reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam z rana,
u nas noc kiepska, Tymek jak sie obudzil przed 1 to 2 godziny laczie z przewijanie byl na cycuszkach a ja ledwo co funkcjonuje
Na dodatek od wczoraj robi mi jakies sluzowate kupki, sa zolte ale ze sluzem. Mam nadzieje, ze to nic groznego...

Anisiaj - tule mocno i trzymam za Was kciuki

Zapowiada sie kolejny cieply dzien, wiec spacer chyba zaplanuje na pozne popoludnie bo teraz jest 21 stopni juz. Troche dobija mnie to ciagle siedzenie w domu. Chyba jak Kingusia hormony nadal nadal daja o sobie znac. Na dodatek piersi znowu mnie bola, czuje takie szczypanie, sa ociezale...nie lubie ich. Nie wiem, moze to przez to czeste karmienie.

Chetnie wyszlabym gdzioes na caly dzien...
Milego dnia Kochane

reklama
Witam Kochane!!!

Kingusia głowa do góry, z dnia na dzień będzie lepiej. Też mam takie dni!!!! Tak jak dziewczyny, czasem płaczę razem z Małym:( np. wczoraj... głowa mnie bolała, nie wyspana byłam, a Piękny zamiast po pracy zająć się synkiem to popędził na siłownię:( ehhh szkoda gadać!

AnisiaJ kurde niefajnie:((( trzymam za Was kciuki, mam nadzieję, że Małą szybko wyleczą i wrócicie do domciu!

Natis cieszę się, że wizyta u gina udana i wszystko OK! co do Darka... no cóż, znam to z autopsji:(

Sa_raa trzymam kciuki za Feliksa! Biedny męczy się z tym brzuszkiem:( ja też "lubię" sobie popłakać z Frankiem... ehh:/

u mnie nocka super, aż za dobrze i już poważnie się martwię! Młody zasnął ok 22:30 a wstał ciut przed 06:00! Wczoraj męczył go brzuszek, zrobił 2 razy zielone kupki, a po nocy pielucha też prawie pusta... dzisiaj od 07:00 w pieluszce tylko trochę zielonego śluzu:( jutro mam lekarza, może powinnam wcześniej iść? Ale Franek nie płacze... chociaż trochę się pręży... sama nie wiem:(

Ja też od wczoraj jakaś słaba, oczy same mi się zamykają, a przecież się wysypiam! No i od wczoraj znowu zaczęło ze mnie lecieć... a to już prawie miesiąc po CC :/

Moje Szczęście zasnęło więc lecę do łazienki...

Hej

Dziewczyny ja tak na szybko tylko, bo z Gabrysiem na rękach.

Jakimi szczepionkami i na co szczepicie Maluszki???
Niedługo mamy szczepienie i zupełnie nie wiem jaką szczepionkę kupić:eek: Na pewno chcę szczepić Infarixem ale nie wiem czy kupić [FONT=Tahoma, sans-serif]ipv-hib czy hexa ??? Na rotawirusy to Rotarix. Nie wiem czy szczepić na Pneumokoki??? [/FONT]:eek:

Anisaj zdrówka duzo dla Zosieńki ...

Witam. Melduję , że jakoś sobie radzę. Ale nastrój też depresyjny raczej ... dzieci jadą dziś z dziadkami na tydzień w góry - cieszą się. a ja tak sobie :sorry:. wolę mieć w domu stadko. Jaś domaga się cyca cały czas a potem ulewa . w czwartek idziemy na wizytkę kontrolną do lekarza - ciekawe ile smok waży ????
kingusia - trzymaj się kochana !!!
anisiaj - tulę mocno !!!! może malutka ma jakąś bakterię ??? a nie wirusa ... ale pewnie w szpitalu to sprawdzą . trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ciężko no nie ???? w ciąży ciężko , rodzić ciężko i z dzidziusiem też nie łatwo .... oj wymagające to macierzyństwo :tak:

Isis ja niestety nie pomoge:sorry: my szczepienia mamy dopiero w 8 tyg. i jest to 5w1 , wiec wyboru chyba za bardzo tu nie ma.

Dostalam od siostry nosidelko cos takiego Baby Carrier Active - Enhanced lumbar support - BABYBJORN . A ze jest od 3.5 kg to wrzucilam dzis na probe Malego a on 15 min i zasnal :rofl2: . Musze zaczac go tez chustowac, ale z tym to juz mi trudniej, bo sie obawiam, ze mi sie wyslizgnie :szok: ale jutro sproboje , skoro dziala:tak:

Księgowa dzwoniła do ZUS i podobno bedą mnie kontrolować, nosz kurde bele, firmę mam od prawie trzech lat więc nie wiem czego sie czepiaja, fakt ostatnio podwyzszylam składki ale przecież nie jest to zabronione. Ja to mam szczęście do urzędów :(:(

Kingusia, pamietam, ze przy Zuzi na szczycie kryzysu poszłam do fryzjera i ścieżkami sie na krótko :) To była radykalna zmiana a potem odzylam .. Jeśli jednak długo ten dołek bedzie sie przyciągał może pogadaj o tym z lekarzem, w końcu depresja poporodowa to częsta rzecz.. I czasami nie mozna sobie samemu z nią poradzić..

co do szczepień sama jestem zakrecona i nie wiem czym szczepic :(

alez jestem zadowolona z naszego wozeczka, przywiozlam nim 10l wody i wielkie zakupy :D chyba wszystko przetrzyma ;)

Isis ja szczepie tylko na te podstawowe szczepionka 5w1
Gosiaku nie wysliznie Ci się z chusty, wiazanie jest bardzo proste. Hubert tez mi szybko zasypia zwlaszcza jsk wychodze na dwór
Natis super ze podwozie super. Ja bym chciala go nie czuc...
Wrocilam ze spaceru z zakupowego i ledwo doszlam do domu...

Obiadek sie gotuje , Hubi juz godzine nie spi. Naladowal tak pampersa ze wyszlo gorai bokami. Musialam go do wanny wsadzic:-D:-D

Nimskonczylam pisac Hubi zasnal. Dzis jest o wiele spokojniejszy niz wczoraj.
Ok idziemy z Sewerkiem zjesc obiad a potem za sterte prasowania sie zabiore - mam nadzieje ze Juniorek pozwoli:-)

Isis dla mnie temat szczepionek jeszcze nie zgłębiony. Z chęcią poslucham co i jak.

MatkaEwa dlaczego masz taki nastrój?

Anisiaj ale umęczy Zosię. Dużo zdrowka dla Niej!
Natis super, ze wszystko dobrze. Mojej znajomej tez dr proponował tę wktładkę

Anusiakanusia kontrole czepiaja sie tych, co nie trzeba

A my lezymy na brzuszku. Dziewczyny co stosować na potówki?

Hej Dziewczynki!!!

Isis- my szczepimy w czwartek na NFZ + rotarix. A właśnie. Cena rotarixu jest tak różna, że szok! Najdroższa 420 zł, a najtańsza 309 zł, także szukajcie w kilku aptekach, zanim się zdecydujecie na zakup.

Sara- oj, współczuję bólu brzuszka... Małego czasem też dopada, ale nie ma reguły w tym względzie, a karmię swoim i czasem mm. Mojemu Synkowi bardzo pomaga masaż, chyba nawet bardziej niż Espumisan. No i Kateter jest super, ale nie chcę Małego przyzwyczajać, żeby Mu się jelitka nie rozleniwiły. Trzymam za Was kciuki! Przytulam...

Mikotku- widzę, że u Zosi też brzuszek dokucza... Mam nadzieję, że szybko miną te dolegliwości... Co do spotkania, to jestem jak najbardziej ZA!!!!!!!!

Kingusiu- strasznie mi przykro, że jest Ci tak smutno... Dziewczyny mają rację, może idź do lekarza? Nie wiadomo, czy to tylko baby blues, czy nie daj Boże depresja. W każdym razie warto porozmawiać z fachowcem. Tulę Cię mocno!!!

Anisiaj- biedactwa... Trzymam kciuki za szybkie wyjście do domku i dużo zdrówka życzę! Niech wszystkie wirusy idą precz!

Natisku- oj, rozumiem Cię doskonale... Mój M też jakoś mnie drażni i też mamy ciche dni... O dziwo, jakoś nie jest mi z tym źle :/ Oby te nasze hormony już się ogarnęły, bo Ci nasi mężowie nas nie ogarną :-D

Robaczku- u nas chrzest 200 zł, ale po negocjacjach 100 zł. Ja jakoś nie przepadam za księżmi i tym, że tyle zarabiają, a nie rozliczają się z tego, więc choć nas stać, to postanowiłam obniżyć kwotę...

U nas nocka całkiem całkiem. Pobudka o północy, o 4, a o 7 wzięłam Małego do siebie do łóżka i spaliśmy do 8.30:szok: Teraz Bąbel śpi, a ja umyłam okna, podłogi, zrobiłam obiad i siedzę na bb, ale słyszę, że Mały zaraz zacznie swój koncert :-D

Trzymajcie się Dziewczynki mocno!!!!

reklama
Bona a gdzie znalazłaś w tej najniższej cenie tę szczepionkę? Kochana, widzę że wspaniale sobie radzisz! Nie dość, że Michaś ma wszystko na czas, to jeszcze takie porządki w domu robisz! Spotkanie jest obowiązkowe, także musimy tylko dograć termin i miejsce:-)

Do góry