reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej dziewczyny :)
Święta, święta święta i już padam na twarz... już praktycznie wszystko zrobione (ciasta, pierogi, uszka, rybka po grecku) oprócz karpi ( bo ich się nie da zamrozić :p i jeszcze pewnie trzeba będzie myć podłogi w wigilię... Ale jestem z siebie dumna , bo pierwszy raz mam tak wcześnie spakowane prezenty, przygotowane ciuchy na Wigilię i nawet zafarbowalam dziś włosy :D
Natalka ma pierwszego ząbka i gryzie wszystko co jej w rączki wpadnie, a najbardziej lubi moje palce :) Już prawie sama siedzi, bo dzisiaj moja mama ją posadziła i normalnie ładnie sama siedziała :)
Teraz przed chwilą siedziałam i przeglądałam Wasze zdjęcia brzuszków....i znalazłam swoje z trzech dni przed porodem :) ehhh i tak strasznie zatęskniłam za byciem w ciąży. Strasznie żałuje, że wtedy tak rzadko zaglądałam na to forum i mało się udzielałam ale nadrabiam co chwilę te staaaaaare posty i tak aż się ciepło robi na sercu z tymi wspomnieniami :)
A tutaj zdjęcie NAtalki jeszcze w środku trzy dni przed porodem :-) 23,06,2013 (3).jpg

Natis, Mikoto - piękne choinki :) U mnie tak pieknie nie będzie, ponieważ u nas w domu ubiera mój tatuś choinkę...tak więc tatuś wychodzi z założenia " im więcej tym lepiej...."
Robaczku- dobrze, że mąż wrócił no i trzymam &&&&&& z jedzonko Sewerynka
Gosiak- Piękne zdjęcia i Ty jestes booooska :D
Mikoto- Zosia się tak strasznie zmieniła od chrzcin (wtedy widziałam ostatnie zdjęcia), ze to jest aż niewiarygodne!!! Jest śliczną dziewczynką :)
Wyjeżdżające - SZEROKOŚCI!!!!! i uważajcie!!!!!

Załączniki

• 23,06,2013 (3).jpg
    23,06,2013 (3).jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Witajcie moje kochane :tak:

U nas nocka że tak powiem normalna czyli 3 karmienia . Walczymy nadal z katarem, dla odmiany od wczoraj jest taki że ściągamy:-( Zosia teraz rano jakaś marudna była : może nie wyspana :confused: W każdym bądź razie śpi a my z Julką jemy kanapki :happy2: Głowa mnie boli , leje deszcz zamiast śniegu :wściekła/y: Szkoda , że nie będzie śniegu na Święta to daje takiego uroku :-(

Zosia dzisiaj mało nasikała w pampersa , pierwszy raz po nocy był lekki :sorry2: Zdarzyło Wam się tak ? Bo ja już oczywiście sobie wkręcam i się denerwuje :-(

U nas ciemno jak by była noc , lał deszcz a ponoć nie daleko nas padał grad :wściekła/y::szok: Co to za pogoda :confused:

Miłego dnia życzę , na pewno będziecie przygotowywać pyszne jedzonka i piec ciasta ;-) Uwielbiam te zapachy przedświąteczne w domku :tak:

HOHOOOOOOŁHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOŁLLLLLLLLLL
Kochane
jestem coby nie wpaśc na czarną listę.Prosze o wybaczenie.Chorujące maluchy i przygotowania świąteczne zabrały mi 120% czasu
d025.gif

Troszkę nadgoniłam i mam już: przemielone grzyby
pokrojone na sałatkę
ugotowaną kapustę
piernik
sernik
kutię
śledzie
rybę po grecku
jadą wędliny od taty i gęs na 2 święto
nieposprzatane błahahaha do końca
ale już czuję święta mimo braku śniegu
k040.gif

Kończę dekorację mieszkania
k098.gif

I wieczorem jak już bede miec aparat porobię zdjecia.BO APARAT NAM SIĘ ZEPSUŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
k040.gif
h180.gif

Kochane sorki, ze tylko o sobie, Może wieczorem uda mi się poodpisywać
Dzieci na szczęście zdrowsze, Mila już całkiem.Szykujemy się do świętowania.Lecę do tej przyjemnej pracy jaką są przygotowania do świąt
k090.gif

