reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej Kochane

Sara, Super , że szykuje Ci się dzisiaj relax :tak: Czekam na fotki :-)

MatkaEwa , Fajny dzień i Tobie się szykuje , w którym miesiącu ciąży jest koleżanka ?

U nas noc kiepska nie dość , że jak zwykle Zosia jadła co 2 godzinki to o 4 rano S wyjeżdżał , więc się obudziłam a o 5.30 Zosia zaczęła zabawę. Piję już 2 kawusię .

My dzisiaj cały dzień same aż pewnie do 22-23 , cały tydzień praktycznie w domu siedzimy,,, zwariować można :wściekła/y: Dobrze , że jutro sobota :tak: Jutro mamy jechać z dziewczynkami na wielki plac zabaw --Juleczka bardzo tam lubi jeździć a że mało atrakcji miała w ferie musimy się na koniec chociaż z nią gdzieś wybrać;-)

Miłego dnia kobietki

reklama
Ponarzekam..
Mąż miał wczoraj dużo pracy i wrócił do domu przed 17 a do 20 siedział na kompie.
Tymcio ostatnio od 17 jest płaczliwo-płaczący
Pojechałam z nim do tesco, bo nie miałam już kleiku, kaszki, deserków itp - wcześniej jadł jagódki, które zwrócił podczas zakupów na swój jedyny zielono-biały kombinezon
O 24 Tymcio wylądował już w naszym łóżku, bo popłakiwał
Zasnął bez mleka do 2, kręcąc się wg wskazówek zegara, non stop
Wstał przed 6
Zabawki już są beee i wywalił mi wszystko spod stołu, bo świeczka ma pyszny smak, a kabelek też jest fajny
Jestem niewyspana, a te dzwonienie po klientach i umawianie nie jest wcale takie fajne, bo nikt nade mną nie stoi, a ja mam lenia..
Mieliśmy jechać na weekend w góry, ale moja mama ma jelitówkę i starszaka nie weźmie, a nim nie pojedziemy, bo mu nart nie ubiorę - dopiero 1,5 tyg temu ściągnęli mu gips

Miłego Dnia :* i przepraszam, że Was nie nadrobię, ale nie wiem, czy nie powinnam tej świeczki z buzi Tymcia szybko wyciągać :-p

Asilku no to masz sporo do nadrabiania, wpadaj częściej :)

MatkaEwa wiem, że można się cieszyć i 2 i 3 i więcej, ale chciałabym jednak zaczekać. Ja myślę, że z 4 lata.. no może 3 :p zobaczymy, ale jak to w życiu bywa NIGDY nic nie wiadomo:)
Filmik SUPER:))) ale się uśmiałam:)

Sa_raa pamiętaj o fotce:) a może jakieś masaże na te plecy czy coś?

Korba to czeka Was jutro fajny dzień! My ze względu na pogodę też w domu... znaczy Młody bo ja jadę na szkolenie do pracy:p ale wolałabym w domu zostać!

oj Madzia współczuję nocki... u nas w miarę ok było, chociaż Młody kichająco-kaszląco-pociągający jest :/ mam wrażenie, że dzisiaj jest gorzej niż wczoraj :/ Świeczkę lepiej weź Tymkowi, tylko go dobrze zagadaj, żeby nie skumał:)

Co do kaszek to my jemy i Nestle i Bobovita (obowiązkowo na śniadanie). Nic nas nie uczula, a kupki.. normalne są. Franek uwielbia właśnie kaszkę truskawkową Nestle. W ogóle wszystko (obiadki, kaszki i deserki) kupuję ze wszystkich firm na przemian, w zależności jakie fajne smaki akurat znajdę:p

Dzisiaj załatwiania w wydziale komunikacji CD. Mam nadzieję, że to już ostatni raz i za miesiąc dowód będzie gotowy. Ale jakby mnie w wiadomościach pokazywali, znaczy, że pozabijałam tam wszystkich :p

No i jadę zapoznać się do pracodawcy... ehhh (apeluję o kciuki)

Ok zmykam bo Młody się budzi...

Witam się z kawką!

Zosia przebudziła się przed północą, dałam jej napić się wody i pierwsze karmienie było po 2, potem o 5.30, pospałyśmy do 8.

Smile no właśnie przydałby mi się taki motorek (wiesz gdzie) :-D Zosia ostatnio kiepsko śpi w dzień :eek: a zauważyłam dziwną zależność - jak moje dziecię spi i siadę, to Zonia budzi się za chwilę, a często gęsto jak się za coś zabiorę, to Ona śpi w najlepsze :confused2: także wniosek jest taki - im matka więcej robi w domu, tym dziecko lepiej śpi :-D Mocno trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy!!! Ja Franuś?

MatkaEwa
udanych plot! :-D

Asiulka nadrabiaj i pisz co u Was!

Anusiakanusia
zdrówka dla Was!

