reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Mikoto a kupiliście Recaro w tej promocji w Smyku w końcu? szydełkuje teraz coś dla siebie:) jak skończę to się pochwalę, jeszcze nie wiem czy coś z tego będzie:p

Anusia ja od solarium miałam długą przerwę, ale ogólnie od opalania nie. Pogoda latem była super i praktycznie do końca sierpnia leżałam plackiem na ogródku i się opalałam :) dlatego właśnie zaryzykowałam na 12... ehhh mam nadzieję, że jutro już nie będzie tak piekło :p

reklama
Cześć Kochane!!!

U nas kolejny intensywny weekend.

Zaczęło się od cudownego piątku z MADZIĄ - dziękuję Kochana!!! Dziękuję za cudne słowa, szczerze mnie zatkało ;-) podbudowały mnie niesamowicie :-). Dziękuję!!!
Darek oczywiście też zachwycony MADZIĄ, jej mężem i Tymusiem (Mata widzieliśmy mało ;-) ). Bardzo liczymy na podtrzymanie znajomości i już nie możemy się doczekać kolejnego spotkania :-).
Co do mieszkanka - Kochana macie cudowne mieszkanko, nie słucham żadnych narzekań :-) !!! A kiedyś przy domu chętnie pomogę ;-).

Lena była pod takim wrażeniem Tymusia, że zasnąć nie mogła, a co zasnęła to się wybudzała :). O 22 zasnęła wreszcie na dobre i wstała o 6 rano na pierwsze karmienie - Tymuś ma więc na nią dobry wpływ :-D.
Niestety dzisiaj nocka standardowa - czyli 2 karmienia.

Wczoraj nawiedzili nas nasi stali znajomi - też super było, choć ja dzisiaj niewyspana, a miałam 2 spotkania zaplanowane z klientami, więc ciężko było... na szczęście już wszystko za mną :-).

TERI - podpisuję się pod słowami dziewczyn - cudnie wyglądasz!!! Oponka.... u mnie oponka, nie tylko oponka, ogólna masakra ;-)

ASIULKA - wszystkiego naj, naj naj dla męża z okazji urodzin!!! Ale młodzi jesteście :-). Szczerze zazdroszczę! już nie pamiętam swoich 28 urodzin... masakra.

BONA - trzymam kciuki za kupno dobrego autka! Oby się szybko udało coś fajnego znaleźć!!!

MIKOTKU - bardzo się cieszę, że się udały eskalopki, bardzo je lubię i zawsze dobrze wychodzą. Chciałam je zrobić dla MADZI, ale nie zdążyłam :(. Zrobiłam tylko tuńczykową zapiekankę :(.
Cieszę się z dobrej nocki i trzymam kciuki za kolejną!!! Oby katarek odpuścić Zosi na dobre!!!
Rybka wygląda bosko, do schrupania... mniam, mniam... uwielbiamy z Darkiem takie jedzonko :tak:

EMKA - zdrówka dla Was!!! Nie martw się, napewno nic nie zejdzie niżej. Lena ostatnio też była tak chora, że koszmar, byłam pewna, że tak szybko się nie skończy, a wyciągnęłam ją z tego wszystkiego w 2 dni na homeopatach, naturalnych sposobach i inhalacjach. Trzymam kciuki!!!

SMILE - ja kiedyś też się tak przypiekłam, że z 3 dni siedzieć nie umiałam, leżeć, nic ;-). 4 dni temu wracając do domu też wstąpiłam na kilka minut się opalić - od razu inaczej się wygląda i samopoczucie lepsze ;-).
Też muszę przymierzać się do nowego fotelika, ale nie wiem nawet jak tam ranking wygląda. Muszę poczytać i poszukać.

DZIKA - ależ Ty zdolna jestem. Ja gdybym kogokolwiek obcięła to byłby to pierwszy i ostatni raz i najprawdopodobniej straciłabym przychylność tej osoby ;-).

MADZIU - super, że wyjście udane (kabaret). Darek też pytał jak było, pewnie chętnie sam by poszedł ;-). Przykro mi z powodu znajomych, następnym razem do nas dzwoń ;-).

DMUCHAWCU - zdróweczka!!!

