reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mikoto a kupiliście Recaro w tej promocji w Smyku w końcu? szydełkuje teraz coś dla siebie:) jak skończę to się pochwalę, jeszcze nie wiem czy coś z tego będzie:p

Anusia ja od solarium miałam długą przerwę, ale ogólnie od opalania nie. Pogoda latem była super i praktycznie do końca sierpnia leżałam plackiem na ogródku i się opalałam :) dlatego właśnie zaryzykowałam na 12... ehhh mam nadzieję, że jutro już nie będzie tak piekło :p

reklama
Cześć Kochane!!!

U nas kolejny intensywny weekend.

Zaczęło się od cudownego piątku z MADZIĄ - dziękuję Kochana!!! Dziękuję za cudne słowa, szczerze mnie zatkało ;-) podbudowały mnie niesamowicie :-). Dziękuję!!!
Darek oczywiście też zachwycony MADZIĄ, jej mężem i Tymusiem (Mata widzieliśmy mało ;-) ). Bardzo liczymy na podtrzymanie znajomości i już nie możemy się doczekać kolejnego spotkania :-).
Co do mieszkanka - Kochana macie cudowne mieszkanko, nie słucham żadnych narzekań :-) !!! A kiedyś przy domu chętnie pomogę ;-).

Lena była pod takim wrażeniem Tymusia, że zasnąć nie mogła, a co zasnęła to się wybudzała :). O 22 zasnęła wreszcie na dobre i wstała o 6 rano na pierwsze karmienie - Tymuś ma więc na nią dobry wpływ :-D.
Niestety dzisiaj nocka standardowa - czyli 2 karmienia.

Wczoraj nawiedzili nas nasi stali znajomi - też super było, choć ja dzisiaj niewyspana, a miałam 2 spotkania zaplanowane z klientami, więc ciężko było... na szczęście już wszystko za mną :-).

TERI - podpisuję się pod słowami dziewczyn - cudnie wyglądasz!!! Oponka.... u mnie oponka, nie tylko oponka, ogólna masakra ;-)

ASIULKA - wszystkiego naj, naj naj dla męża z okazji urodzin!!! Ale młodzi jesteście :-). Szczerze zazdroszczę! już nie pamiętam swoich 28 urodzin... masakra.

BONA - trzymam kciuki za kupno dobrego autka! Oby się szybko udało coś fajnego znaleźć!!!

MIKOTKU - bardzo się cieszę, że się udały eskalopki, bardzo je lubię i zawsze dobrze wychodzą. Chciałam je zrobić dla MADZI, ale nie zdążyłam :(. Zrobiłam tylko tuńczykową zapiekankę :(.
Cieszę się z dobrej nocki i trzymam kciuki za kolejną!!! Oby katarek odpuścić Zosi na dobre!!!
Rybka wygląda bosko, do schrupania... mniam, mniam... uwielbiamy z Darkiem takie jedzonko :tak:

EMKA - zdrówka dla Was!!! Nie martw się, napewno nic nie zejdzie niżej. Lena ostatnio też była tak chora, że koszmar, byłam pewna, że tak szybko się nie skończy, a wyciągnęłam ją z tego wszystkiego w 2 dni na homeopatach, naturalnych sposobach i inhalacjach. Trzymam kciuki!!!

SMILE - ja kiedyś też się tak przypiekłam, że z 3 dni siedzieć nie umiałam, leżeć, nic ;-). 4 dni temu wracając do domu też wstąpiłam na kilka minut się opalić - od razu inaczej się wygląda i samopoczucie lepsze ;-).
Też muszę przymierzać się do nowego fotelika, ale nie wiem nawet jak tam ranking wygląda. Muszę poczytać i poszukać.

DZIKA - ależ Ty zdolna jestem. Ja gdybym kogokolwiek obcięła to byłby to pierwszy i ostatni raz i najprawdopodobniej straciłabym przychylność tej osoby ;-).

MADZIU - super, że wyjście udane (kabaret). Darek też pytał jak było, pewnie chętnie sam by poszedł ;-). Przykro mi z powodu znajomych, następnym razem do nas dzwoń ;-).

DMUCHAWCU - zdróweczka!!!

