reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
A ja się zaczynam martwić. Ponieważ od wczoraj nie bolą mnie piersi i boję się że przez to zaczyna się dziać coś złego ponieważ progesteron spada. Wizytę mam jutro.

Nowa mnie szybko piersi przestały boleć. Tak w zasadzie do wczoraj nie miałam żadnych objawów. Spokojnie. Może po prostu przestają Cię boleć a nie spada progesteron. Spokojnie. Pójdziesz do lekarza i wszystko się wyjaśni.

ja 26.08. i wychodzi mi 01.06. ale suwaczek, żeby mi pokazywał "prawdę" mam ustawiony na 3.06.
w sumie nie wiem, czemu kalkulator mi liczy przy dłuższych cyklach wcześniejszy termin...
ginka mi jeszcze nie powiedziała terminu wg tego swojego kółeczka, teraz w listopadzie założy mi kartę ciąży to dopytam
i tak jak dobrze pójdzie z ortopedą będę mieć cc planowane, pewnie w maju...

Fioletowa ​, Ty chcesz mieć CC ?

Dzieńdoberek!

Jak to dobrze, że dziś nie jestem pierwsza z rańca:-). Co Wy tak długo sypiacie?:confused::-D Szczerze mówiąc, celowo wcześniej wstaje, żeby miec chwile dla siebie, zanim obudzą się moje córcie i zorganizuja mi dzień według własnego uznania:-D

Ailatan- gratulacje! To było do przewidzenia, kochana, bo jesli jest druga kreska na teście, choćby baaaaaaaaaaardzo blada, to ciąża jest i koniec.

Nowa83 i inne babeczki- najprostszym sposobem na kontrolowanie czy progesteron utrzymuje się na własciwym poziomie jest mierzenie temperatury poprzebudzeniowej codziennie. Dla niewtajemniczonych polecam mierzenie temp. w ustach (pod pacha nie może być:no:). I uwaga, instrukcja: termometr musi byc rtęciowy (ten starego typu-nie elektroniczny) Temerature mierzymy wkładajac termometr w zagłębienie między zębami bocznymi a językiem, zawsze po tej samej stronie i koniecznie przy zamknietych ustach. Mierzymy temp. zanim podniesiemy się z łóżka. Wynik zapisujemy najlepiej na wykresie (pionowa oś- wartości temperatur, pozioma oś - dni cyklu).
Jesli temperatura utzrymuje się na w miare stałym poziomie to nie ma się czym martwić, jeżeli zas zaczyna mocniej spadać, świdczy to o spadaniu poziomu progesteronu i jest to pierwszy objaw. Jak sie odpowiednio szybko zareaguje, sa spore szanse na uratowanie ciązy.

Ja mierzę i dlatego jestem spokojna, że wszystko ok. Jak pisałam zdarzały mi się poronienia, więc wolę się co rano upewnić, ze nie ma się czym martwić:tak:

Co do kremów przeciw rozstepom- ja w pierwszej ciąży nie miałam ani jednego rozstępu, w drugiej niestety już tak, a kremu używałam w obu tego samego -Pharmaceris.
Myslę jednak, że warto zadbac o skórę w ciąży- bez względu na to czy pojawią się rozstepy. Bedą c w lepszej kondycji, szybciej wróci do porzadanego stanu:-)
Dobra, koniec tych madrości:-D
Miłego dnia, bez mdłości!!!:-D:-D:-D

Witam z rana! Ja dziś powiedziałam o ciąży w pracy szefowej i koleżankom,mam z głowy:-)
Nie moge myć zębów, tak mnie rano wyszarpało nad muszlą, że szok po tym myciu zębów, moze zmienie narazie szczoteczkę na zwykła, a odstawie elektryczną, nie wiem juz co robić, pastę zmieniłam.
Dziewczyny jak z kosmetykami, używacie tych co przed ciążą?
Ja używam dalej krmeu pod oczy, kremu na twarz Vichy normaderm, ale czytałam żeby uwazać na kosmetyki przeciwtrądzikowe, a ja mam mieszaną cerę i wszystko do zelu do mycia twarzy po krem mam do cery trądzikowej.

