reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Cześć dziewczyny ja siedzę cicho bo odkąd mi Ewka zachorowała to dopadło też Nine i mnie, na szczęście to "tylko katar" każda z nas wie jak to męczy malucha a w moim przypadku dwóch. Więc od soboty Nina jest tylko na rękach i to dosłownie, próba położenia kończy się płaczem a uspokajanie jej przez pół godzine to koszmar.

Tydzień walczyłam żeby jeszcze jadła cyca bo ta wygodnicka panna juz chciała zrezygnować a jak zaczęła jeść to zachorowała i znów problemy:-(

isis- w sprawie wózka nie pomogę mam tylko maxi cosi

Kingusia- ile waży Twoje Laura? Moja Ninka też leniwa obracanie średnio ją interesuje a teraz jak nie leży to i się nie obraca

mikotku- współczuje nocy u nas podobnie oj nie cierpię kataru u dzieci już ja wolała bym chodzić z zatkanym nosem 2 tygodnie

Spadam zmiezyć gorączkę bo mi tak dziwnie ciepło/zimno

A jeszcze pytanko od soboty Nina ma katar, bez gorączki w czwartek ma mieć szczepienie- jak myślicie ciągnąć ją do przychodni?

reklama
Isis ja mam x-landera XQ. Od tygodnia wozimy się spacerówką. Jestem zadowolona. Jest bardzo duża, rozkłada się na płasko a budke można mocno zasłonic.

Dzika na ostatnich szczepieniach czyli 3 tygodnie temu Laura ważyła 5400 więc teraz myślę że podchodzi pod 6kg. A ile waży Ninka?

Witam się i ja ;-)

Mikotku, Bardzo współczuję nocek , tulę Was bardzo mocno i trzymam kciuki , żeby zębole szybko wyszły!!!

Kingusia, Mam nadzieję , że szybko minie kryzys w waszym małżeństwie , również Cię tulę , uśmiechnij się kochana na pewno wszystko się poukłada.

Bona, Mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy , całuski dla Michałka

Terii, Ja też wybieram się na aerobic , tylko nie mogę się wybrać :zawstydzona/y: Muszę coś ze sobą zrobić!!!

Ja dzisiaj muszę Zosie zapisać w końcu na szczepienie..

U nas weekend fajny, długie spacerki, odwiedziny u znajomych ... czeka na następny dłuższy weekend 11 listopada ;):tak:

Kochane chciałam w tym roku zacząć szybciej kupować prezenty na Święta , żeby później nie było takiego obciążenia finansowego...ale ja zupełnie nie mam pomysłu :-:)no: Może byśmy zrobiły coś na fb : może każda by napisała co kupuje, mamie, tacie, dzieciom ...??? Co o tym myślicie kochane ?

Jutro Julka jedzie na wycieczkę , troszkę się denerwuję bo pogoda do niczego i ona taka moja mała córeczka :-p Wiem wiem syndrom nadopiekuńczości mi się czasami włącza :baffled:

Miłego dnia kobietki , dużo uśmiechu i nie marudzących pociech ;-)

Bona mocno trzymam kciuki, aby problemy skórne się wreszcie skończyły!
0059.gif
pray.gif

Isis
mamy x-move X-Lander X-Move z gondolą + X-Car - wózek dziecięcy wielofunkcyjny 3w1 dokładnie ten sam (tyle, że y wybraliśmy fotelik BeSafe izi go) Rozkłada się na płasko ma budkę, którą można dodatkowo poszerzyć, wbudowaną osłonkę, a stelaż ma światła led
szczerzyzebek.gif
My już od miesiąca mamy rozłożoną spacerówkę w domu, na spacery nadal bierzemy gondolę, mam nadzieję, chociaż do Nowego Roku w niej pojeździć.

Palin
przytulanko.gif
No jak ja bym się mogła na Ciebie gniewać
flircik.gif
Myślałam o opasce, ale ten numer z Zochą Wierciochą nie przejdzie
rety.gif

DzikaBez
zdrówka dla Was kobietki!
Bisous04.gif
My o katar Zosi byliśmy prawie 3 tygodnie spóźnieni ze szczepieniem

Korba jestem za!!! Zróbmy wątek świąteczny! To normalne, że się martwisz, Jula na pewno świetnie sobie poradzi!
divers2278.gif

Ostatnia edycja:
Jestem i ja :-D

O Mamo Miktoku współczuję bardzo a może podaj Viburkol albo coś przeciwbólowego na noc chociaż? Na wątku świątecznym to my zginiemy obie :-p

Bona co się ze skórą dzieje?? Macie skazę? AZS? Nie jestem w temacie :zawstydzona/y:

Kingusia pogoda zapowiada się niezła więc udanego spacerku życzę.

ISIS bardzo "zdrowe" wymagania :tak: a jaki macie teraz wózek?? Ja mam MUTSY 4 rider i jak wszystkim wiadomo BARDZo go chwalę i uwielbiam :-p

Palin to u nas z jedzeniem podobnie. Mógłby nie jesteś za to pije dużo a ostatnio pić w ogóle nie chciał.

Dzika mi ostatnio lekarz na szczepieniu powiedział, że jedynym przeciwwskazanie do szczepienia jest ostra infekcja z gorączką, żaden katar, żadne żeby, kaszle itd.

Korba ja prezenty na ostatnią chwilę wymyślam ;-) Moja mama uwielbia mydła w płynie (zawsze się cieszy, że po świętach przez cały rok zapasów nie musi robić :-p) Tata albo dobrą wódeczkę albo skarpety (serio:tak:) problem mam z Krzyśkiem zawsze bo "on ma mnie i dzieci i nic więcej mu nie potrzeba" a z bratem mam umowę, że tylko dzieciom kupujemy, chrześnica 16 lat więc zawsze pytam i albo biżuterie z apartu albo kasę albo kartę np. do HOUSE, Olivier chce mikroskop i teleskop więc też mam z głowy a Felini ma zabawki z FP kupione mimo, że nie rozumie. Reszta to raczej przypadek i zazwyczaj coś mi w oko wpada od września kolekcjonuję w szafie i później rozdzielam.

U nas już 2 zębole.... w taki tępie to się w pełni uzębimy za miesiąc :confused2::sorry::eek:

PS. jutro koniec głosowania. Dobijemy do 1000??
https://www.bebiklub.pl/konkurs/jakim-typem-mamy-jestes/galeria/porada/1045

Witam i ja po weekendzie, jakos zlecial w miare szybko nie bylo jak przysiasc zbytnio

Terii
- -ale Daria wcina w nocy !!!! ale skoro nidlugo przechodzicie na mleko 2 to moze jak pisalas nie najada sie juz tak 1 i stad to wstawanie. To tylko wyczekiwac az Daria ruszy do przodu !!

Wenusjanka - masz racxje, ze teraz przy cmentarach to juz wszystko sie kupi....

Bona - wspolczuje przezycia z Michasiem, mi Tymek tez raz sie zakrztusil chyba slina i juz byl poklepywany na kolanku i niewiele brakowalo aby wyladowal do gory nogami ... ale zlapal oddech

Mikotoko - u nas dzis tez gorzej, ale to dopiro po karmieniu o 5...w ciagu gdziny wstalam chyba z 20 razy aby podac smoczka.... tyle, ze u nas zabkow ni widu ni slychu, ale zaczal sie ciagnac troszke za uszy.... oby szybko zabki Zosi wyszly

Isis
- my mamy x landera xa - siedzisko tu sie nie przeklada, ale sam wozek prowadzi sie super lekko i jestem zadowolona, wiec te lepsiejsze modele z pewnoscia tez prowadza sie oki

Palin - tylko sie cieszyc ze Miki pije bo u nas z tym problem duzy..

Korba - pomysl dobrey, bo mimo, ze my rodzicnce nie kupujemy teraz prezentow to zawsze mam problem jak jedziemy w odwiedziny

Sara -no z takiej odpowiedzi meza bylabym mega zadowolona :-p

W sobot w miescie juz widzialam swiateczne ozdoby.....zapala pewnie pod koniec listopada ( mam nadzieje, ze nie wczesniej)
Dzis nad ranem pojawila sie mala sluzowata kupka tzw. bako0kupka...mam nadzieje, ze to jednorazowy wybryk i nic sie nie dzieje, bo kolor byk OK

Sa_raa - Twój Krzysiek to jak mój Aro: "mnie nic nie trzeba, mam Was". I mój tata też ma "skarpetkowe świeta" :-D I też dla Mikołaja przeglądam coś z FP, a na resztę pomysłów brak :-)

Gosiak - u nas jeszcze nie była skrobaczka potrzebna, ale Aro już się zabezpieczył: zimowy płyn w spryskiwaczach, skrobacz, odmrażacz do zamków, nawet łopata do odśnieżania jest (w tamtym roku kupił). Zostało mu jeszcze tylko opony zmienić na zimówki, ale to w najbliższym czasie (trochę ich jeszcze szkoda na gołe asfalty).

Sara podałam Paracetamol - spała spokojniej, a tak to żelu na dziąsła używamy. Kochana, jestem za takim wątkiem/grupą! pomysły na prezenty, wystrój i choinki -
divers2353.gif

Gosiak jest tak, jak Pisze Sara- dzisiaj nic nie widać, a za kilka dni ząb
divers2346.gif
Co do ozdób- w home&you już choinki stoją i renifery
divers2306.gif
W sklepach internetowych od prawie 2 tygoni wisza kolekcje świąteczne, ale jak weszłam do stacjonarnego to przepadłam
divers2346.gif

reklama
dzień dobry

u nas nocka do d...y
ok 4 była pobudka, przebieranie, potem nie mógł zasnąć [chyba brzuszek] a jak zasnął to pozostała dwójka zaczęła stukać i hałasować i o dziwo przodował w tym tata... na moją uwagę stwierdził że na palcach chodził nei będzie
k...a następnym razem oddam mu młodego o 4 rano, niech go przewinie i spróbuje znów uspić, zobaczymy co będzie gadał o 8

a w temacie świąt - mój ma urodziny 25.12...

Do góry