reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Łoj, i ja na czarnej liście :-:)-:)-(

Starałam się, ale ostatnie dwa dni mamy Gości, jutro też :-) Troszkę pochłaniają mnie przygotowania, opieka nad Michasiem itp...

Przepraszam, że tylko o sobie, jak nadrobię, to poodpisuję, pewnie już jutro, bo teraz zmykam spać :tak:

Spokojnych nocek!!!

PS. Jeszcze tylko chciałam złożyć najlepsze życzenia naszej najstarszej Czerwcóweczce-Majóweczce, czyli Lence z okazji skończonych 7 miesięcy!!! Żyj nam Kochana 100 latek, rośnij na pociechę Rodzicom i Siostrze!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Ojjjjj dawno mnie nie było ale wybaczcie mi, bo teraz siedze nad wybieraniem kafelek, paneli, mebli, farb itd..... masakra. Jesteśmy w gorączce remontowo, przeświąteczno, dzieckowej hehhe :) Dlatego nawet na fb ostatnio to tylko z doskoku i to takego trzy razy w ciągu dnia...
Ale jestem więc piszę co u nas:
jak już wspomniałam wybieram całe oprzyrządowanie do mieszkania i to pochłania mnie bez reszty, bo trzeba wybrać fajne i... tanie, Natalka od wczoraj zaczęła się przewracać i teraz przewracania nie ma końca...przy przewijaniu, ubieraniu, rozbieraniu caaaaaaaaały czas i oczywiście tylko w jedną stronę :/ Z siadaniem to jeszcze się buja na boczki ale ja jej na siłę nie sadzam i chyba poczekam spokojnie jak zacznie siadać z pozycji leżącej na brzuszku, bo słyszałam, że tak powinno być. Mój psiurek kochany, który prawie odszedł ma się całkiem dobrze aczkolwiek mogłoby być lepiej ale nie ma co narzekać dobrze, że jest z nami :)
Święta już nie długo więc prezenty, prezenty i jeszcze raz prezenty :) muszę jeszcze siostrze kupić czape futrzaną może któraś z Was mi poleci jakąś???
I to tyle przepraszam, że tylko o sobie ale niestety nie nadrobie Was kochane ale pozdrawiamy z Natalką i całujemy wszystkie ciocie :*:*:*:*:*

Czarna lista
kaffeetrinker_2.gif
obowiązuje mimo przedświątecznej gorączki:
julgran.gif
animal1066.gif
mikolaj2.gif

Morena
Natis
Bony
Bisous04.gif

Sara
Smile
Nika
Martam&m
Bisous04.gif

Wenusjanka
Animlardis
anilek
Bisous04.gif

anula
Bisous04.gif

Dmuchawiec
Bisous04.gif

Robaczek
Paulunia
DzikaBez
Isis
MamaTrójki
Julixx
Kari
Paulus
Kingusia
Bisous04.gif

MamaWikusi
Katka
Korba
Mama2013
Ona to ma
Marcysiowa
Marcelinoowa

Jeżeli o kimś zapomniałam - z góry przepraszam :tak: I kolejne forumki nadrobiły bb
content-saute.gif

OOO zapomniałam o Naszej Kochanej Skalbce!!!!! Wybacz
Bisous04.gif
z niecierpliowscia czekam na zdjęcia Waszego mieszkanka i najważniejszej Lokatorki, Natalki! Brawo dla Natki! Pewnie niesamowitą frajdę sprawiają Ci zakupy! Co do czapy, hmmm ja mam po mojej mamie, ma prawie 30 lat, jest z lisa i jest mega ciepła, to taki toczek z uszami, które można podpiąć w górę.

anula
w takim razie od poniedziałku jesteś z nami
przytulanko.gif
niejako jesteś usprawiedliwiona, ale na fb się bywało, a tu?
iconmadly5.gif

anilek po wysłuchaniu takiego orędzie Mikołaj na pewno będzie o Tobie pamiętał!
mikolaj1.gif