I byłam dziś rano u ginekologa. Nie widzi jeszcze nic, stwierdził, że macica powiększona, ale to może być przed okresem tak. Dziś powinnam dostać okres, jeszcze go nie ma. Oczywiście od chyba 5-6 dni pobolewa mnie brzuch, co wcześniej przed okresem się nie zdarzało, zawsze w momencie jak dostałam okres, wtedy mnie brzuch zaczynał boleć, piersi też bolą i trochę kręgosłup, ogólnie mam tak jak przed okresem. Na 4 testach wyszły mi po 2 kreski, z czego ta druga na wszystkich czterech blada ;/ Więc ja już nie wiem o co chodzi. Jak nie dostanę do czwartku okresu to idę w piątek rano na betę... jeżeli bym była w ciąży byłby to 4 tydzień...
Gin nic nie widział bo jest jeszcze za wcześnie. Pierwszy test zrobilam w 25dc/28dc i wyszla taka bladziocha że szok, ale w ciąży jestem :)

Witajcie dziewczyny
Jestem tu nowa. Mam 21 lat, to moja pierwsza ciąża, jestem w 5 tygodniu, termin 24.06 :)
Gratuluje
Ja też tak mam że lubie szybko wszystko wiedzieć i dlatego poszłam zrobić bete a potem do lekarza :)

Dziewczyny w którym tyg lekarz zakłada kartę ciąży?
Ja jeszcze karty ciazy nie mam. Jak bede w 11t5d u niego to mi załozy.
sluchajcie, co do rozstepow... moje zdanie jest takie ze jesli maja wyjsc to i tak sie pojawia. Moja siostra i wiele znajomych ktore wmasowywaly w siebie rozne specyfiki maja rozstepy mniejsze lub wieksze, ja nie stosowalam absolutnie nic i nie mam zadnych rozstepow. Oczywiscie jeslibym stosowala jakis drogi krem to pewnie efekty przypisywalabym wlasnie jemu. Ale nie stosowalam nic a nic. Jedne poprostu maja inne nie. To moze zalezec od rociagliwosci skory. Nie wykluczam ze w tej ciazy rozstepy sie pojawia.
Z Wiki smarowalam się kremami, a i tak wyglądam jak zebra (juz sa jasniutkie) Moja mama i siostra tez mają tendencje do rozstepow wiec pewnie to genetyka. U mojej sis wystarczy ze troche schudnie i bach juz są.

Hej dziewczyny. Ja mam niestety powtórkę z rozrywki. Mdłości, wymioty, biegunka, ból brzucha, zgaga, wstręt... dokładnie jak z Milusią 24 godziny na dobe. Przepisałam się na jutro do gina po zwolnienie bo dziś w pracy zwymiotowałam sobie na kolana...Nie moge patrzeć nawet w monitor bo mi te drgania i migania potegują mdłości.
Pozdrawiam was serdecznie
w

Wisieńka idz na l4 nie męcz sie. W domku lepiej. Wspólczuje samopoczucia.

Wisieńka współczuję bardzo! Na zwolnienie szybciorem! w domu zawsze lepiej :tak:

Nie skomentuje "koleżanek" z pracy :confused2:
Jak są kreski to jest ciąża i koniec! Ja robiłam jeden test i druga kreska była tak blada, że oglądałam go ze sto razy chyba czy to na pewno to czy mam przewidzenia. Oszczędzaj się i nie denerwuj bo to Bąbelkowi szkodzi ;-)

