reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Sembo
w dzien
porodu mialam wysoko brzuch , czop nie odszedl , zero skurczy - tak bylo do poznego wieczora .

a o 22.40 odeszly wody , odszedl czop , potem skurcze i po połnocy urodzilam dzidziusia !

Takie wpisy sa na roznych forach odnosnie wysokiego brzucha, wiec to nie jest powiedziane, ze musi obnizyc sie duzo wczesniej.

reklama
fizycznie brzuch mam nisko:tak: tylko byłam badana dziś i brzuch wisi a dziecko fruwa ... :D w sumie to ja ją najbardziej w żołądku czuje :crazy:

sembo kurcze to kicha, wiem co to znaczy, bo pod koniec to już miałam ochotę mordować ludzi, którzy pytali "a kiedy będzie?" urodziłam 10 dni po terminie, i te 10 dni najbardziej dały mi w kość
ja myślę że warto się poprzytulać z mężem, może to wymasuje ci szyjkę i pomoże jej zacząć się rozwierać

Sembo - urodzisz na bank !!!! :-).
Dmuchawiec - Ty rozbrajająca jesteś :-D "Planuję urodzić 14 " Hi hi hi .... świetne !!! No to ja Ci kibicuję :tak:.

A wiecie - dziś mnie dwa razy przepuścili w kolejce do kasy :szok:. Muszę już litość wzbudzać ogromną ;-)

hehehe to ja opatentowałam sposób, albo staję w kolejce z Tosią i ją głośno uspakajam mówiąc, że mi też ciężko i żeby chwilę wytrzymała :D albo zaczynam sapać i łapać się za plecy. Czasem skutkuje :D choć ostatnio jak byliśmy w ikei podeszłam do kasy uprzywilejowanej i wszyscy na brzuch popatrzyli i tak pilnowali swojego miejsca ze masakra, więc podeszliśmy do kasy obok, a Luka z tekstem do mnie : czemu nie podejdziesz do kasjera jak jest napisane na tabliczce, na co ja tekst : bo skoro wszyscy widzą brzuch a głowę odwracają to się prosić nie będę, może im tu nie urodzę. Myślicie że ktokolwiek nas przepuścił, eeeeee w życiu ...

Hmmm chyba wszyscy zauważają, że mi ciężko - to aż tak widać ?? w przedszkolu co chwilę słyszę " o widzę że już ciężko " albo " oooo już końcówka co ?? " zamiast się tak litowac to może ktoś przejmie ode mnie ten brzuch i dolegliwości tak na trzy tygodnie ? urodzić już sama mogę urodzić ..,. duszno :(

Ostatnia edycja:
Sembo na pewno nie długo się rozpakujesz :tak:głowa do góry ;-)
Anula śliczne zdjęcie, a prześliczna córcia :biggrin2:
ale chyba najśmieszniej musi wyglądać jak budzę Lukę i : Łukasz .... Łukasz (!), popchnij mnie bo się przewrócić nie mogę :D biedak przeze mnie nie ma ani jednej nocy przespanej bo go ciągle budzę albo tymi jękami albo błaganiami o pomoc :D
normalnie padłam jak to przeczytałam :biggrin2:
Dmuchawcu udanych zakupów ;-)
Paulunia zdróweczka dla córuni <tuli>
Marcysioowa kopnij tą położną w tyłek, może to jej pomoże się ruszyć ;-)
Wenusjanka super, że udało się wytzrymać na komunii! :tak: a fryzurka śliczna :-D
Misianka już nie długo ;-)
Kari nie smuć się <tuli>, może powiedz o swoich dolegliwościach lekarzowi? może coś się szykuje? ;-)
Mikoto kupiłam dwie koszulki szaro-różowe rozm M i takie jakby "naklejki" na ścianę :biggrin2: o coś takiego: Zobacz załącznik 559779

po dwie szt każdej naklejki jest :biggrin2: no i oczywiście nie obeszło się bez wrzucenia do koszyka lodów 2l ;-)

Robaczku mi dzisiaj też chodziły truskaweczki po głowie :tak: takie z makaronem... już się nie mogę doczekać :-D
Palin może poleż sobie troszkę :sorry2:
Anilek Wszystkiego najlepszego dla Twojej pociechy!!! :biggrin2:
Mama Wikusi super, że już niedługo zobaczysz swoją córę! zazdroszczę! :biggrin2:
Anusiak gratki super wyników :biggrin2:

Uff... nadrobiłam Was :laugh2: tyle naskrobałyście, że chyba z godzinę próbowałam Was nadgonić :tak:
U mnie już po burzy, ale chyba szykuję się na kolejną, ale to dobrze ochłodzi sie troszeczkę :biggrin2: dzisiaj próbowałam jeszcze złapać troszeczkę słonka ;-) zaraz się biorę za lody :biggrin2: Jeżeli chodzi o chrzest to u nie będzie ciężko, bo my z mężem jesteśmy tylko po cywilnym...

Ostatnia edycja:
Sembo no to uparciuszka w brzuszku masz ;-) Wyjść na pewno wyjdzie. Widocznie nie ma to jak u mamusi :tak: Ja akurat córcię urodziłam 3 tyg przed terminem i coś czuję, że i tym razem tak będzie. A ja jeszcze gotowa nie jestem :-D:szok:

Dziękuje wam dziewczyny za miłe słowa. Właśnie mąż pojechał z małą do lekarza bo temp znów skoczyła do 39 i kaszel ma taki straszny :( Ja zostałam w domu i leżę bo brzuch twardy jak skała. Chyba z tych nerwów :( Mam nadzieję, że to nic poważnego. Zawsze wszystko kończyło się u niej na zapaleniu gardła a teraz jak ma wycięty 3 migdałek, podcięte boczne boję się, że choróbsko pójdzie gdzieś dalej. Panikara jestem:wściekła/y:

Mam taką ochotę na lody, arbuza i truskawki. Chyba jak męzuś wróci wyślę go na małe zakupy:-)

reklama
Paulunia- mnie to na wiruska wygląda, ale może lepiej osłuchac- będziesz spokojniejsza:tak:

My jemy pierś z kurczaka z ryzykiem. Pszczoły same wsuwają.
Kurier przywiózł mi druga suszarkę do bielizny- to teraz będę prać!!!:tak::-)

Matka Ewa
- dzięki za doping:-D

Paulunia- grypa i antybiotyk??? Ależ mnie wkurza takie podejscie lekarzy:confused2: Ja bym nie dała, ale ja jestem wywrotowiec:sorry: Antybiotyków unikam jak ognia. Wysoka gorączka, ból gardła i kaszel(pewnie suchy) -pasuje do grypska jak nic. Dawałabym nurofen 2 razy dziennie, syropek rutinacea, gardimax czy inny 3 razy i syrop prawoślazowy na kaszel 2x. I tak przez 3 doby. Jak grypsko, to bedzie poprawa.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry