reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mikoto, u nas ze spaniem to tak, usypiamy sie najczęściej na cycu w moim łóżku, jak zasnie przekładam do lozeczka malucha zawinietego w kocyk. Koło 1.30-2.30 mały zwykle zaczyna pojekiwac to biorę znów do siebie na cyca i przewiniecie, po jedzeniu odbicie i spowrotem do lozeczka. Kolejna pobudka na cycanie koło 5 i potem juz zostawiam małego u siebie bo śpi niespokojnie nad ranem i częściej cyca, czasami śpi na mnie.. :) tak potrafimy podrzemac i do 8..

Madzia, u nas tez jak juz pisałam zdarzyło sie ulanie pod ciśnieniem ale raczej zaraz po jedzonku.. Jakby sie powtarzalo po takiej przerwie może wrto pogadać z lekarzem..

dobranoc :)

reklama
Dzika , Korba i moj starszak ma rozne zachowania. Czasem tez sie na mnie wscieka, czasem slysze ze zle ze Hubert jest. Mam o tyle lepiej ze ma 7 lat i mu tlumacze i tlumacse. Rozumiecale i tak brak mu mojego 100% czasu. Dzis wyjatkowo nie kangurowalam Huberta i Seweryn zasnal wtulony we mnie.

Wcsesniej dzis Hubert zasnal i wczesniej pierwsze karmirnie. Generelnie sie ciesze bo prawie by mi cycek eksplodowal od ilosci mleczka a nie chcialo mi sie sciagac.

Kochane Czerwcóweczki , życze nam Wszystkim, aby nasze dzieciaczki rosły nam zdrowo i abyśmy zawsze były tak szczęsliwe jak teraz !!!! Gratulacje dla Wszystkich Mamusiek.
Dziękuje, ze mogłam do Was dołączyc , szkoda, ze odwazylam sie na to tak pozno, ale WARTOOOOO BYŁO!!!

Jak dobrze miec mamę blisko siebie. Nikt jak ona nie jest w stanie mnie uspokoic, wytłumaczyć wszystkiego, pokazać. Wszystko wydaje sie ciut prostsze i oby tak zostało, także po jej wyjeździe.

My dziś spędziliśmy trzy godzinki nad morze na spacerze i Malutki taki wymeczony jest. Spał wcześniej z tatą (też się zmęczył) 2 godzinki, była pobudka na cycusia, kąpiel i dokończenie cycusie i jak nigdy odpadł dalej leżąc na mnie, czekając na beczusia :tak:

Robaczku - zawsze chciałam trafic na taka fryzjerkę co doradzi , ale jeszcze mi się nie udało, a z chęcią coś bym zrobiła z moja czupryną.
Mikotko - nasz Mały spał z nami jakieś trzy nocki, ale doszliśmy do wniosku, że jesteśmy mniej wyspani wtedy. Ja spie bardzo czujnie, patrzac czy maz sie nie obalil na dzieciatklo, bo przewanie spal w jego ramionach. Teraz zasypia przewaznie na ktoryms z nas i odkladamy do wozka
Kobra - te smoczki to juz lekka przesada, a tez natknelam sie na nie

U mnie zapalenie powoli odpuszcza, co prawda leki jeszcze biore i piers jest tkliwa, ale jest o niebo lepiej ;-)
Zmykam spac, maz mecz oglada, a ja skorzystam z lozeczka poki Maly spi

DObranoc

hej

kurcze minnie napisała do mnie 2 dni temu, a ja się dopiero teraz zorientowałam
a nie mam jak nadrobić, więc pewnie sama już się meldowała, że wyszli ze szpitala
Mateusz Dawid, ur. 24.06 o 11.16 sn, 42 tc. 3560g, 53cm, 10pkt

a Filip poszedł na rekord - kikut trzymał bite 5 tygodnie, dziś rano znalazłam go w bodziaku :-D
w końcu odpadł, octenistept nie działał, spiryt nie działał, a zadziałało że postraszyłam młodego że pójdziemy dziś do lekarza ;-)

Witam czerwcóweczki w ten lipcowy poranek :) Co prawda pogoda wygląda na październik i to końcówkę. Moja mama zaczęła urlop, to by Jędrek się wybiegał na dworze, ech oby słoneczko wyszło.
Co do złośliwości starszego rodzeństwa, to syn pobił rekord ostatnio. On się pięknie sam załatwia i jak akurat karmie małą, to nie było nigdy problemu. Raz sobie zażyczł, że mam iść z nim siku. Mała jadła, więc wytłumaczyłam mu, że zrobi dzielnie sam, a potem dostanie buziaka. Tak się zbuntował, że złośliwie poszedł zesikał się do swojego łożka... Na szczęście to było jednorazowe i ogólnie złośliwy, ani zły na mnie nie jest. Tylko bez tej drzemki wstępuje w niego diabeł normalnie czasem.
U nas kikut jeszcze trzyma, traktuję go już spirytusem, bo jutro czarownica przychodzi i będzie marudzić ;-)
Co do długości trzymania, to córki koleżanka miała 6 tygodni i dostali już skierowanie do chirurga dziecięcego. Na szczęście tego samego dnia odpadł :)

Mała stęka, czyli poranna produkcja ruszyła ;) Ciekawa jestem, czy później też będzie tak rzadko robiła kupki, jak Jędrek. Syn był na piersi i robił kupę co 4 dni. Nie miał żadnych brzuszkowych problemów i według pediatry tak przyswajał pokarm, że więcej nie potrzebował.

