reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
ja 26.08. i wychodzi mi 01.06. ale suwaczek, żeby mi pokazywał "prawdę" mam ustawiony na 3.06.
w sumie nie wiem, czemu kalkulator mi liczy przy dłuższych cyklach wcześniejszy termin...
ginka mi jeszcze nie powiedziała terminu wg tego swojego kółeczka, teraz w listopadzie założy mi kartę ciąży to dopytam
i tak jak dobrze pójdzie z ortopedą będę mieć cc planowane, pewnie w maju...

fioletowa ja podejrzewam ze urodze w maju bo Adama urodzilam 3 tyg przed terminem, u nas wogole w rodzinie rodzi sie te ok 2 tyg wczesniej... Ja w sumie też nie wiem jak to liczą te kalkulatory. Termin przez polozna ustalony bedzie dopiero jak się z nią zobaczę. W ogole nie wiem jak to wszystko bedzie tu przebiegało bo Adama rodziłam w Polsce...

Tylko Wy mi tu dajecie nadzieje :) W pracy i znajomi mówią, że jak blade kreski to na pewno nie jestem :p A robiłam codziennie przez 4 dni testy do wczoraj :p Dziś też zrobię :) Muszę zrobić tą betę! Ale najwcześniej będę miała czas w piątek rano...
cześc gratuluję nowych fasolinek :-D
nie wiem co to za koleżanki tam masz w tej pracy ale jak się nie znają to lepiej niech takich głupot nie opowiadają :no: ja robiłam test w dniu spodziewanej @ i druga kreska była tak blada że ledwie widoczna a w ciąży jestem po prostu przy bardzo wczesnej ciąży tak jest skoro robiłaś 4 testy to już mogę Ci gratulować :-)

ter114 - jedna koleżanka z pracy, która o dziwo ma nawet jedno dziecko, wmawia mi, że na początku ciąży nigdy nie boli brzuch i jeszcze jakieś inne rzeczy, już nawet nie chce mi się z nią kłócić, a wiem, że nie ma racji ;) Moich dwóch szefów się śmieje, bo jakoś nie chcą uwierzyć, że mogłabym być w ciąży, bo często kiedyś żartowałam, że jestem :) A jak będę to w końcu im kopara opadnie :D A ja oczywiście dziś też pewnie test zrobię, dziś jest właśnie 28 dzień - dzień spodziewanej miesiączki ;)

Hej dziewczyny. Ja mam niestety powtórkę z rozrywki. Mdłości, wymioty, biegunka, ból brzucha, zgaga, wstręt... dokładnie jak z Milusią 24 godziny na dobe. Przepisałam się na jutro do gina po zwolnienie bo dziś w pracy zwymiotowałam sobie na kolana...Nie moge patrzeć nawet w monitor bo mi te drgania i migania potegują mdłości.
Pozdrawiam was serdecznie

Współczuję Wisieńko mdłości, ale przynajmniej wiesz, że Dzidziol rośnie :-) Trzymam kciuki za serduszko!

U mnie nadal brak objawów, w czwartek 25.10 o 16.00 mam wizytę u gina, więc trzymajcie kciuki, aby wszystko było w porządku.

Witam nowe czerwcóweczki i życzę nudnej ciąży!

Hej babeczki. Dołączam do grona zmulonych. Od dzisiaj mnie muli. Normalnie nie wiem czy jeść czy nie jeść, leżeć czy stać. Idę przytulić się do słoika z kapustą kiszoną...

reklama
Wisieńka współczuję bardzo! Na zwolnienie szybciorem! w domu zawsze lepiej :tak:

Nie skomentuje "koleżanek" z pracy :confused2:
Jak są kreski to jest ciąża i koniec! Ja robiłam jeden test i druga kreska była tak blada, że oglądałam go ze sto razy chyba czy to na pewno to czy mam przewidzenia. Oszczędzaj się i nie denerwuj bo to Bąbelkowi szkodzi ;-)

Jeśli chodzi o kremy to ja mam tendencję do rozstępów i po Olivierku jestem spękana tak, że szok (wszystkie wyszły podczas ostatnich dwóch tygodni :confused2:) Siostra używała całą ciążę Musteli a i tak ma rozstępy. Myślę, że to genetycznie jest uwarunkowane i jak mają się pojawić to będą i już. Mam nadzieję, że więcej już ich nie dojdzie :rofl2:

Do góry