WENUSJANKA - Lena ładnie sylabuje. Woła ma-ma, ta-ta, ba-ba, bach-bach, itd. Czasem uda się jej przypadkiem i jednorazowo jakieś słowo sklecić i wtedy Natka biegnie ogłosić to całemu światu.
Przykro mi z powodu bolesnych cykli - u mnie też jest ciężko, bardzo @ boli, owu też bardzo mocno odczuwam. Ból przechodzi na kręgosłup i nie jest ciekawie... Oby było lepiej!!! A co u córki? Byliście u lekarza?

Zmykam do prasowania, jutro od rana zapowiada się intensywny dzień, zaplanowałam dziś jeszcze podłogi przetrzeć i prasowanie ogarnąć.

Natka zapisała siebie i Maćka na półkolonie do szkoły - dzwoni do mnie Pani w piątek czy się zgadzam, a ja pojęcia zielonego nie miałam o co chodzi. Oczywiście się zgodziłam.
A w przyszłą niedzielę Natka wyjeżdża na obóz - jej pierwszy wyjazd bez rodziców :). Mam nadzieję, że będzie udany.

Załączniki

• DSC09384.jpg
    DSC09384.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 46
  • DSC09387.jpg
    DSC09387.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 45
  • DSC09388.jpg
    DSC09388.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 49
  • DSC09392.jpg
    DSC09392.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
natis a oprócz inhalacji,masci majerankowej czym leczyłaś małą?Jakie homeopaty dawałaś?Kiedyś pisałyście tutaj o super syropach na kaszel-a jak pytałam o nie w aptece to mnie baba prawie o*******iła,ze tego nie mozna dla niemowląt bo zawiera coś tam...

Smile tak, z tej promocji :-):tak: Koniecznie pochwal się jak ukończysz to dzieło, pewnie pięknie wyjdzie!

Wenusjanka
sił życzę i wytrwałości!

Natis nie masz powodów, by Cię "zatkało", pięknie mieszkacie i to Twoja zasługa, mam niesamowite wyczucie stylu i talent! Poproszę w takim razie przepis na zapiekankę z tuńczykiem :-D Ależ masz napięty grafik, podziwiam Cię, że to wszystko ogarniasz! Natka na pewno bardzo się cieszy na wyjazd :tak:

Witam
Obiecałam, więc jestem. Kataru ciąg dalszy ale bez temperatury. Jutro m ma wolne, więc zostanie z synkiem ale najgorsze, że m zrobi małemu inhalacje ale nie ściągnie aspiratorem, więc mały będzie miał nosek zapchany dopóki nie wrócę z pracy.

Bona87
u nas normalnie też nie ma Sinlaca, chyba jakiś rzut tylko był, bo widziałam że pojawiły się też kaszki do picia w kartonikach, być może to jakaś promocja, ale nigdzie nie widziałam o tym informacji.

mikoto łączę się z Tobą w bólu u nas też katar i tak samo wygląda, również byłam w lidlu i kupiłam spodnie dresowe i bluzki, poproszę foto Zośki w nowym foteliku jak będzie

gosiak_85 zamówiłam już puzzle, jak będą się ślizgały po panelach to położe pod nie taki mały dywanik, który niedawno wywaliłam, bo podwijał się z jednej strony, super, że impreza udana, piękna zdjęcia Tymka zresztą jak zawsze

natis oby udało się skończyc jak najszybciej mieszkanie tej trudnej klientki, jak się ładnie bawiła Lenka z Tymkiem

dmuchawiec mało tu Ciebie na bb, najważniejsze, że impreza się udała

Smile4u
gratki za znalezienie auta, jeszcze trochę i będzie Wam służył, no i udało się sprzedać leżaczek, my czasami korzystamy jeszcze z leżaka jak mały ogląda bajkę a ja go karmię, to zaszalałaś na solarium, ja kiedyś też poszłam chyba na 10 min to na drugi dzień twarz czerwona i oczy spuchnięte, masakra

emka01
zdrówka, u nas kaszel też przez ten katar jak spływa mu tam, dziś już udało się trochę ściągnąć to i w ciągu dnia nawet się uśmiechać i gorączki nie ma więc jest poprawa, ale jak to katar to pewnie tydzień będziemy się z tym męczyć, też czasami smaruje po kąpieli plecki maścią majerankową i pod noskiem, a dziś dałam kropelkę Olbas na piżamkę aby się lepiej oddychało

teri114
u nas jest zima, zapraszam, śnieg leży można jeździć na sankach, dziś było – 6 stopni a jutro ma być ok. -10.

