reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Cześć dziewczyny ja siedzę cicho bo odkąd mi Ewka zachorowała to dopadło też Nine i mnie, na szczęście to "tylko katar" każda z nas wie jak to męczy malucha a w moim przypadku dwóch. Więc od soboty Nina jest tylko na rękach i to dosłownie, próba położenia kończy się płaczem a uspokajanie jej przez pół godzine to koszmar.

Tydzień walczyłam żeby jeszcze jadła cyca bo ta wygodnicka panna juz chciała zrezygnować a jak zaczęła jeść to zachorowała i znów problemy:-(

isis- w sprawie wózka nie pomogę mam tylko maxi cosi

Kingusia- ile waży Twoje Laura? Moja Ninka też leniwa obracanie średnio ją interesuje a teraz jak nie leży to i się nie obraca

mikotku- współczuje nocy u nas podobnie oj nie cierpię kataru u dzieci już ja wolała bym chodzić z zatkanym nosem 2 tygodnie

Spadam zmiezyć gorączkę bo mi tak dziwnie ciepło/zimno

A jeszcze pytanko od soboty Nina ma katar, bez gorączki w czwartek ma mieć szczepienie- jak myślicie ciągnąć ją do przychodni?

reklama
Isis ja mam x-landera XQ. Od tygodnia wozimy się spacerówką. Jestem zadowolona. Jest bardzo duża, rozkłada się na płasko a budke można mocno zasłonic.

Dzika na ostatnich szczepieniach czyli 3 tygodnie temu Laura ważyła 5400 więc teraz myślę że podchodzi pod 6kg. A ile waży Ninka?

Witam się i ja ;-)

Mikotku, Bardzo współczuję nocek , tulę Was bardzo mocno i trzymam kciuki , żeby zębole szybko wyszły!!!

Kingusia, Mam nadzieję , że szybko minie kryzys w waszym małżeństwie , również Cię tulę , uśmiechnij się kochana na pewno wszystko się poukłada.

Bona, Mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy , całuski dla Michałka

Terii, Ja też wybieram się na aerobic , tylko nie mogę się wybrać :zawstydzona/y: Muszę coś ze sobą zrobić!!!

Ja dzisiaj muszę Zosie zapisać w końcu na szczepienie..

U nas weekend fajny, długie spacerki, odwiedziny u znajomych ... czeka na następny dłuższy weekend 11 listopada ;):tak:

Kochane chciałam w tym roku zacząć szybciej kupować prezenty na Święta , żeby później nie było takiego obciążenia finansowego...ale ja zupełnie nie mam pomysłu :-:)no: Może byśmy zrobiły coś na fb : może każda by napisała co kupuje, mamie, tacie, dzieciom ...??? Co o tym myślicie kochane ?

Jutro Julka jedzie na wycieczkę , troszkę się denerwuję bo pogoda do niczego i ona taka moja mała córeczka :-p Wiem wiem syndrom nadopiekuńczości mi się czasami włącza :baffled:

Miłego dnia kobietki , dużo uśmiechu i nie marudzących pociech ;-)

Bona mocno trzymam kciuki, aby problemy skórne się wreszcie skończyły!
0059.gif
pray.gif

Isis
mamy x-move X-Lander X-Move z gondolą + X-Car - wózek dziecięcy wielofunkcyjny 3w1 dokładnie ten sam (tyle, że y wybraliśmy fotelik BeSafe izi go) Rozkłada się na płasko ma budkę, którą można dodatkowo poszerzyć, wbudowaną osłonkę, a stelaż ma światła led
szczerzyzebek.gif
My już od miesiąca mamy rozłożoną spacerówkę w domu, na spacery nadal bierzemy gondolę, mam nadzieję, chociaż do Nowego Roku w niej pojeździć.

Palin
przytulanko.gif
No jak ja bym się mogła na Ciebie gniewać
flircik.gif
Myślałam o opasce, ale ten numer z Zochą Wierciochą nie przejdzie
rety.gif

DzikaBez
zdrówka dla Was kobietki!
Bisous04.gif
My o katar Zosi byliśmy prawie 3 tygodnie spóźnieni ze szczepieniem

Korba jestem za!!! Zróbmy wątek świąteczny! To normalne, że się martwisz, Jula na pewno świetnie sobie poradzi!
divers2278.gif

Ostatnia edycja:
Jestem i ja :-D

O Mamo Miktoku współczuję bardzo a może podaj Viburkol albo coś przeciwbólowego na noc chociaż? Na wątku świątecznym to my zginiemy obie :-p

Bona co się ze skórą dzieje?? Macie skazę? AZS? Nie jestem w temacie :zawstydzona/y:

Kingusia pogoda zapowiada się niezła więc udanego spacerku życzę.

ISIS bardzo "zdrowe" wymagania :tak: a jaki macie teraz wózek?? Ja mam MUTSY 4 rider i jak wszystkim wiadomo BARDZo go chwalę i uwielbiam :-p

Palin to u nas z jedzeniem podobnie. Mógłby nie jesteś za to pije dużo a ostatnio pić w ogóle nie chciał.

Dzika mi ostatnio lekarz na szczepieniu powiedział, że jedynym przeciwwskazanie do szczepienia jest ostra infekcja z gorączką, żaden katar, żadne żeby, kaszle itd.

Korba ja prezenty na ostatnią chwilę wymyślam ;-) Moja mama uwielbia mydła w płynie (zawsze się cieszy, że po świętach przez cały rok zapasów nie musi robić :-p) Tata albo dobrą wódeczkę albo skarpety (serio:tak:) problem mam z Krzyśkiem zawsze bo "on ma mnie i dzieci i nic więcej mu nie potrzeba" a z bratem mam umowę, że tylko dzieciom kupujemy, chrześnica 16 lat więc zawsze pytam i albo biżuterie z apartu albo kasę albo kartę np. do HOUSE, Olivier chce mikroskop i teleskop więc też mam z głowy a Felini ma zabawki z FP kupione mimo, że nie rozumie. Reszta to raczej przypadek i zazwyczaj coś mi w oko wpada od września kolekcjonuję w szafie i później rozdzielam.

U nas już 2 zębole.... w taki tępie to się w pełni uzębimy za miesiąc :confused2::sorry::eek:

PS. jutro koniec głosowania. Dobijemy do 1000??
https://www.bebiklub.pl/konkurs/jakim-typem-mamy-jestes/galeria/porada/1045

Witam i ja po weekendzie, jakos zlecial w miare szybko nie bylo jak przysiasc zbytnio

Terii
- -ale Daria wcina w nocy !!!! ale skoro nidlugo przechodzicie na mleko 2 to moze jak pisalas nie najada sie juz tak 1 i stad to wstawanie. To tylko wyczekiwac az Daria ruszy do przodu !!

Wenusjanka - masz racxje, ze teraz przy cmentarach to juz wszystko sie kupi....

Bona - wspolczuje przezycia z Michasiem, mi Tymek tez raz sie zakrztusil chyba slina i juz byl poklepywany na kolanku i niewiele brakowalo aby wyladowal do gory nogami ... ale zlapal oddech

Mikotoko - u nas dzis tez gorzej, ale to dopiro po karmieniu o 5...w ciagu gdziny wstalam chyba z 20 razy aby podac smoczka.... tyle, ze u nas zabkow ni widu ni slychu, ale zaczal sie ciagnac troszke za uszy.... oby szybko zabki Zosi wyszly

Isis
- my mamy x landera xa - siedzisko tu sie nie przeklada, ale sam wozek prowadzi sie super lekko i jestem zadowolona, wiec te lepsiejsze modele z pewnoscia tez prowadza sie oki

Palin - tylko sie cieszyc ze Miki pije bo u nas z tym problem duzy..

Korba - pomysl dobrey, bo mimo, ze my rodzicnce nie kupujemy teraz prezentow to zawsze mam problem jak jedziemy w odwiedziny

Sara -no z takiej odpowiedzi meza bylabym mega zadowolona :-p

W sobot w miescie juz widzialam swiateczne ozdoby.....zapala pewnie pod koniec listopada ( mam nadzieje, ze nie wczesniej)
Dzis nad ranem pojawila sie mala sluzowata kupka tzw. bako0kupka...mam nadzieje, ze to jednorazowy wybryk i nic sie nie dzieje, bo kolor byk OK

Sa_raa - Twój Krzysiek to jak mój Aro: "mnie nic nie trzeba, mam Was". I mój tata też ma "skarpetkowe świeta" :-D I też dla Mikołaja przeglądam coś z FP, a na resztę pomysłów brak :-)

Gosiak - u nas jeszcze nie była skrobaczka potrzebna, ale Aro już się zabezpieczył: zimowy płyn w spryskiwaczach, skrobacz, odmrażacz do zamków, nawet łopata do odśnieżania jest (w tamtym roku kupił). Zostało mu jeszcze tylko opony zmienić na zimówki, ale to w najbliższym czasie (trochę ich jeszcze szkoda na gołe asfalty).

Sara podałam Paracetamol - spała spokojniej, a tak to żelu na dziąsła używamy. Kochana, jestem za takim wątkiem/grupą! pomysły na prezenty, wystrój i choinki -
divers2353.gif

Gosiak jest tak, jak Pisze Sara- dzisiaj nic nie widać, a za kilka dni ząb
divers2346.gif
Co do ozdób- w home&you już choinki stoją i renifery
divers2306.gif
W sklepach internetowych od prawie 2 tygoni wisza kolekcje świąteczne, ale jak weszłam do stacjonarnego to przepadłam
divers2346.gif

reklama
dzień dobry

u nas nocka do d...y
ok 4 była pobudka, przebieranie, potem nie mógł zasnąć [chyba brzuszek] a jak zasnął to pozostała dwójka zaczęła stukać i hałasować i o dziwo przodował w tym tata... na moją uwagę stwierdził że na palcach chodził nei będzie
k...a następnym razem oddam mu młodego o 4 rano, niech go przewinie i spróbuje znów uspić, zobaczymy co będzie gadał o 8

a w temacie świąt - mój ma urodziny 25.12...

Do góry