reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Isis ja bym brała 74- kombinezony zimowe szyją zazwyczaj większe niż np bluzeczki w tym samym rozmiarze. Moja Zosia rodziła sie w lipcu i kupiłam jej rozmiar 68 przez allegro. Boniu!!!! Był tak wielki że sie w nim topiła:-D:-D:-D:-D:-D A najlepiej porównać tak:
0-3m to 62
3-6m to 68
6-9m to 74
9-12m to 80
12-18m to 86
18-24m to 92

to rozmiarówka dla bluzeczek itp

reklama
Ja kupiłam 80, bo akurat miałam okazję niedrogo. Mam nadzieję, że Mikołaj będzie na tyle duży, żeby się w nim nie utopić.

Smile - oki, to mleczko może postać w pokoju. Ale to takie potem chłodne podać? Mnie zależałoby na tym, żeby mieć gotowe do podania (wygodna jestem, wiem), a nie latać do kuchni i podgrzewać w Gorącej wodzie.
Dobrze, że tylko tak się to skończyło. Współczuję żeber. A ten artykuł - masakra, jak potrafią ludzie przeinaczyć. Dobrze, ze jeszcze nie napisali, że to wszystko Twoja wina.

Smile- Zosia nie ma jeszcze takiego poczucia czasu na szczęście. Nie wie, ze jest wrzesień i zaczynam sie nowy rok szkolny;-)A do przedszkola przecież pójdzie prędzej czy później. Za rok już bedzie obowiazek szkolny dla 5latków więc będzie musiała. A poza tym, pani dyrektor obiacała mi , ze jesli w ciągu roku cos sie zmieni, jakies miejsce zwolni, to je zaklepuje dla Zosi. Będzie jak ma być. Nie zależy mi na tym, żeby za wszelką cenę dawać ją do przedszkola, zwłaszcza w tym czadie, który jest dla nas trudniejszy do ogarnięcia.

EDIT

Helenka w chuście spała 5 i pół godziny:szok: Szok. Cyc jak balon. Zje, beknie i zaraz na zakupy idziemy:tak:

Ostatnia edycja:
Isis, ja jeden na jesień i początek zimy mam 3-6, czyli 68 a cieplejszy chcę na 74.

Smile, odpoczywaj dużo. Poproś o pomoc w chrzcinach, nic sama nie rób !!! Tak samo z noszeniem Franka, staraj się jak najmniej go nosić byś się nie przesiliła. I jak tylko gorzej się poczujesz to sru na IP !!!!

Właśnie porównałam siatki centylowe moich chłopaków. Idą łeb w łeb w tym, że Seweryn był 800 gr cięższy. A Hubert pięknie w 50 centulu się trzyma. Ma tylko ciutek małą główkę - ale to za bratem bo mają identyczne :)

LEcę kończyć obiad bo Hubiś znów śpi. W Chuście spał 2,5 godz i taki zadowolony się obudził :) Zjadł cyca, pobujał się, w łóżeczku pośmiał do misiaczków na pościeli i zasnłą :)

Smile Bogu dzięki, że to tylko tak się skończyło! Najważniejsze, że Franek cały i zdrowy, a Ty masz obrażenia, które nie zagrażają życiu. Teraz najważniejsze, żeby żebra dobrze się zrosły. I jeszcze chrzciny Wam się złożyły na ten trudny dla Was czas - będzie miał Ci kto pomóc? Tej rozpiski, która wkleiłaś szukałam ostatnio na necie, bo mi umknęła, a też mi była potrzebna.

Chcę zabrać swoje mleko w butli na miasto, ale nie wiem jak to rozegrać? - chyba anula pytała o to na fb - muszę jeszcze raz poszukać. Jakieś pomysły?

Dmuchawcu super, że rozmowa przebiegła pomyślnie, mimo że Zosia nie pójdzie do przedszkola, rozegrałaś to z klasą!

Isis ja bym brała 80, ale to jak dla Zosi, bo ona długa jest i teraz na długość body 68 ma (ale nie wszystkie) - musiałabym zobaczyć, bo rozmiarówka jednak się różni.

Właśnie wróciłyśmy na karmienie, ale Zosia jeszcze dosypia, także mam chwilkę. U mnie dzisiaj krupnik na obiad, ale w ogóle nie mam apetytu.

Isis- ja kupuje 68, bo 74 ( cocodrillo- duża rozmiarówka) mam, kupiłam Ewie jak zaczęła go nosić to miała 9 miesięcy i starczył do 14, co prawda ona jest z tych mniejszych dzieci, rozmiarówkami nie zawsze sie trzeba sugerować ile teraz ma Gabryś?

( a jak kupowałam używkę na allegro to ludzie często pisali w jakim wieku ich dziecko to nosiło i z reguły rozmiarówka kombinezonów jest zawyżona terza Ewie która w październiku będzie miała 21 mc. kupuję 84)

Ja dziś żurek gotuję:tak:

Mikoto- właśnie o to mi chodziło, zeby nie dać po sobie jeździć, a jednocześnie nie robić sobie wrogów bo w tak małym mieście jest to ważne.

Hej DziewczynY!

Michaś na szczepieniu dzielny bardzo! Jestem z niego taka dumna :-) Teraz śpi jak aniołeczek :tak:

Kingusia- super, że szczepienie poszło gładko!

Natis- dobrze, że Natalka nie poparzyła się aż tak mocno!

Isis- trzymam kciuki za mleczko :)

Dmuchawcu- załatwiłaś sprawę z klasą! Super!

Mikotku- my też nie codziennie wychodzimy na spacerek... Rzadko, bo rzadko, ale czasem zostajemy w domu. To zależy od Michasia i niestety od tego, że kilka razy dziennie ściągam pokarm.

Jejku, dziewczyny, to rzeczywiście w tych kombinezonach jest rozbieżność w rozmiarach. Zosia ma kombinezon 68 (Smyk), taki "misiowy" i myślę jej go założyć na koniec października na chrzest.

Bona super, że Michaś tak bohatersko zniósł szczepienie, nasza Zosia zgoła nie zachowuje się jak dama:-) Ja ostatnio, jak była ta piękna pogoda, ściągałam pokarm na dworze - zrobiłam sobie namiot z pieluchy i heja:-D U

Ostatnia edycja:
reklama
dmuchawcu- ja też miałam robić żurek ale.... zapomniałam go kupić a mam taki super bulion spod golonki idealny na żurek, zjedliśmy więc mięso i na drugie leniwe pierogi

Spadam prasować pościel

Wiecie co do rozmiarów to sprawdziłam w książeczce moja 10 miesięczna Ewa ważyła niecałe 7,5 kg a z tego co widze niektóre czerwcowe dzieci zaraz tyle będą miały......

Ostatnia edycja:
Do góry