sa_raa
fajnie udało Ci się kupić pajace w Tesco, u nas bieda z promocjami w FF, albo ja może po prostu nie trafiam, a pajace też musiałabym kupić do spania
Bona87 Michaś ma już 6 zębów, chyba prowadzi z tymi ząbkami, u nas na razie są dwa, oby udało Wam się kupić dobre auto w rozsądnej cenie

madzia128
ale pracę znalazłaś, możesz pracować w domku i w „wolnej chwili”, fajnie, ze wyjście na kabaret się udał, co do znajomych to faktycznie jacyś niepoważni, umawiają się a potem co

_Marys_
wiem o czym mówisz, jak siedziałam w domu to m czasami też się pytał dlaczego czegoś nie zrobiłam, ale teraz odkąd chodzę do pracy i zostaje z małym w domu to wie jak to jest z dzieckiem i już nie marudzi, sprzątanie dzielimy na pół

asiulka918 gratuluję Bartoszkowi jedyneczki i wszystkiego najlepszego dla męża, super synek Ci sypia, u nas jeszcze takiej nocki nie było

Uciekam się myć i spać, bo nie wiadomo jak maluszek dziś będzie spał, już przed chwilą był ryk bo smoczek wyleciał, może da mamusi trochę pospać. Miłej nocki

Witam się wieczornie
U nas cudnych nocek ciąg dalszy, wczoraj Karina zasnęła po 23 a wstała po 9. Dzisiaj zasnełą 21:30 :) ciekawa jestem do której pośpi :p jutro M ma na 1 zmianę, także od 5 mam całe wyrko dla siebie. Dzisiaj ma imieniny i od córy dostał czekoladę z życzeniami :D pogoda taka sobie, trochę śniegu padało, mroźno ale ogólnie to nie ciekawie.. no i jak co roku dzisiaj był bieg po osiedlu, trochę sobie poobserwowałam z okna :)

Gosiak super fotki Tymcia :D fajnie, że imprezka się udała!
Madzia super, że wyjście się udało i chłopcy byli grzeczni u dziadków :)
Bona masz racje, lepiej w tygodniu żeby móc sprawdzić na stacji diagostycznej, my mieliśmy nauczkę po nissanie, kupiliśmy bez sprawdzenia a później się włożyło drugie tyle za ile się kupiło, żeby móc nim tylko jeździć! Obyście szybko znaleźli wymarzone autko!
Mikotku zdróweczka dla Zosi i męża! Oby i Ciebie nie dopadło! po opisie obiadku aż ślinka pociekła! a hiacynt ślicznie rozkwitł :D
DzikaBez współczuję nocki.. fajnie,że wystroiłaś braci :D ja kiedyś pomagałam bratu się wyszykować na sylwestra a jego dziewczynę czesałam :p jak znajdę jej fotkę to pokaże :) zdróweczka życzę i oby następne nocki były lepsze!
Palin współczuję! my mieliśmy tak w grudniu, ale odpukać na razie się uspokoiło, mam nadzieję, że i u Was szybciutko spokojny sen zagości na stałe!
Justa zdrówka dla Filipka!
emka zdróweczka Wam życzę, oby już nocki były spokojniejsze!
Asiulka fajnie, że imprezka urodzinowa się udała :D

Zdróweczka Wszystkim życzę i spokojnych przespanych nocek!

No i kurde kilka dni mnie nie było i już nie mogę ogarnąć
Nie odpisuję, bo przeczytałam dwie strony i nie dalej.

My dziś leniuchowaliśmy caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaały dzień. A ja spałam aż do 11. :zawstydzona/y: Nadrobiłam chyba wszelkie zaległości. :-p
Nie wiem co napisać. W głowie mi siedzi tekst Wenusjanki o składaniu jaja. I nie mogę się powstrzymać od śmiechu. :-D
Aha, no Adaś w piątek skończył 7 miesięcy. Czemu ten czas tak leci??? :sorry2:

Mikotku - -na pchlkich to onkupuje przewaznie Tymka w ciuszki :tak: dzis malutko kupilam bo przewazaly dziewczece, ale jutro pstrykne co tam upolowalam :-pDo domu malo co kupuje bo nie wiem co docelowe mi bedzie pasowac i gdzie !

