reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

ehhh dzień dobry dziewczynki - ja dziś humor jak ta pogoda za oknem, a dodam że leje i jest zimno i w ogóle. Tosia u mojej mamy, mama miała wczoraj zły humor i warczała na wszystkich, prawie się pokłóciłyśmy i głupio mi było Tolinkę zostawiać ale .... Wracając miałam silne skurcze co ok 5 - 7 minut, więc stwierdziliśmy, że zahaczamy o dom się przebrać tylko i jedziemy, no i jak weszłam do domu i się położyłam to co ?? przeszło :/ jakaś masakra normalnie !! do tego Lukę próbowałam przekonać i usłyszałam " a jak mu zrobię krzywdę ? Tobie nie byłoby miło jakby ktoś Ci tak pukał " i pokochane ....
Idę zjeśc jakieś śniadanie i czekam na dalszy rozwój akcji - ja chcę wreszcie urodzić ! wiem mam jeszcze trochę czasu,ale uwierzcie te skurcze od niedzielnej nocy mnie już męczą, niecierpliwią, wkurzają ... :/
Idę bo smęcę ehhh miłego dnia

reklama
Witam.

Kingusia - jak dziś się czujesz? Jak nocka?

Klauduś
- mi już 2 lekarzy powiedziało, że Mikołaj się "wyterminował" na 1 czerwca (według OM mam na 10) i jakoś ten pierwszy jest za 2 dni, ale jakoś tego nie widzę, żeby cokolwiek miało przepowiadać jego przyjście.

Madzia - przy moich 154 cm wzrostu obwód w brzuszku mam prawie 130 (nie powiem jak wyglądam). No niestety - mniejsza przestrzeń, dziecko chce rosnąć to i pęczniejemy bardziej.

I czekam na dzisiejszego Szkraba, Agacia ;-)

Anula - mnie Aro już twardo powiedział, że Mikołaj ma się urodzić do 3 czerwca, bo wtedy będzie mógł przyjechać na kilka dni (inaczej będzie trudno o jakieś połączenie). I co ja mam zrobić, jak cokolwiek przypominające skurcze mogę policzyć na palcach 1 ręki? Ale Aro pewnie nie miałby oporów (a jeśli to bym mu je sama wybiła z głowy)

Rodzice wrócili z kościoła, czas na śniadanie. A potem ja idę (na mszę od razu z procesją). Może coś drgnie w rozumku Mikołaja, ze czas się ewakuować z brzuszka...

Ostatnia edycja:
Ale tu dziś cichutko, u nas pogoda beznadziejna leje, moja Ewa znów pobudka o 2 i nie spi do 5 podejrzewam zęby (trójki ponoć najgorsze)
Zaraz zaworze ją do mamy a my z mężem będziemy szorować podłogę w salonie , wiem że dziś święto ale nie mamy innego dnia żeby to zrobić, a tam mam takie panele w małymi rowkami i jak na nie patrze to mi się płakać chce, ostatni raz mąż to szorował na chrzciny Ewy więc ponad rok temu.

marcysiowa- a jak tam masa Twoich dziewczyn? Duża różnica? Mówią coś o cc kiedy będą robić czy czekają?

Klauduś- witamy na forum:-D

anusia- jak tam te bóle krzyżowe?- a już doczytałam

anula- a ja wczoraj nakłaniam męża do działania, choć też się trochę bał, ale bardziej tego że odrazu urodzę:-D, to mu powiedziałam że jak taki dobry jest to parę dziewczyn na forum już czeka na rozwiązanie mogę go odsprzedać:-D

Kingusia- jak ciśnienie? byłaś na ip

madzia- nie ma się co przejmować, ja też 160 ale u mnie jak u mikoto- brzuch mały, nikt mi wierzyć nie chce że to już 9 mc. (za wyjątkiem wujka który ostatnio pyta czy to nie bliźniaki:szok:) więc nie ma co się przejmować, prawda jest taka ze przy niskim wzroście dziecko siłą rzeczy ma w brzuchu mniej miejsca i musi jakoś na boki nas porozpychać

palin- To z om na 10 a z pierwszego usg?na 01.06? z kąt też 01 u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Dzień dobry kochane

Mikoto, Palin dziękuję że pytacie. Wczoraj cały wieczorem zastanawialiśmy się z mężem co robić aż zasnęłam. Może to i dobrze. Obudziłam się z bólem głowy. Dalej nie wiem jakie mam ciśnienie :sorry: jak M. wróci, czyli koło południa to może podjedziemy do teściów i zmierze sobie. Jak będę miała takie wysokie jak wczoraj to zadzwonię do mojej cioci, położnej.

Z jednej strony staram się nie nakręcać i nie panikować a z drugiej boje się żeby dziecku nie zaszkodzić :-(

anusiakanusia myślałam że już tulisz Sebastianka ;-)
Klaudus witaj ;-) ja też jestem z łódzkiego ale do Łodzi mam "kawałek"
anula ależ Ci chłopcy są niezdecydowani... :-p oby Karolek w końcu się namyślił ;-)
Mikoto mi też mówią że nie wyglądam na 9 miesiąc :sorry: a jaki my mamy na to wpływ?
Fajnie że pospałaś ;-)

Dzień dobry . Kawkę popijam i patrzę na ten deszcz za oknem brrrr. Ja jednak wolę słonko. Kościółek zaliczymy i na urodzinki jedziemy .
Palin - bo te terminy z usg to nieprawda . Zależne są od wielkości dziecka . Mój termin z ostatniego usg to 22 maj :-D. A z om 14 czerwiec .
Anusia - a juz rano szybko sprawdzałam czy jest hot od Ciebie . Coś się dzieje i myśle , ze sie rozkręci w końcu . U mnie nic sie nie dzieje :-(
Anula - cierpliwie czekać kochana trzeba - właściwie mówię to Tobie i sobie jednocześnie :tak:
Mikoto - ja też dzis rekordowo długo spałam . Pewnie przez ten deszcz . Twój post energiczny - cały się rusza :-).
Kingusia - nie możesz pożyczyć tego ciśnieniomierza na pare dni ??? Powinnaś kontrolować częściej to cisnienie .
Sara - 3800 !!?? No to chłopak jak się patrzy . Nie dziwię się , że tylko ten pomiar zapamiętałaś :tak:. Ale Ty masz CC czy się mylę ???

Ostatnia edycja:
Oj anula, jak ja Ciebie rozumiem. Też od niedzieli mam skurcze, momentami naprawdę mocne, tak że mnie budzą. Jak już zaczynam zastanawiać się co robić to przechodzą. Dlatego od wczoraj nawet ich nie liczę ;)
DzikaBez- u nas najgorsze były 4, trójki poszły bardzo sprawnie ;)
Kingusia- najważniejsze to spokojnie podchodź do mierzenia, ja mam u lekarza zawsze za wysokie z nerwów. W domu nawet nie dochodzi do 140/90. Się śmieję, że ja to przed mierzeniem musiałabym relanium łyknąć ;)

Idę się zbierać do kościoła z Jędrkiem. U nas zawsze piękna pogoda na procesję, a potem zawsze leje :)

Witajcie :-D

U mnie od rana słonko świeci po mimo wczorajszej burzy :tak: Wczoraj Was tylko podczytywałam, jakoś nie mogłam nic napisać :zawstydzona/y::-(... trochę posiedziałam na słonku, po sprawdzeniu konta (zobaczyć czy pensja wpłynęła) załamałam się bo dostałam o prawie 800 zł mniej, więc teraz muszę czekać aż mi ZUS prześle resztę :-:)-( później próbowaliśmy przebić się przez miasto do mojej mamy do pracy, normalnie koszmar :no: trasę, którą robimy zazwyczaj góra 20-30 min to wczoraj ponad godzinę :eek: później na zakupy do makro (oczywiście o kilka stówek chudszy portfel), a potem jeszcze brat wylatywał do Tel Avivu... ehhh....

Witam nową czerwcówkę :-)
Agacia kciukasy zaciśnięte za pomyślny przebieg cc ;-):-D

Palindromea toż to za chwilę Twój termin! Tak to już jest z tymi urlopami, połączeniami - tylko, że przyjście na świat dziecka to nie jest codzienne wydarzenia i pracodowaca - czy to państwowy, czy prywatny- bez względu na to jaka to branża, powinien być "ludzko świadomy i wyrozumiały" - ale cóż zrobisz?
niewiem.gif
Miałam iść na rano do kościoła, ale zaspałam
hahaa1.gif
A sama już się nie wybieram.

anula nie smęcisz- to zrozumiałe, że jesteś już zmęczona tym wszystkim. Ja tam Twojego mężula rozumiem - mój też chyba nie dałby się namówić, z tym, że akurat u nas niewskazane jak teraz, bo chcę na spokojnie w razie czego jechać we wskazanym dniu na cc.

Dzikabez cóż to za panele macie?

Madzia, DzikaBez, Kingusia ja mam 170cm wzrostu - aż się teraz zmierzyłam w brzuchu mam 101cm.

Kingusia a nie masz możliwości zmierzenia ciśnienia wcześniej?

Dzika współczuje ząbkowania Ewuni... pewnie jest marudna przez to...
MatkaEwa może masz racje, przydałoby się chyba częściej mierzyć to ciśnienie.
Udanej imprezy ;-)
Marys zabiegany dzień miałaś...
Mikoto no właśnie wcześniej nie mam jak zmierzyć bo sama się boje jechać autem żeby mi się słabo nie zrobiło.
Mamy podobne wymiary :-D ja mam 168cm wzrostu a w brzuszku 102cm

U nas świeciło słońce ale zaczyna się już chmurzyć... coś czuję że będzie padać :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
WItam , witam,
rzeczywsicie dzis cisza na forum, zawsze mialam do nadrobienia 3-4 strony, a dzis na spokojnie ;-)
Anula - ja mojego namowilam raz...i potem zdziwiony, ze raz nie wystarczy??? :-D Rozkreci sie wszystko rozkreci, tez juz siedze jak na szpilkach, bo tak bym chciala byc po
Anusia - jak tylko sie obudzialm to myslalam o Was
U mnie tez roznica w datach z usg wyszlo im 7.06 a z om 11.06, wiec daje sobie te 4 dni roznicy (choc niechetnie):confused2:. Brzuchol jakos nizej(albo sobie wmawiam),a pierwsze pytanie meza z rana :" To co rodzimy dzisiaj??"...

Za oknem tez mam deszczowo, wiec pewnie tylko z psem wyjde i tyle z aktywnosci. Za to od nastenego tygodnia zapowiadaja ocieplenie (16-17st.), wiec niech sie dziecie decyduje :tak:

Do góry