WENUSJANKA - Lena ładnie sylabuje. Woła ma-ma, ta-ta, ba-ba, bach-bach, itd. Czasem uda się jej przypadkiem i jednorazowo jakieś słowo sklecić i wtedy Natka biegnie ogłosić to całemu światu.
Przykro mi z powodu bolesnych cykli - u mnie też jest ciężko, bardzo @ boli, owu też bardzo mocno odczuwam. Ból przechodzi na kręgosłup i nie jest ciekawie... Oby było lepiej!!! A co u córki? Byliście u lekarza?

Zmykam do prasowania, jutro od rana zapowiada się intensywny dzień, zaplanowałam dziś jeszcze podłogi przetrzeć i prasowanie ogarnąć.

Natka zapisała siebie i Maćka na półkolonie do szkoły - dzwoni do mnie Pani w piątek czy się zgadzam, a ja pojęcia zielonego nie miałam o co chodzi. Oczywiście się zgodziłam.
A w przyszłą niedzielę Natka wyjeżdża na obóz - jej pierwszy wyjazd bez rodziców :). Mam nadzieję, że będzie udany.

Załączniki

• DSC09384.jpg
    DSC09384.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 53
  • DSC09387.jpg
    DSC09387.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 51
  • DSC09388.jpg
    DSC09388.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC09392.jpg
    DSC09392.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
natis a oprócz inhalacji,masci majerankowej czym leczyłaś małą?Jakie homeopaty dawałaś?Kiedyś pisałyście tutaj o super syropach na kaszel-a jak pytałam o nie w aptece to mnie baba prawie o*******iła,ze tego nie mozna dla niemowląt bo zawiera coś tam...

Smile tak, z tej promocji :-):tak: Koniecznie pochwal się jak ukończysz to dzieło, pewnie pięknie wyjdzie!

Wenusjanka
sił życzę i wytrwałości!

Natis nie masz powodów, by Cię "zatkało", pięknie mieszkacie i to Twoja zasługa, mam niesamowite wyczucie stylu i talent! Poproszę w takim razie przepis na zapiekankę z tuńczykiem :-D Ależ masz napięty grafik, podziwiam Cię, że to wszystko ogarniasz! Natka na pewno bardzo się cieszy na wyjazd :tak:

Witam
Obiecałam, więc jestem. Kataru ciąg dalszy ale bez temperatury. Jutro m ma wolne, więc zostanie z synkiem ale najgorsze, że m zrobi małemu inhalacje ale nie ściągnie aspiratorem, więc mały będzie miał nosek zapchany dopóki nie wrócę z pracy.

Bona87
u nas normalnie też nie ma Sinlaca, chyba jakiś rzut tylko był, bo widziałam że pojawiły się też kaszki do picia w kartonikach, być może to jakaś promocja, ale nigdzie nie widziałam o tym informacji.

mikoto łączę się z Tobą w bólu u nas też katar i tak samo wygląda, również byłam w lidlu i kupiłam spodnie dresowe i bluzki, poproszę foto Zośki w nowym foteliku jak będzie

gosiak_85 zamówiłam już puzzle, jak będą się ślizgały po panelach to położe pod nie taki mały dywanik, który niedawno wywaliłam, bo podwijał się z jednej strony, super, że impreza udana, piękna zdjęcia Tymka zresztą jak zawsze

natis oby udało się skończyc jak najszybciej mieszkanie tej trudnej klientki, jak się ładnie bawiła Lenka z Tymkiem

dmuchawiec mało tu Ciebie na bb, najważniejsze, że impreza się udała

Smile4u
gratki za znalezienie auta, jeszcze trochę i będzie Wam służył, no i udało się sprzedać leżaczek, my czasami korzystamy jeszcze z leżaka jak mały ogląda bajkę a ja go karmię, to zaszalałaś na solarium, ja kiedyś też poszłam chyba na 10 min to na drugi dzień twarz czerwona i oczy spuchnięte, masakra

emka01
zdrówka, u nas kaszel też przez ten katar jak spływa mu tam, dziś już udało się trochę ściągnąć to i w ciągu dnia nawet się uśmiechać i gorączki nie ma więc jest poprawa, ale jak to katar to pewnie tydzień będziemy się z tym męczyć, też czasami smaruje po kąpieli plecki maścią majerankową i pod noskiem, a dziś dałam kropelkę Olbas na piżamkę aby się lepiej oddychało

teri114
u nas jest zima, zapraszam, śnieg leży można jeździć na sankach, dziś było – 6 stopni a jutro ma być ok. -10.