Witam w przed dzien godziny 0 :-)

Z racji , ze Tymek drzemie wstawilam bigos , dzis jego dzien nr 2 . Pierwszy raz gotouje wiec mam nadzieje, ze wyjdzie dobry.
Warzywka (przynajmnije czesc) na saltke sie gotuje, i przypomnialo mi sie, ze jeszcze trzeba rybe po grecku zrobic. Warzywka udusze dzis a rybe podsmaze jutro. Jeszcze przede mna dwa ciasta : marchewkowe i sernik Mikotka :D kurcze mam budyn waniliowy ale po terminie , chyba nic nam nie bedzie co ??? pada wiec nie ma mowy o jezdzie do sklepu PL bo folii nie mam... damy rade :-p
Mialam nadzieje, ze mezulo wezmie pol dnia wolnego to ja na spokojnie bym ciasta zrobia, zdjecia bysmy w koncu dorobili bo zaraz po swietach a my nie dokonczylismy, ale stwierdzil, ze teraz mniej osob w pracy wiec nadgonic chce raporty :dry:

Nie przejmowalabym sie , ze jestem w plecy gdybysmy mieli byc sami ale przychodzi do nas kolega Emila z pracy - Chinczyk/. Fakt, ze nie zna nazej tradycji ale cos musze miec :-p I tak poslzam n latwizne i moje uszka sa wielkosci malych pierogow :-D

Natis - -my nadal przechodzimy na mleczko teraz mamy 4 z 7 miarek mleka "2" przechodze troche dluzej, bo duzo mleka 1 mialam (teraz mam niecala jedna duzo puszke , wiec przyspiesz a z reszty bede robic kaszki ). W zwiazku z tym u nas nadal 4 butle mleka, plus inne jedzonko, ale faktycznie to mleko jest bardziej sycace.
A to mieliscie niespodziwanych gosci, dopbrze, ze Darek przeczytal wiadomosc :-)

Skalbka - -ja normlanie az sie rumienie jak tak piszecie !!! co do zdjec to ostatnio znalalzam na aparacie zdjecia z porodu. Tzn z pierwszych chwil po przyjeciu mnie do szpitala...tez tesknie za ciaza, a boli jak slysze, ze maz nie chce ( mam nadzieje, ze na razie), bo mi sie marzy mala roznica wieku, a na dodatek ostatnio wymyslilam imie dla dziewczyni , z ktorym wczesniej mialam mega problem, wiec dwa imiona czekaja :)

Korbus - -zdarzalo sie szczegolnie przy katarze ostatnio jak malutko jadl. Teraz siusia na potege bo pij jak smok !

Wisienka - -ale dzialasz ! kurcze to moze i ja pokroje dzis salatke jarzynowa ??? chyba nic jej nie bedzie co ???

Witam się w szale przedświątecznych przygotowań!
hello.gif

Od rana jestem sama na placu boju, bo mąż ma wizytę u okulisty, na dodatek musi zmienić szkła, a one będą 15-17, także czuję że dow wieczora będę sama walczyła a jestem padnięta
mdlejepf8.gif
Nocka fatalna. Zosia bardzo płakała, a w buziaczka nie da sobie zajrzeć
wallbash.gif

Gosiaczku
myslę, że nic się nie stanie, że budyń po terminie. Ale masz dzisiaj pracy - i to sama, łączę się w trudzie tych prac! Co do sałatki - ja często gęsto kroję, wrzucam do miski, a majonez dodaję na ostatnią chwilę.

Wisieńka Twój post zadziałał na mnie mobilizująco - piękny, kolorowy! Tyle już masz zrobione!

Justa powodzenia w realizowaniu planu!

Jeny Lenka też na enfamilu? Moja Zosia miała o-lac, a teraz jest już na dwójce, dzisiaj ostatnie mieszane, jutro na "czystym" :-D Kochana, jak się czujesz? Ma kto Ci pomóc w świątecznych przygotowaniach? A może wyruszacie gdzieś na święta?

Natis goście super sprawa, ale "w porę", a Ty jesteś niesamowita, że udało Ci się ogarnąć wszystko w 4 godziny. Dostałaś cudną porcelanę - wybacz Małżonkowi :-D

Skalbka wspomnień czar :tak: Kolejna obrotna mamusia! Moje włosy wołają o pomstę do nieba, ale w sumie na moje własne życzenie -wczoraj miałam jechać, a wolałam pospacerować z moimi. No nic :-( Swięta spędzacie już w nowym gniazdku?

Korba tez uwielbiam te chwile :-) U nas w nocy padał deszcz, az dudniło, teraz piękne słońce, ale dzisiaj będzie bez spaceru :sorry2:

Mikoto- nie jeszcze u moich rodziców niestety ale mój B ostro działa w mieszkanku także mam nadzieje, że w połowie stycznia będziemy sie przeprowadzać :D:D:D Wczoraj zrobił zdjęcia i miałam je dzisiaj wrzucić na BB ale zabrał mi aparat...

Gosiak- jakie imiona??? Ja mam na razie dla synka: Teodor :) W zdrobnieniu Teoś, Teo, Teduś ( kocham to imię )

Wisienko- no kochana dajesz rade z przygotowaniami :)

Korba- u nas też dzisiaj rano z jednej strony mega chmurzyska, a z drugiej czyste niebo, a po środku przepiękna tęcza :)

Dzisiaj ubrałam choineczkę z Natalką oj podobało jej się:) , a zwłaszcza złote koraliczki. Stwierdziłam, że jeszcze tyle cukierków na choince nie mieliśmy (pewnie tylko dzisiaj ;P) Wieczorem jak mi się uda to wrzucę zdjęcia :tak:

Pozdrawiam Was zapracowane mamuśki :*

Dzień dobry.
Ja w końcu poczyniłam jakieś przygotowania do świat i piernik się piecze :-p mam nadzieję że wyjdzie.

My na wigilię jedziemy do teściów i przywozimy tylko pierogi i ciasto. Teściowa robi reszte sama. Mnie się wcale nie chce jechać tam ale nie mam wyjścia :dry:
W pierwszy dzień świąt jedziemy do moich rodziców a w drugi może do dziadków pojadę z Laurą bo M. chyba będzie pracował.
Także my w tym roku jedziemy "na gotowe" :-p.

Laura marudzi od rana także cieżki dzień będzie...

Pozdrawiam wszystkie zapracowane czerwcóweczki:-)

Skalbka w takim razie czekam na zdjęcia! Już pewnie nie możesz się doczekać, aż będziecie na swoim :-) O, Zosia też zachwycona choinką. Imię piękne masz dla synka! A jak idzie Ci zapuszczanie włosów? Już kiedyś miałam zapytać, a wyleciało mi z głowy :-(

Gosiak
ja tez jestem ciekawa jakie to imię czeka na siostrzyczkę Tymka ;-)

Kingusia
a Ciebie piernik, a u mnie sernik - wyszedł z tortownicy wysoko, zobaczymy jak opadnie :tak:Ja tez od rana sama. Myślałam, że teraz mąż przyjedzie, a on musi zostać i czekać na okulary, bo będą po 15. Droga więcej zajmie niż pobyt w domu, także jestem sama i dwoje i troję, bo Zosia marudna, spac nie chce, a roboty po kokardy. Fajne święta Wam się zapowiadają. My Wigilię spędzamy u nas, w pierwszy dzień do moich rodziców, w drugi jeszcze nie wiem. W sobotę mamy gości, w piątek tez najprawdopodobniej.

Idę, spróbuję uspać Zosię...

reklama
Wisienika -- to tez tak zrobie, jak mi czasu starczy, albo raczej Tymek da zrobic :sorry2:

Skalbka - -dla chlopca Karol (moj drugi typ po Tymku) choc jeszcze podoba mi sie Borys (ale maz odrazu powiedzial NIE ), a dla dziewczynki NELA - -spodobalo mi sie strasznie a znalalzlam w gazecie jakis list od czytelniczki i wlasnie jej coreczka tak ma na imie :) a ze z imieniem dla corci mialam mega problem to juz sie rozwiazal :-) Teos cudnie !

czyli dochodzi jeszcze pokrojenie salatki, a siedze z Tymkiem ... dam rade jakos :sorry2:

Do góry