki, czy planujecie robic cos specjalnego? Kupujecie cos swoim polowkom? Ja nie mam pomyslu... przez 12 lat co roku cos wymyslam jakis obiad czy kolacje... a w tym roku chyba sobie daruje... juz powiedzialam M zeby on cos wymyslil bo to co ja proponuje to mu wiecznie nie pasuje (kino, spacer, film) podejrzewam, ze skonczy sie jak zwykle zje to co zrobie i bedzie grac... ehh...

Ostatnia edycja:
Witam . Rozłożyło mnie coś dziwnego :-(. Wczoraj miałam temperaturę wieczorem 38,5 , w nocy 39 . Wzięlam apap 2 razy i od rana jest już OK :sorry:. Bolała mnie głowa i mięśnie ale już przeszło . Dziwne :sorry:. Mam nadzieję , że już nie wróci i że to cos niezaraźliwe było . Dziś przespałam większość dnia . Jasiem zajął sie mężu :tak:.
Gosiak - kochana cierpliwości :tak:. Nie tym razem to następnym :tak: kciuki są za teściki i sprzedaż mieszkania :tak:

Gosiak, &&&& za sprzedaż mieszkanka.

Matka Ewa, oj żeby juz nie wróciło. Zdroweczka :-)

Marys, oj pomysły to on ma, czasem się zastanawiał skąd mu się one biorą. Byliśmy dziś u znajomych, Miki siedział na kolanach taty. Aro się przechylił do przodu, żeby synek mógł złapać butelkę z piciem ze stołu. No i n złapał - tyle ze butelkę taty, z piwem :p

Mikoto, szkoda, że Wam śnieg znika. Może do zamek doczepi się kółeczka? :p

Madzia baw się dobrze :))) ciągle gdzieś jeździcie, ale Wam fajnie... ja tylko słyszę - nie mamy kasy nie mamy kasy :( nawet dzisiaj Piękny był oburzony, że jadę do przyjaciółki bo to tak daleko i bez sensu tracę kasę (20 km w jedną str tylko). Już nie chciałam mu wypominać jego siłowni i odżywek...

Robaczku to chyba tez skombinuję jakiś kabelek dla Młodego:D

Gosiak mam nadzieję, że te nasze chłopaki wezmą się w garść i będą dzisiaj normalnie spały!!! :) chociaż Franek już jest marudny i czarno to widzę:/

Anula też uwielbiam długie, ale akurat obcięłam bo 1 mi się złamał, a lubię mieć wszystkie takie same:D poza tym łatwiej mi się pisze na telefonie :p

Mikoto fajnie, że Zosia taka zdolniacha:D Franek nie kuma kosi kosi wcale:p Piękna waga:D
Tak idziemy jutro na basenik. Franek już OK więc nie odbiorę mu tej przyjemności... nie chcę żeby zapomniał jak się "pływa" ;)
Obiad Twój jak zawsze pycha... ja miałam ten sam wczoraj:)
Jak saneczkowałyście? u nas wiosna... +10 stopni i słonko...

Dzika widzisz coś Ci nasi faceci ostatnio szwankują... mam nadzieję, że dzisiejszy dzień już macie lepszy!! Mój mnie mega wkur*wia.

Palin z Mikiego prawdziwy aparat:) fajnie, że łyżeczka wraca do łask:) Franek też nie lubi ograniczeń w postaci pasów:p

MatkaEwa obyś się nie rozchorowała zupełnie!!! zdrówka!

Marys co do walentynek to też nic nie planuję, chyba, że wystawienie Pięknemu walizek za drzwi :D rozumiem Cię, jak Piekny jest w domu to i tak siedzi przed kompem albo TV więc praktycznie cały czas sama jestem. Dlatego właśnie zaczęłam szydełkować... z nudów:D

Mój dzień OK. Najpierw zaliczyłam z Młodym spacerek w parku, Piękny tak jakby był z nami, bo w tym czasie biegał po parku... Później wypad do przyjaciółki, było fajnie:) Franek szalał z Oskasiem (2 lata). Kurcze on na wszystkie starsze dzieci dziwnie reaguje... to znaczy cieszy się i lgnie do nich jak nie wiem. Wydaje przy tym odgłosy jak lew i próbuje pogryźć ofiary :p
IMG_0817.jpg

Laski apropos diety... zapomniałam napisać o najważniejszym suplemencie... MEGA WKUR*WIAJĄCY FACET :D

dobranoc:*

Załączniki

• IMG_0817.jpg
    IMG_0817.jpg
    44,5 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
Smile- dzis dzień o niebo lepszy bo M. w pracy wróci po północy:-D A czasem też sobie myślę że fajnie by było usłyszeć że super się dziećmi zajmuje, albo cokolwiek na +, bo to ze powie ze obiad mu smakuje to chyba nie wystarcza. Ale chyba humozasta się zrobiłam przez ten nieudany wyjazd do tokarni.... możne ja za dużo wymagam poprostu

Palin- niezły ten Twój Mikołaj, niedługo go ojciec nauczy zeby mu browara z lodówki przynosił:-D

mikoto-
saneczki:szok: u nas juz od tygodnia nie da się jeździć, super że u was jeszcze się śnieg trzymał

matkaEwa- zdróweczka, ja też trochę rozłożona jestem i nie mogę dojść do siebie

Marys- ciężko masz z Tym chłopem ale to dobry pomysł niech on cos wymyśli- mój 14 do roboty idzie:-( 15 miał mnie do Tokarni zabrać ale mają bal walentynkowy w pracy i mysi pracować

Gosia- kciuki za mieszkanie, jest piękne i znajdziecie kupca. A jakiej jest wielkosci? ile kosztuje takie mieszkanie w Anglii?