Jeśli chodzi o kremy to ja mam tendencję do rozstępów i po Olivierku jestem spękana tak, że szok (wszystkie wyszły podczas ostatnich dwóch tygodni :confused2:) Siostra używała całą ciążę Musteli a i tak ma rozstępy. Myślę, że to genetycznie jest uwarunkowane i jak mają się pojawić to będą i już. Mam nadzieję, że więcej już ich nie dojdzie :rofl2:
O tak tez mam nadzieje ze wiecej ich juz nie dojdzie :) A smaruje się już od tygodnia
Witam z rana! Ja dziś powiedziałam o ciąży w pracy szefowej i koleżankom,mam z głowy:-)
Nie moge myć zębów, tak mnie rano wyszarpało nad muszlą, że szok po tym myciu zębów, moze zmienie narazie szczoteczkę na zwykła, a odstawie elektryczną, nie wiem juz co robić, pastę zmieniłam.
Dziewczyny jak z kosmetykami, używacie tych co przed ciążą?
Ja używam dalej krmeu pod oczy, kremu na twarz Vichy normaderm, ale czytałam żeby uwazać na kosmetyki przeciwtrądzikowe, a ja mam mieszaną cerę i wszystko do zelu do mycia twarzy po krem mam do cery trądzikowej.
Uzywam te same kosmetyki co przed ciążą.

Witam się z wami porannie. Trochę czasu zajelo mi nadrobienie was. Prośba do nowych dziewczyn, edytujcie swoj poprzedni post jezeli jeszcze nikt nic pod nim nie napisał.
Moje plany wczoraj skończyly się na księgowej hehe :D
Dzisiaj musze pozbierać się i jechac do pzu przedłuzyc OC i AC. Mam tylko do 26 :D
Miłego dnia zycze

Witam w ten deszczowy, pochmurny dzień :-)

Nic tylko spać i spać i spać :-D A ja w pracy siedzieć muszę wrrrrrrrrrrrr :wściekła/y:
Dziewczyny poradźcie co Wy na mdłości bierzecie, co Wam pomaga, bo ja zwariuję tak mnie muli :-( (.)(.) mnie nadal bolą dość mocno, dotkąć nie mogę ...

Dmuchawiec ja to się namierzyłam już tej tempki i mam dość :-) Ale faktycznie jak któraś nie chce się martwić to lepiej mierzyć, ja dalej prowadzę sobie wykres ale tempkę fikcyjną wpisuję (chociaż utro sobie zmierzę, a co) ;-)

Ewelina ja używam tych samych kosmetyków i też mam krem i tonik przeciwtrądzikowy, bo mam cerę mieszaną ze skłonnością do wyprysków ;-)

reklama
witam porannie
chłopaki już na pańszczyźnie, a ja po śniadanku

Fioletowa ​, Ty chcesz mieć CC ?

tak, tak, tak
po pierwszej po kilku godzinach byłam na nogach, a byłam wymęczona skurczami i dwoma nockami [sobota wywoływanie, w nocy skurcze, niedziela cały dzień porodówka, oxy, w końcu cc, a potem na pooperacyjnej jeszcze w nocy inną kobietę przywieźli, więc też nie pospałam] teraz od razu niech mnie potną, to przynajmniej nie będę taka styrana

ja generalnie mało kosmetyków używam, a teraz ledwo co tolerują zapach własnego dezodorantu i żelu pod prysznic, także u mnie minimum
rozstępami się nie przejmuję, jak wyskoczą to zbledną, a w pierwszej ciąży miałam jeden na brzuchu i byłam happy, jak mi brzuch zszedł, że mogłam siebie już konkretniej obejrzeć, to się okazało że wewnętrzna strona ud obu nóg - rozstęp na rozstępie... nie trafisz, wolę się nie przejmować, czymś co i tak jest w głównej mierze uwarunkowane genetycznie

Dziewczyny poradźcie co Wy na mdłości bierzecie, co Wam pomaga, bo ja zwariuję tak mnie muli :-( (.)(.) mnie nadal bolą dość mocno, dotkąć nie mogę ...

mi pomaga pawik...
ja się cieszę że mam takie bardziej klasyczne "poranne" mdłości niż w pierwszej ciąży
wtedy rzygałam w dzień i w nocy, masakra była - a teraz głównie na czczo od razu po obudzeniu, a potem mogę normalnie śniadanie zjeść
w dzień mnie muli, ale raczej tylko muli

Do góry