reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Robaczku oj tak ! Kocham Tosię nad życie, ale nam obu ten odpoczynek od siebie dobrze zrobi :p
Skalbka - sukieneczka śliczna ! jak najbardziej nadaje się na chrzest. Tosia też nie miała typowo "chrzcielnej" sukienki tylko taką wełnianą ze sweterkiem do kompletu (to był 8 marca) 64.jpg94.jpg (Tosia nam przespała całą mszę - tylko jak ksiądz jej polewał główkę to otworzyła jedno oko po czym je zamknęła, i przyjęcie tez było na śpiocha :) )

Załączniki

• 64.jpg
    64.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 56
  • 94.jpg
    94.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Robaczku- pewnie, że z poświęcaniem czasu jest gorzej nikiedy ma się jednego malucha:tak:
Ale coś za coś. Ja dziś cieszę się bardzo, że moje pszczoły mają siebie. Kochają się bardzo i nie mogą zyc bez siebie, Rozumieją się bez słów- zwłaszcza w zabawach.
Poza tym staram się organizować czas tak, by go starczało dla każdej pszczoły z osobna.
Najgorsze dla mnie jest to, że z natury jestem perfekcjonistą. Chciałabym, zeby wszystko było idealnie, a w obecnaj sytuacji muszę codziennie pójść na ustępstwa. Ciężko mi to zaakceptować-nieporzadek w domu, zaniedbywanie swojego wyglądu itp. Zreszta, rozumiecie na pewno o czym piszę- wszytsko robi się po łebkach.
Ja nawet ostatnio wzięłam kartkę i długopis i chciałam zrobic sobie plan dnia, żeby wszystko w nim pomieścić. Siedziałąm, kombinowałam, pzrzesuwałam godziny, kreśliłam, zaczynałam od poczatku i nagle doszła do nie ta straszna prawda, że sie nei da:baffled: No nei da się- doba jest za krótka.
Czyli w zyciu nie można mieć wszystkego, trzeba sobie ustalic priorytety i nimi się kierować. Zaakceptować ti, że te mniej ważne rzeczy będą czekały na swoją kolej byc może w nieskończoność.

Skalbka- sukienka bardzo ładna:tak: A ja właśnie chcę swoją sprzedać łącznie z dodatkami (dwa kapelusiki, opaska, rajstopki, buciki, bolerko) Nie chcesz?;-)

Dziewczyny a zauważacie konkretne skoki rozwojowe u swoich małych? Pojawiają się dodatkowo jakieś inne zachowania?np.płaczliwość,nerwowość,więcej jedzą,mniej,śpią,nie śpią itd.

Hej!
Witam się wrześniowo-szkolnie. Moje starszaki po rozpoczęciu roku. Bartek trafił na panią wychowawczynię, którą sobie wymarzyłam dla niego. Konkretna, konsekwentna, wymagająca a przy tym sympatyczna. :) Starszy bez zmian. Wychowawstwo i inne przedmioty-bz.

Wczoraj wieczorem wypiłam pół szklanki piwa z sokiem. Moje dziecko budziło się w nocy co 2h.:no::baffled: Obudziło się definitywnie o 6.00. Więcej nie piję. :-D:baffled:

Dmuchawcu-Helenka pięknie wyglądała na chrzcinach ale niestety ja już chyba nie zrezygnuje ze swojej sukieneczki:) A w dodatku ma być gorąco u nas to może nawet sweterek się nie przyda:) Dzięki za propozycje:)

Ostatnia edycja:
o ja nie dobra! jak moglam zapomniec o naszej Pszczolkowej mamie :) dziekuje :)

Robaczku
tak mysle , ze super by bylo jakby smyki razem sie wychowywaly i bawily. Pewnie poczatki nie sa latwe i trzeba bedzie wybierac co robic, ale tak mi sie zawsze marzylo. Na razie poswiecam sie cala Tymkowi i zobaczymy co czas przyniesie :)

emka - ja nie zauwazam skutkow ubocznych skokow. Widze postepy Tymka (szczegolnie teraz podczas urlopu) i to mnie cieszy :)
anielek - mysle, ze to pol piwka z soczkiem rozeszlo sie zanim Adas sie zbudzil :)

Wkurzylam sie na mojego jak nie wiem. Od poczatku mowilam, ze chce zostac z Tymkiem w domu przez rok ( 9 m-cy platne ostatnie trze juz nie). I tak tez zalatwilam w pracy. A on praktycznie bez mojej wiedzy napisal do przelozonego (w moim imieniu) czy moge wrocic wczesniej:wściekła/y:. Widze, ze czesc z Was planuje zostac na urlopie wychowawczym, a on mi chce odbierac te trzy miesiace:-( . Pracuje tylko na pol etatu, ale to zawsze popoludnia bede miala :-(odebrane . Fakt, ze zastanawiam sie nad odejscie z tej roboty - bo ile mozna jak robot pracowac i wtedy lepiej byloby mi wrocic wczesniej (bo musze na jakies 2 cz trzy miesiace), ale nie kiedy tam zostane :(
Pozalilam sie troche , ale lezalo mi to na watrobie. Ide prasowac bo 2 pralki czekaja

A ja piekę ciasto z serem malinami i bitą śmietaną na pocieszenie. Że koniec wakacji... :tak::-)

Jak wyjdzie, to zapraszam na popołudniową kawkę wszystkich niepocieszonych uczniów i ich mamy. :-)

Ostatnia edycja:
Dmuchawcu co tam robisz Kochana? Ja ululałam Zonię i siedzę z zimną kawą przed laptopem

Skalbka bardzo fajny zestaw. Mnie podobają się sukienki z Zary - śliczne są :tak:SUKIENKA Z KRÓTKIMI RĘKAWKAMI - Sukienki - Niemowlę dziewczynka (3 - 36 miesięcy) - Dzieci | ZARA Polska
SUKIENKA Z TKANINY ŻAKARDOWEJ Z APLIKACJĄ - Sukienki - Niemowlę dziewczynka (3 - 36 miesięcy) - Dzieci | ZARA Polska

Jejku, nic mi się dzisiaj nie chce - na dworze wieje tak, że aż huczy w domu :szok: A ja jakoś dzisiaj nie mam nastroju:-( Chyba coś sobie kupię na poprawę humoru, albo może coś zmienię w domu:confused:

reklama
Mikotku- zmieniłam juz pościel. Musze jeszcze odkurzyć bo pełno piórek na dywanie:tak:

A Halszka właśnie się obudziła i fika.
Sukieneczki z Zary sa super:tak:
Zastanawiałam sie czy opłaca mi się wystawiać naszą na allegro ze względu na pogodę, ale chyba się zdecyduję:tak:

A u nas od rana leje. Pszczoły niepocieszone:-(;-)

Do góry