Dzika Ty przynajmniej słyszysz, że mu obiad smakuje... ja gotuje albo za słone, albo za mało słone, albo podaje za gorące albo za zimne, albo za duże porcje albo za małe :/ itp. NIGDY nie jest super.

alllleeee bym coś zjadła :p

Smile - ależ Franuś duży na tym zdjęciu :-) . Niewiele odbiega od kolegi .
Co do chwalenia przez męża to u mnie nie ma chwalenia ale nie ma też krytyki :tak:. Więc jest ok . Ja taka dziwna jestem i chwalenie średnio lubię :sorry:.
Dzika - wiec Tobie też zdróweczka .
Palin - Miki po piwko sięga ???:-) Nie ma co - rozwija się z prędkością światła :-D.
Dobranoc wszystkim- miłych snów i śpiących dzieciaczków :tak:

Smile trzeba bylo wypomniec, moze nastepnym razem by pomyslal za nim cos powie :p ja kiedys tylko wysluchiwalam jaka to jest balaganiara, leniwa itp i siedzialam cichutko jak myszka pod miotelka, ale teraz to nie ma ciszy, teraz sie wyklucam jak on cos zaczyna sie czepiac (oczywiscie ma wtedy odzywke typu 'musisz zawsze komemtowac') powiedzialam sobie basta! Nie moze tak byc... czepial sie mnie, ze nie zmywam naczyc na biezaco, od paru dni on zmywa po obiedzie (ja robie obiad to on zmywa) i oczywiscie naczynia leza do wieczora, albo nastepnego dnia, oczywiscie mam ochote to zmyc bo juz nie moge na to patrzec ale jak to zmyje to sie nie nauczy wiec cierpliwe czekam :p ja bym i poszydelkowala ale nie mam wloczki :p chyba musze sie zaopatrzyc w kilka bo widzialam zdjecie japonek szydelkowych ktore chcialabym zeobic Mlodej :D zdjecie super! Fajnie, ze dzien u przyjaciolki sie udal :)
MatkaEwa zdroweczka zycze! Oby nic wiecej sie nie rozwinelo!
Dzika podejrzrwam, ze faceci duzo wiecej wymagaja niz my a czasem jak cos milego powie oprocz 'smakuje mi obiad' to korona z glowy mu nie spadnie ;)

reklama
Marys było zostawić Karinę z Mężem i samej jechać na zakupy :tak:Co chciałaś kupic? my dzień po dniu z Moim mamy urodziny i imieniny, potem za 4 dni Walenty i zawsze to kumulujemy ;-)ja zazwyczaj dostaję Pocztą Kwiatową bukiet róż :-) Ja w sumie mam Walentynki co 10 dni, jak Mój przyjeżdża do domu, także skupiam się raczej na urodzinach :-D Mojemu kupię coś hmmm praktycznego? Może słuchawki, takie porządne :sorry:albo mniej praktycznego - Może perfumy, książka? :eek:

MatkaEwa
ojej, zdrówka Kochana!

Gosiak kupiec znajdzie się na dniach, mieszkanie naprawdę jest piękne i nie będziecie mieli większego problemu ze sprzedażą:tak:

Palin hahah opcja z kółkami raczej nie przejdzie, jutro będzie już błoto pośniegowe :eek:

Smile poproszę fotki z basenu :tak:Fajnie, ze sobie pospacerowaliście ;-)U nas za domem jeszcze dzisiaj był snieg, ale to są drogi polne, także nie było jeszcze rozjeżdżone, z 5 km na pewno przejechałyśmy :-D Sanki już zagarażowane, jutro przesiadamy się na 4 kółka ;-) Jejku, współczuję Ci z tym gotowaniem dla Pięknego. Mój zje wszystko i wychwali pod niebiosa :-D był taki czas, że kilka dni pod rząd gotowałam np. zalewajkę, albo ogórkową :-) Tak Mu smakuje, ale lubi też nowości, warzywa, ryby, kasze - także naprawdę "dogadujemy" się w kuchni :-D Pewnie po części wynika to też z tego, że był czas, kiedy musiał przejąć wszystkie moje domowe obowiązki - gotowanie, sprzątanie, pranie, zakupy, rachunki - wie ile trzeba się namęczyć żeby to ogarnąć i wie, jak miło się robi na sercu i duszy, kiedy się usłysz, że pięknie coś zrobił, albo pysznie ugotował :-) Może zaproponuj Pięknemu, żeby On przejął gotowanie, np. w niedzielę :sorry: Jaki Franuś jest śliczny!!!!! Co do diety - u mnie brak tego kluczowego składnika :eek: ale może się uda :-D

DzikaBez
jutro już nie będzie możliwości wyjścia na sanki, także korzystałyśmy dzisiaj :tak::tak:Tak cieszyłam się na myśl, że Cię poznam :-( Ale tak jak pisałam wczoraj - co się odwlecze, to nie uciecze :tak:

Dzisiaj wieczorem Zosia sama usiadła! z pozycji na czworaka! Zmykam, miałam jeszcze zamówić kilka rzeczy, ale zostawię to na jutro. Dobrej Nocy dla Was :tak:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry