Hej Kobietki,
Po wczorajszej wizycie mam mętlik w głowie. Kobieta się ewidentnie spieszyła i trochę po łebkach nas potraktowała. Stwierdziła, że dziecko to okaz zdrowia - świetnie się rozwija, świetnie wygląda. Lenie włączyło się gadanie i śmianie, więc była nią zachwycona.
Generalnie z bakteriami nie kazała nic robić, tylko probiotyki utrzymać Dicoflor i BioGaie przez 6-8 tygodni. Powinno pomóc na bakterie. Leczenia wdrażać nie chce, bo może przynieść więcej złego niż pożytku. Zgadza się to z naszą pediatrą.
Generalnie uparła się, że mała ma alergię na mleko i chce, abym przestała karmić i przeszła na Nutramigen 1 LGG
. Przeżyłam szok - pierwszy lekarz, który namiawia mnie na niekarmienie piersią
. Do tej pory i w szpitalu, i nasza lekarka twierdzili, że w tej sytuacji najlepsze co mogę zrobić dla dziecka to karmić wyłącznie piersią bez dokarmiania.
Ustaliłam, że mam jeszcze bardziej restrykcyjną dietę - pieczywo tylko sama mogę sobie piec, mam ograniczać gluten jak najbardziej się da i poczekać te 4-6 tygodni. Jak krew dalej się będzie pojawiać to mam wprowadzić Nutramigen.
Nic zobaczymy.
Tak jak wcześniej tylko narzekałam na karmienie piersią, męczyło mnie ciągłe wiszenie na cycu i to, że nigdy nie wiem ile zjadła, czy się najadła - tak teraz płakać mi się chce na myśl, że miałabym jej nie karmić.
Ale wydaje mi się, że krew to wina bakterii, po tych probiotykach powinno być lepiej - widziałam już ostatnio, że po systematycznym podawaniu Dicofloru było lepiej (jedynie Dicoflor i BioGaia mają takie szczepy działające na Kliebsellę). Zmieniłam Dicoflor na Sanprobi i krwi było więcej - przy czym dietę mam ciągle taką samą.
Ważne są jeszcze wyniki z tego panela pediatrycznego. Odbieramy je 01/08 - sama jestem ciekawa co wyjdzie.
Dzwoniłam zaraz do naszej pediatry - powiedziała, że sama już sobie poradzi. Potrzebowała poznać zdanie specjalisty w kwestii bakterii - bała się, że nie podejmując leczenia może zaszkodzić... Teraz już wie, że nie zaszkodzi i mówi, że ma pomysł na dalsze prowadzenie Lenki.
Sorki, że tylko o sobie. Lena włączyła syrenę, karuzelka się znudziła
.