dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Robaczku- 2 gałki?? Ja to zaraz się ubieram, kupuję cały litr i mam zamiar go zjeść. No może pszczołom dam spróbować
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dmuchawcu - myślałam o takiej sytuacji mówiąc o częstszym przystawianiu -
"Karmienie piersią na żądanie powinno być rozumiane jako „karmienie na żądanie, ale nie rzadziej, niż co 3 godziny”, czyli 8 razy na dobę. Oczywiście można częściej. Od 2.–3. doby trzeba pilnować częstotliwości karmień,
nawet jeśli dziecko nie żąda, gdyż żółtaczka fizjologiczna czyni z niego „śpiącą królewnę” lub „śpiącego królewicza” i może ono nie wykazywać zainteresowania ssaniem. W dalszych miesiącach karmienie na żądanie można zacząć traktować bardziej dosłownie, ale warto co jakiś czas skontrolować przyrost wagi dziecka."
Lody zjadłam - melduję ;-). Dziś były kokosowe princessa .Zaraz pęknę .