Smile - tez mam zamiar wybrac sie na solarium bo blada jak sciana jestem, ale chyba zaczne od 5 minut jednak , bo w lecie sie nie opalam nic a nic ;-)

Wenusjanka - u nas dalej na topie jest Aaaaaaaaa, ale rozne inne tez, ktorych napisac nie jestem w stanie Ggghhhhhhhhhhhh :rofl2: oby nocki sie u Was poprawily

Natis - Widze ze Lenka az padal jak zobaczyla Tymka :laugh2:a Tymus jak pieknie stoi. Dziekuje za zdjecia !!! Ale Ty Kochana masz sil na prace i wszystko ! Choc pewnie jak sie swoja prace lubi to i sily na wszystko sie ma

Justa - -bardzo dobry pomysl z dywanikiem. A puzzle juz nie raz uchronily mala glowke przed uderzeniem;-)

Marys - -jak zazdorsze takiej nocki !! kiedy moj tak przespi....co prawda zasypia o 19, ale do tej 6 moglby tak ciurkiem pospac. Choc i tak nie narzeklam bo sie przebudzi , zje i idzie spac

Anielku - leci ten czas jak nie wiem, azw glowie mi sie to nie miesci , ze nasze dzieciaczki juz takie duze. A pamietam jak w dzen wyjscia ze szpitala zrobilam suwaczek i bylo " Nasze dziecko ma dopiero 1 dzien " .... Ale za to widze jak Emil sie coraz lepiej bawi z Tymkiem ...synio bardziej kumaty :-D

Ja cos czuje nachodza mnie znowu gorsze dni...w Polsce tyle sie dzieje a nas wszystko omija.... 40 dobrego kolegi Emila wlasnie bylam, Nasze spotkanie w lutym i masa innych rzeczy :-( ehhhh pare dni marudzacych bede miala cos czuje, a tu cisza i spokoj...raz na ruski rok gdzies wyjdziemy a tak to nic :-( Jeszcze siostra mnie zdenerwowoala, a rozmiawilysmy pierwzy raz od dluzszego czasu. Emil cos wspomnial o Tymku 2 (czyli drugim dziecku ) a ona " Nie no pewnie niech Gocha siedzi w domu i nigdzie nie wychodzi " :wściekła/y: strasznie przykro mi sie zrobila, bo to moje marzenie, na ktore Emil coraz bardziej widze sie przekonuje, a tu taki teskt. Skoro ona nie chce niech nie ocenia mnie swoja miara, bo ona "sie realizuje" :no:

Spokojnych nocek

Kochane i mam apre pytanek

1. czym myjecie buzke dziecka ?? ja do tej pory tylko woda, ale moze zle robie i te krosteczki to przez zatkane pory (bo tak to troche wyglada, ale balam sie ze mydelko dostanie sie do oczu )

2. jakiego kremu uzywacie na dwor ?? mam babydream , ale moze on za ciezki i zatyka pory

trzy. czego uzuwacie do kapieli i po ...chialam kupic jakis balsamik, ale pomyslalam, aby moze kupic cos w stylu OLIATUM, ale tu nie wiem czy przy skorze bez zmian moge to swobdnie uzywac ?? czy nie zaszkodze ?? nie musisabym wtedy dodoatkow nawilzac

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)
Nastał chyba okres "tłustych lat". Nocka super. Pomijam wieczorne kłopoty z zasnieciem, spowodowane chęcią po skakania w łóżeczku. 1 karmienie po północy, 2 przed chwilą. I nawet nie tanczylismy zbytnio ze smoczkiem (dam sobie znajduje i wkłada). Ale tak sobie myślę, ze chyba czas odstawić tego "przyjaciela" przynajmniej w nocy (i zaznać w końcu tej przyjemności wstawiania tylko w sensownym celu).

Jedziemy zaraz po śniadaniu do rodziców. Tak wiec Mikoto - pisemnie skladam prośbę o spojrzenie łagodniejszy m okiem na brak moich wpisów przez najbliższy czas

reklama
Do góry