sa_raa
fajnie udało Ci się kupić pajace w Tesco, u nas bieda z promocjami w FF, albo ja może po prostu nie trafiam, a pajace też musiałabym kupić do spania
Bona87 Michaś ma już 6 zębów, chyba prowadzi z tymi ząbkami, u nas na razie są dwa, oby udało Wam się kupić dobre auto w rozsądnej cenie

madzia128
ale pracę znalazłaś, możesz pracować w domku i w „wolnej chwili”, fajnie, ze wyjście na kabaret się udał, co do znajomych to faktycznie jacyś niepoważni, umawiają się a potem co

_Marys_
wiem o czym mówisz, jak siedziałam w domu to m czasami też się pytał dlaczego czegoś nie zrobiłam, ale teraz odkąd chodzę do pracy i zostaje z małym w domu to wie jak to jest z dzieckiem i już nie marudzi, sprzątanie dzielimy na pół

asiulka918 gratuluję Bartoszkowi jedyneczki i wszystkiego najlepszego dla męża, super synek Ci sypia, u nas jeszcze takiej nocki nie było

Uciekam się myć i spać, bo nie wiadomo jak maluszek dziś będzie spał, już przed chwilą był ryk bo smoczek wyleciał, może da mamusi trochę pospać. Miłej nocki

Witam się wieczornie
U nas cudnych nocek ciąg dalszy, wczoraj Karina zasnęła po 23 a wstała po 9. Dzisiaj zasnełą 21:30 :) ciekawa jestem do której pośpi :p jutro M ma na 1 zmianę, także od 5 mam całe wyrko dla siebie. Dzisiaj ma imieniny i od córy dostał czekoladę z życzeniami :D pogoda taka sobie, trochę śniegu padało, mroźno ale ogólnie to nie ciekawie.. no i jak co roku dzisiaj był bieg po osiedlu, trochę sobie poobserwowałam z okna :)

Gosiak super fotki Tymcia :D fajnie, że imprezka się udała!
Madzia super, że wyjście się udało i chłopcy byli grzeczni u dziadków :)
Bona masz racje, lepiej w tygodniu żeby móc sprawdzić na stacji diagostycznej, my mieliśmy nauczkę po nissanie, kupiliśmy bez sprawdzenia a później się włożyło drugie tyle za ile się kupiło, żeby móc nim tylko jeździć! Obyście szybko znaleźli wymarzone autko!
Mikotku zdróweczka dla Zosi i męża! Oby i Ciebie nie dopadło! po opisie obiadku aż ślinka pociekła! a hiacynt ślicznie rozkwitł :D
DzikaBez współczuję nocki.. fajnie,że wystroiłaś braci :D ja kiedyś pomagałam bratu się wyszykować na sylwestra a jego dziewczynę czesałam :p jak znajdę jej fotkę to pokaże :) zdróweczka życzę i oby następne nocki były lepsze!
Palin współczuję! my mieliśmy tak w grudniu, ale odpukać na razie się uspokoiło, mam nadzieję, że i u Was szybciutko spokojny sen zagości na stałe!
Justa zdrówka dla Filipka!
emka zdróweczka Wam życzę, oby już nocki były spokojniejsze!
Asiulka fajnie, że imprezka urodzinowa się udała :D

Zdróweczka Wszystkim życzę i spokojnych przespanych nocek!

No i kurde kilka dni mnie nie było i już nie mogę ogarnąć
Nie odpisuję, bo przeczytałam dwie strony i nie dalej.

My dziś leniuchowaliśmy caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaały dzień. A ja spałam aż do 11. :zawstydzona/y: Nadrobiłam chyba wszelkie zaległości. :-p
Nie wiem co napisać. W głowie mi siedzi tekst Wenusjanki o składaniu jaja. I nie mogę się powstrzymać od śmiechu. :-D
Aha, no Adaś w piątek skończył 7 miesięcy. Czemu ten czas tak leci??? :sorry2:

Mikotku - -na pchlkich to onkupuje przewaznie Tymka w ciuszki :tak: dzis malutko kupilam bo przewazaly dziewczece, ale jutro pstrykne co tam upolowalam :-pDo domu malo co kupuje bo nie wiem co docelowe mi bedzie pasowac i gdzie !

Smile - tez mam zamiar wybrac sie na solarium bo blada jak sciana jestem, ale chyba zaczne od 5 minut jednak , bo w lecie sie nie opalam nic a nic ;-)

Wenusjanka - u nas dalej na topie jest Aaaaaaaaa, ale rozne inne tez, ktorych napisac nie jestem w stanie Ggghhhhhhhhhhhh :rofl2: oby nocki sie u Was poprawily

Natis - Widze ze Lenka az padal jak zobaczyla Tymka :laugh2:a Tymus jak pieknie stoi. Dziekuje za zdjecia !!! Ale Ty Kochana masz sil na prace i wszystko ! Choc pewnie jak sie swoja prace lubi to i sily na wszystko sie ma

Justa - -bardzo dobry pomysl z dywanikiem. A puzzle juz nie raz uchronily mala glowke przed uderzeniem;-)

Marys - -jak zazdorsze takiej nocki !! kiedy moj tak przespi....co prawda zasypia o 19, ale do tej 6 moglby tak ciurkiem pospac. Choc i tak nie narzeklam bo sie przebudzi , zje i idzie spac

Anielku - leci ten czas jak nie wiem, azw glowie mi sie to nie miesci , ze nasze dzieciaczki juz takie duze. A pamietam jak w dzen wyjscia ze szpitala zrobilam suwaczek i bylo " Nasze dziecko ma dopiero 1 dzien " .... Ale za to widze jak Emil sie coraz lepiej bawi z Tymkiem ...synio bardziej kumaty :-D

Ja cos czuje nachodza mnie znowu gorsze dni...w Polsce tyle sie dzieje a nas wszystko omija.... 40 dobrego kolegi Emila wlasnie bylam, Nasze spotkanie w lutym i masa innych rzeczy :-( ehhhh pare dni marudzacych bede miala cos czuje, a tu cisza i spokoj...raz na ruski rok gdzies wyjdziemy a tak to nic :-( Jeszcze siostra mnie zdenerwowoala, a rozmiawilysmy pierwzy raz od dluzszego czasu. Emil cos wspomnial o Tymku 2 (czyli drugim dziecku ) a ona " Nie no pewnie niech Gocha siedzi w domu i nigdzie nie wychodzi " :wściekła/y: strasznie przykro mi sie zrobila, bo to moje marzenie, na ktore Emil coraz bardziej widze sie przekonuje, a tu taki teskt. Skoro ona nie chce niech nie ocenia mnie swoja miara, bo ona "sie realizuje" :no:

Spokojnych nocek

Kochane i mam apre pytanek

1. czym myjecie buzke dziecka ?? ja do tej pory tylko woda, ale moze zle robie i te krosteczki to przez zatkane pory (bo tak to troche wyglada, ale balam sie ze mydelko dostanie sie do oczu )

2. jakiego kremu uzywacie na dwor ?? mam babydream , ale moze on za ciezki i zatyka pory

trzy. czego uzuwacie do kapieli i po ...chialam kupic jakis balsamik, ale pomyslalam, aby moze kupic cos w stylu OLIATUM, ale tu nie wiem czy przy skorze bez zmian moge to swobdnie uzywac ?? czy nie zaszkodze ?? nie musisabym wtedy dodoatkow nawilzac

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)
Nastał chyba okres "tłustych lat". Nocka super. Pomijam wieczorne kłopoty z zasnieciem, spowodowane chęcią po skakania w łóżeczku. 1 karmienie po północy, 2 przed chwilą. I nawet nie tanczylismy zbytnio ze smoczkiem (dam sobie znajduje i wkłada). Ale tak sobie myślę, ze chyba czas odstawić tego "przyjaciela" przynajmniej w nocy (i zaznać w końcu tej przyjemności wstawiania tylko w sensownym celu).

Jedziemy zaraz po śniadaniu do rodziców. Tak wiec Mikoto - pisemnie skladam prośbę o spojrzenie łagodniejszy m okiem na brak moich wpisów przez najbliższy czas

reklama
Do góry