Kingusia
po to tu jesteśmy, by się wspierać
serducha_1.gif

Bona
aaa tak wciągnęłam Ci na listę, bo jesteś przeziębiona, Michaś zakatarzony i zamiast się tulić jedno do drugiego i odpoczywać, to latasz i sprzątasz
uwazaj1.gif

Wracam z fb, a tam nasza 7-,miesięczna Lenusia Natiskowa - dołączam się do pięknych życzeń Bony - Lenko, rośnij zdrowo!
divers2291.gif
divers2278.gif

Oglądam Piratów z Karaibów i przeglądam foteliki. Jejku, jest tak ogromny wybór
divers2269.gif
Anula oglądałaś dzisiaj? Bo Ty też przymierzasz się do kupna dla Lola, prawda?

Wisieńka
zmotywowała mnie i zaczęłam robic listę zakupów świątecznych. Jutro dokończę i myślę pokupować na początku tygodnia. Na wieczerzę Wigilijną oczywiście będą tradycyjne dania, jak co roku, ale Zastanawiam się co upiec i przygotować na kolejne dni: na pewno sernik, i może zebrę? chciałabym też upiec pierniki, bo robię co roku. Sałatka Korby obowiązkowo i to w rozmiarze XXL, bo moja rodzinka jest nia zachwycona. No i mięsa: szynka, karczek albo schab + farsz "po warszawsku" z chrzanem i jajkami.

A Wy Kochane, co planujecie?

Uciekam... Do jutra. Spokojnej i przespanej nocy!

mikotku ja nie chcę tam być na tej liście wypisz mnie plissss

na usprawiedliwienie nie mam netu w komórce a w domu tylko komputer stacjonarny:no::no::no:

Jakoś ogarnąć się nie mogę, przyznam się że mam niepoczytane.
Teraz pisze z Ewą na kolanach. Nina mi spała dziś łącznie 24 minuty, myślałam że sobie w łep strzelę

Nina mimo moich licznych zachęt, ćwiczeń dalej nie jest zainteresowana obrotami, Ewa, anula ja wiem że z moim dzieckiem wszystko ok. problemów rozwojowych nie ma, z napięciem też ok, ale jak ona nie chcę to na siłę też nic nie zrobię i jakoś bardzo mi to przeszkadza. Może wasze dzieci bardziej ambitne będą:-). Ona bardziej zajęta przez 2 ostatnie dni szukaniem następnych ząbków była.
W nocy Nina śpi ładnie, je ładnie. Palin tak jak Twój Miki ona woli zupę niż deserek.

Dobra bo ja w domu sama a Nina mi sie obudziła teraz to na pewno strzelę sobie w łep.

dziewczyny gdzie jest ten przepis Korby dwa razy go szukałam i znaleźć nie mogę a takie zachwyty czytam że i ja na pewno muszę zrobić

Ostatnia edycja:
Dzień dobry . Czas przedświąteczny ciężki jest do pogaduszek na bb , jak zresztą widać . Pamiętam , ze jak byłyśmy brzuchatkami to też cisza zapanowała przed swiętami . Porządki , zakupy itp.....
Dzika - no ja tez mam pewność , że Jasio rozwija się pięknie tak jak i Twoja Ninka i Nasz Loluś :tak:. I też jestem zdania , ze na siłę nic nie wolno .
Miłej niedzieli kochane :-)

Witam się niedzielnie!
hello.gif

Nocka bardzo dobra, bo 2 karmienia i Zosia spała spokojnie. Co prawda kilka razy zmieniała pozycję w łóżeczku, ale tylko 2-3 razy zapłakała przez sen. Teraz już jest po porannym karmieniu i kupie. Ja pospałam do 8.20, Zosia już broiła grzecznie w łóżeczku.

Czarna lista
kaffeetrinker_2.gif
obowiązuje mimo przedświątecznej gorączki:
julgran.gif
animal1066.gif
mikolaj2.gif

Morena
Natis
Bony
Bisous04.gif

Sara
Smile
Nika
Martam&m
Bisous04.gif

Wenusjanka
Animlardis
anilek
Bisous04.gif

anula
Bisous04.gif

Dmuchawiec
Bisous04.gif

Robaczek
Paulunia
DzikaBez
Bisous04.gif

Isis
MamaTrójki
Julixx
Kari
Paulus
Kingusia
Bisous04.gif

MamaWikusi
Katka
Korba
Mama2013
Ona to ma
Marcysiowa
Marcelinoowa

W nocy przypomniałam sobie o Anisiaj i Jej Zosi - Kochana, jeżeli nas podczytujesz, napisz koniecznie co u Was!

DzikaBez dokładnie, tak jak piszesz z MatkąEwa - nic na siłę. Zosia jeszcze nie przekręca się z brzuszka na plecy i jakoś specjalnie nie wykazuje chęci, aby sama usiąść, przyjąć pozycję do raczkowania czy próbować wstać - a niektóre Dzieciaczki już mają to za sobą. Są strasze od niej. Każde dziecko ma swój rytm i swoje tempo. Jeden dzień wystarczy na przebicia się zębów czy obracanie się - trzeba cieszyć się tym, co przynosi każdy dzień.

MatkaEwa też myślę, że teraz nadchodzi czas, kiedy każda z nas będzie chciała całkowicie poświęcić się rodzinie, ale mam nadzieję, że znajdziemy choć chwilę, by napisać kilka słów co u nas.

Uciekam do Zosi, zajrzę później z kawką...

Od razy przepraszam że będzie tym razem tylko o sobie

Siadam z poranna kawą...
Nocka i wczoraj i dziś rewelka ! dwie pobudki na karmienie a tak to sen spokojny, bez piśnięcia. A dziś to szaleństwo - spaliśmy do 9:15 - z Hubertem na czele !!!! Nie pamiętam kiedy się tak wyspałam :)

Wczoraj dzień minał tak jak chciałam. Rano małe zakupy w Ikea, potem sprzątanie. S zajął się chłopacmi a ja mogłam w spokoju poukładać książki na regał - w końcu je wypakowałam...
W Ikea kupiłam prezent dla chrześniaka - tego co opowiadałam co roznosił mi mieszkanie :D Kupiłam drewniane zabawki i myślę, że ich tak szybko nie popsuje :D A Sewerynowi półki do pokoju, no i parę pierdółek.

Dziś, właśnie się po woli wybieramy, jedziemy po choinkę :) Fakt nie nastraja świątecznie, fajnie się szuka choinki pod śniegiem ale jakoś i tak na śnieg nie mam ochoty ...ciekawe dlaczego :-D

Niestety wieczorkiem mężo znów jedzie i do czwartku go nie będzie :(

Na jutro mam zamówione dwie babeczki do sprzątania, jednak sama na siebie nie mogę liczyć. Nie dam rady się ze wszystkim uporać a one trochę mi robotkę pchną do przodu. Mam z nimi pogadać o częstszym sprzątaniu, np co dwa tyg - tak mi mężo każe...

Jeszcze raz przepraszam, że tylko o sobie - nadrobie i wszystkim odpisze :)

Miłej niedzieli kochane !

Mikotko
masz silną telepatie - nie wiedziałam nic o czarnej liście a tak strasznie od wczoraj ciągnęło mnie na bb, i nawet wczoraj zaczęłam pisać ale nie zdążyłam dokończyć i wysłać :( Oczywiście wstyd mi, że się na niej znalazłam :(

Ostatnia edycja:
Witam porannie prweie południowo :)
U nas bartek w nocy pieknie śpi za to wojtek daje w nocy popalić za dwóch :/ płacze, jęczy itd....
Wlasnie siedze samam w domu, z bartekim, reszta pojechala na niedziele handlową, musze obiad zrobić dobrze ze dziecko śpi to tu zajrze :)a obiad nie Zając nie ucieknie :p

Dmuchawcu my też stworzyłyśmy z Milusią kartki ale raczej mniej artystyczne niż Twoje bo Milusia sama je robiła ja tylko podałam kartonik i lekko pomagałam. U nas to przede wszystkim stempelki. My pierniczki zawsze pieczemy w weekend po Mikołaju. Juz prawie pierniczenie zakończone. Kilka artystycznych a reszta robota Mili.
Gosiak dokładnie jak piszesz, powiedziałam nie siada i usiadł. Na razie nie często powtarza ten wyczyn. Jak u was dziś nocka?
Martam tylko się cieszyć, ze u was wszystko tak dobrze
Terii Antoś tez nie lubi łóżeczka, ucze go etapami, najpierw lezenie w nim i krótkie drzemki, przekładam w mocnym śnie i z nocy na noc lepiej
Fioletowa mój dziś ma wigilię firmową
Anula mi też ciężko z dwójką w domu popisać więc rozumie
Anilek hehe wracaj, wracaj bo szydełko cię pożre
Kingusia Tulę
Bona miłego gościowania
Skalbka miły czas urządzania mieszkania, pamiętaj ja na parapetówę się wpraszam!
Mijkotko ja ci kochana moje świąteczne już gotowe menu podeślę jak wrócę z łajzów bo wybieram się do koleżanki z dzieciaczkami.Hasło niedziela dzien wolny.Dlatego skończyłam sprzątać za 5 dwunasta
Dzika powodzenia ćwiczeniach.Nie martw się bardzo.Ninka na pewno w końcu zacznie i jak zacznie to już jej nic nie zatrzyma
Matka Ewa jako brzuchatka byłam ciągle na wymiotach i mało pisałam, staram się teraz nadrabiać ale tak jak piszesz świeta święta i dzieci, dzieci
Robaczku zadroszczę pozytywnie miłego dnia.Ja jednak ciągle z oślinionymi brodami. Panie do sprzatania to moje marzenie w tym roku ale kasy brak na takie luksusy niestety.

U nas pięknie i słonecznie .Jadę z dziećmi na kawę do koleżanki, mam nadzieję, ze Mila się pobawi ładnie a Antoś pośpi na tarasie i będzie spacer z głowy.

reklama
Witam się niedzielnie!!!

Dziś mąż wstawał rano do Michasia i tym sposobem spałam do 9.00!!! :szok::szok: Ale fajnie :-D

Teraz Junior śpi, a ja mam chwilkę czasu dla siebie ;-) Przeprowadziłam telekonferencję z Mikoto, ale nadal jestem na czarnej liście:-) Ech, nie pomagają żadne znajomości :-D:-D:-D

Mikotku- super, że taka nocka dobra za Wami i Zosia spokojniejsza!!!

Skalbka- czekamy na zdjęcia mieszkanka!!!

Wisienka- u Was ładna pogoda, a u nas paskudnie :wściekła/y: Miłego spotkania życzę!!!

Dzika- ja też myślę, że każde dziecko ma swój czas na nabywanie pewnych umiejętności i nie ma co przyspieszać :tak:

Anilek- piękne rzeczy szydełkujesz!!! Nie myślałaś o działalności? Na bb miałabyś niezłą kadrę ;-)

Kingusia- wszystko się ułoży, zobaczysz!!!

Teri- Michaś od małego w sumie przyzwyczajony do łóżeczka, ale mieliśmy czas, że zasypiał na rękach w ciągu dnia i później był odkładany. Trochę się namęczyliśmy, ale teraz zasypia sam w łóżeczku :tak:

Jeśli zapomniałam komuś odpisać, to przepraszam...

Michaś co chwilę się budzi, bo męczy go katarek... Biedne te nasze chore dzieciaczki...

Miłej niedzieli kochane Czerwcóweczki!@@

Do góry