Witam się lipcowo!!! Chyba już wszystkie rozpakowane?

Melduję, że u nas cudowna noc!!! Pobudka co 3 godziny na mleczko, potem jeszcze muszę odciągać pokarm, ale i tak przespałam w sumie 7 godzin!!!!:-D:-D:-D:-D Oby Młodemu już tak zostało, bo zupełnie inaczej funkcjonuję :-D

Jutro kontrola u lekarza, mam nadzieję, że nic się nie rozwinęło w płuckach, trzymajcie kciuki, plissssss....

Tak, jak Dzika Bez pisze, 60 ml to wcale nie jest tak mało. Ja na początku miałam tyle z dwóch piersi, ale bardzo często odciągałam laktatorem i teraz mam nawet dwa razy tyle co 3 godziny. Dziś planuję też kupić herbatkę laktacyjną i może skończymy z MM, bo Bebilon zły, a Nutramigen nie do zjedzenia dla Małego. Na razie troszkę mieszamy oba, ale wolałabym, żeby Synek pił tylko moje mleczko. Mam nadzieję, że się uda!

U nas taka piękna pogoda, ale chyba nie odważę się wziąć Małego na spacer z tym katarem... Zaczekam do jutra i zobaczymy, co powie lekarka.

Miłego dnia Dziewczyny!!!

Również witam się lipcowo:tak:

Bona,
U nas identycznie , jedzonko co 3 godzny---strasznie jestem wyspana:-D:-D:-D:-D

U nas pogoda do kitu, slonka nie ma i wieje :-( Mój S wstał dzisiaj o 5 i rozpalał w kominku w LIPCU:szok: bo było mocno chłodno w domku--masakra jakaś

Miłego dnia kochane, Zosieńka się budzi :tak:

Witam się i ja!
Adaśko wczoraj miał kiepski dzień, a i dziś od 7.00-9.00 wisiał na cycku...;-)Mam nadzieję, że brzusio nie będzie go dziś bolał. Muszę iść do skarbówki po zaświadczenie o dochodach i ZUS . Ciekawe czy się na becikowe załapiemy? Fajnie by było...

Pokażę Wam co moja siostra kupiła małemu do Chrztu.
koszula.jpgspodnie.jpg

Ładne? :-) Jeszcze muszę czapeczkę dokupić i butki. Albo dobiorę z tego, co mam. Miałam na oku piękny komplecik, ale wiosną kosztował 99 zł, a teraz 133. I jeszcze przesyłka. Przegięcie. :no:
komplet lniany ETNO 5 elem. - primka.pl

Załączniki

• koszula.jpg
    koszula.jpg
    6,6 KB · Wyświetleń: 40
  • spodnie.jpg
    spodnie.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
Witam lipcowo :tak:
Pogoda niby ma byc dzis ladna, choc na razie zachmurzenie, ale poczekamy ;-) dzis w planach tylko spacer po okolicy, bez ciagania Malucha juz.
My z kolei pobudki mielismy dzis co 2 godziny.... ja w nocy jakos za nerwowo podchodze chyba do tego karmienia, bo nim skoncze karmic i usnie, to zaraz znowu. A przeciaganie go o godzine nie ma sensu :-( wiec nie nalez dzis do tych wyspanych.
Milego dnia Kochane

reklama
I ja sie witam cieplo:-)

Dzis Hubbis miesiac konczy:-) Na ten miesiac, jak nigdy sam nie kezy, to dzis polezal sam godzine w naszym lozku po czym zaczal ziewac wiec przejioslam go do lozeczka i pieknie zasnal bez cyca:-)

Dzis sie za to ja niewyspalam bo Maly poszedl wczesnie spac a ja pozno, najpierw nie moglam zasnac bo cycek mi pekal a potrm Hubi zrobil sobie dodatkowa przrkaske:-)
Dzis namy znow nawiedzenie poloznej- ciekawe ile moj grubasek juz ma:-)

Marys kciuki mocjo zaciskam!

Fioktowa a mowi sie zeby dzieci nie straszyc lekarzem :p:p:p

Korba widzisz moje zyczenie sie sprawdzilo i sie wyspalas:-) Zosia ciocie ladnie slucga:-):-)

Wszystkie jestesmy rozpaoowane przed lipcem ?? Temat brzuzkow juz sie nie kreci :-)

Dmuchawcu snilas mi sie dzis Ty i Helenka:-) Pijac moja laktacyjna kawke myslalam o Tobie:-)

Do góry