Sara nie chwal :-D Jak się dzisiaj czujesz? Podczytałam wczoraj, że Morenka poleciała jakieś tany tany przy futrynie? :tak: czekam na zdjęcie :tak:

Korba współczuję nocy :-(Nie dziwię się, że ciężko Ci - Wam usiedzieć w domu:sorry2: My nie wychodziłyśmy 5 dni i myślałam, że wścieku dostanę, teraz znów siedzimy drugi dzień w domu i raczej dzisiaj nie wyjdziemy, bo wieje bardzo, i temperatura odczuwalna 10 stopni niższa od realnej :no:

Madziu współczuję i przytulam :-(niech dzień będzie lepszy! Świeczka powiadasz :-D

Gosiak jak noc? Tymcio spał spokojniej?

Teri jak u Was wygląda sytuacja? Widać jakiegoś ząbka na horyzoncie?
Bona skrobnij zanim wyjedziesz grać :tak:

Palin zdrówka dla Mikiego! Podczytałam na fb, że wybieracie się do lekarza - daj znać:tak: Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Anula, Morena, Natis , Dmuchawcu, Betty, Robaczku Wisieńko gdzie się podziewacie?

Marys jak noc?

Emka uporaliście się z katarem/kaszlem?

DzikaBez co u Was? Jak dziewczynki?

Wenusjanka
zaszydełkowałaś się? :-DCo u Was?

Jak wrócę od fryzjera i lekarza to mam nadzieję Was poczytać :-) Miłego dnia!

Smile &&&&

Ja też obiadki/deserki różne kupuje - zależy od promocji i smaków jakie znajdę :-) Ostatnio gotuję sama i nawet nie miksuje, tylko lekko gniotę widelcem i młody wcina dość spore kawałki :tak::tak:

Witam - -nocka jak poprzednia, no moze Tymek troche lepiej spal. Zjadl o 1:40 troche sie pokrecil i zasnal chyba do grubo po 6 potem troche z nami az tatus wstawal do pracy.

MatkaEwa - uwielbiam gdy piszesz o wikszej ilosci dzieci :-D udaneych ploteczek. My nie probowalismy kaszek nestele. Mam jedna ale to po 9 miesiacu. Jak na razie sama bobovita. Boska ta reklama a mi glupiej az pczy sie zaszkliy na koncu :eek:

Anusia - -daj znac jak po lekarzu. Duzo duzo zdrowka :*

Sara - foty,foty i jeszcze raz foty po fryzerze....czyzby Felinio przespal nocke ??? :-p

Madzia - tule mocno, dzien na pewno bedzie lepszy !

Smile - kciuki zaccisniete

Koncze posta juz z Tymkiem na rekch ...my dzis bedziemy probowac jogurciku . I tu moje pytanie. Wszystkie deserki podgrzewam, ale chyb a jogurtu ni co ?? taka temp pokojowa bedzie oki ?

Madziu :-( oby było lepiej && ach te Dziady podłe :-/ buziaki

Mikotku ja od rana kciuki za Ciebie trzymam i czekam na foto. Bardzo sie cieszę, że Sofii lepiej. Czyżby wyczuła, ze Tato wraca?? Tak Izu poleca bujanie na drzwiach ale że mam tylko wejściowe i nie chce sąsiadów rozbawiać a na balkonowych w takie zimno trochę nie bardzo to muszę sie do rodziców przejść.

Dwór A co to?? Widzę to od ponad tygodnia tylko przez okno. Dzisiaj w drodze do fryzjera sprawdzę czy faktycznie istnieje ;-)

Marta i za Ciebie kciukam! Bedzie dobrze!

Obiadki, kaszki, deserki wszystkie firmy jak leci jemy bez rewolucji żadnych.

Jeny dzisiaj dzień fryzjerski chyba :-)Dziewczynki czekam na foteczki:tak:

Ja tylko na chwilkę , Zosia zasnęła ale muszę się ubrać i iść po drewno bo mało mi zostało a jak Zosia wstanie to już nie będzie to takie proste .

Buziaki wielkie

Mikotku,, Cieszę się , że Zosieńka lepiej , dobrze , że już będziesz miała męża ;-)

Sara, Ale się uśmiałam , wyobraziłam sobie Ciebie bujającą się na balkonie :-D:-D Ta nasza Izunia ma niezłe pomysły :tak:

Heloł

U nas nocka kiepska. Moje dziecię lubi się budzić 20min po pełnej godzinie. :-) Dziś 23, 1.20, 2.20., 3.20, i 6,20 No to matka rano zastrajkowała. Wyprawiłam starszych do szkoły i hop do wyrka. Powiedziałam do Adasia "ja śpię". Dałam mu smoka. Trochę pomarudził,ale w końcu zasnął. Pospaliśmy do 9.20. To to rozumiem. :)

Korba Ty nie dźwigaj drewna kochana, bo jeszcze coś nabroisz....
MatkaEwa: fajna ta reklama :tak:

fryzjerowe dziewczyny: popieram sarę: prosimy foty!!!!!:tak:

Smile: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7 B edzie ok :)

reklama
Jestem jestem, ale z dzieciakami w domu to i czasu jakoś mniej - wygodniej na FB
W ostatni weekend mnie i Luke dopadł chyba rota ... później zaraziła się Tosia i tak od wtorku siedzimy w domu. Na szczęście Lolika ominęło uffff A od poniedziałku zaczynają się ferie, i Tosia wtedy też będzie w domu - także poproszę o dużą dawkę cierpliwości jeśli mnie nie będzie :p Odpoczniecie ode mnie trochę hihihi
Z nowości tak : sprzedajemy pandziaka i rozglądamy się za nowym większym autem (bo i do corsy Luki ciężko się czasem spakować) Kupca mam już - mojego brata - ale że on młodziak to jeszcze musimy się dogadać co do spłaty :p No i jak jedna piękna audi nam koło nosa przeleci (Morenka :* Sa_ra :*), to intensywnie będziemy szukać czegoś innego równie pięknego :p ahhh jakże się cieszę - co prawda Luka jeszcze nie wie co i jak z kasą ale też się napalił i wieczorami wertuje strony z autami :p

Sa_ra - czekam na foto relacje - Ty piękniocha jesteś to w każdej fryzurze będzie Ci cudnie ! A i ból pleców szybko minie ! Tego fryzjera nie masz z funkcją masażu ???

Smile - powodzenia z nową pracą, hmm może i ja się za czymś dorywczym porozglądam ??? a co do drugiego dzieciaczka - wiesz ja też czekałam ok 4 lata :) i tak : Tosia jest troszke odchowana, chodzi do przedszkola, więc można w spokoju się Lolem zając i się też im nacieszyć, ale i ona potrzebuje dużo uwagi jeszcze a i etap zazdrości był przeokropny !!!! a i fajne jest to, że ona jest już taka świadoma, i czasem i zerknie na niego, i zabawi go zabawką, powygłupia się, pokuka, poskacze itp a Lolindo za nią wprost przepada, wariuje jak ją widzi i cały się trzęsie :D

Madzia - hmmm nie wiem czy świeczka jest dobrym artykułem spożywczym dla Tymka :p choć dziś się przyznaje (zła mama jestem i nieuważna), zostawiłam Lola w krzesełku i zaczęłam myc naczynia ... dałam mu do zabawy taką książeczkę (twarde tekturowe chyba kartki), no i jak się odwróciłam to 1/5 jednej kartki nie było ... a Lol z uśmiechem na twarzy memlał hmm może nic mu nie będzie. No a wczoraj jak Luka mu dał gazetkę z selgrosa do targania (jaka to super zabawa !!!!) to po 5 minutach wydobywaliśmy z jego buzi poprzyklejane do podniebienia kawałki ....

MatkaEwa - ochhh jak ja Cię podziwiam, i Anilek podziwiam i Dmuchawca i Mame trójki - ja czesem z dwójką rady ie daję a co dopiero z 3 czy 4 - wielki ukłon w Waszą stronę ! Powinnyście mieć medale Super Mamy !

Mikoto - podłączam się pod pytanie Smile - ile Zosia śpi ??? Albo gdzie masz ten motorek wmontowany. Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że niejednokrotnie wpędzasz nas w kompleksy ???? Rozenkowa się do Ciebie nie umywa !

Jeny - pisz pisz pisz ! Ja też strasznie ciekawa jestem kto tam w Tobie rośnie. Ojjj tęsknie za ciążą, i gdyby nie finanse to bym znów maluszka zaplanowała sobie :p

Gosiak - "uwaga śledzie bo Gocha jedzie!!" :p a tak poważnie - miszczu kierownicy nie ma się czego bać :) Jeździj jak najwięcej a się oswoisz i będziesz to uwielbiała. Ojj pamiętam moją pierwszą pokonaną trasę po odebraniu prawda - jechałam do pracy, jak weszłam to byłam blada, a nogi miałam jak z waty :p Ale ja jeździec uwielbiam !!!!

anilek - ojj i u nas ostatnio nocki kiepskie - Lolik chyba ma jakiś skok i wisi na mnie i wisi - niech wraca moje dziecko przesypiające noce !!!

Robaczku - a gdzie foto pofryzjerowe ?? PS - stęskniłam się ciut :( Całusy dla chłopców !

Korba - gdzie Ty idziesz ?? po drewno ?? to chyba po jednym pniaczku przynosić będziesz - Kobieto moja droga oszczędzaj się bo ja chcę Cie jeszcze kiedys zobaczyc !!

Idę bo Tosia przecięła paluszek .... tragedia narodowa - trzeba bandażować tego wielkiego palca wskazującego bo przecież jak nie to odpadnie ehhhh
Buziaki moje drogie :******

edit - zatwierdziłam i zobaczyłam - ależ się rozpisałam hihi - Mikoto zadowolona ???

Ostatnia edycja:
Do góry