reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam się i ja :-) Cieszę się, że poza 2 dzieciaczkami wszystkie jeszcze jesteśmy 2 w 1.. teraz wielkie odliczanie do porodu Natis, Korby.. a ciekawe, kto nas w międzyczasie zaskoczy :confused:

Ja wczoraj jechałam już na IP :szok: Tak mnie coś od rana kuło w lewym boku, że było mi aż niedobrze z bólu.. zimne poty, gorąco mi było i wszystko inne. Uparłam się, żeby wziąć prysznic i umyć włosy przed jazdą do szpitala, a potem musiałam położyć się do łóżka, bo mi słabo było. Wzięłam nospę i zasnęłam. Po 2 h snu wszystko minęło, ale ze stresu spakowałam torbę a dziś zakupiłam łóżeczko.

Pogoda masakryczna, aż płakać się chce. Gdzie jest wiosna? Miłego wieczoru kobietki :tak:

reklama
Jak to jest, ze kazda z nas robi porzadki, remonty, przemeblowanie itd.wszystko dla nowego czlonka rodziny, ktory 'napewno' to zobaczy:-) Najwazniejsze to cyc lub butel mleczka i sucha pieluszka:-) Ja tez sprzatam i sprzatam, darek pomalowal sypialnie i lazienke. Okna mam pomyte, firanki, zaslonki poprane:-) Juz teraz drobne porzadki zostaly.
Kari no u ciebie juz mozesz rodzic:-)
Natis pewnie jeszcze jutro napisze ale juz dzis zycze szczesliwej cesarki, zdrowej zosi, pokarmu i wszystkiego co zyczysz sobie:-)
Korba tak tak ty nastepna:-)

natis kochana przepraszam, ze tak pytałam o ciążę, przykro mi, ze straciliscie dzidziusia, nie moglam sie połapac, bo wiem, ze macie jedno dziecko, a pisalas cos o drugiej i trzeciej ciąży i myslalam, ze cos mi sie pomyliło
wspaniale, ze sie zobaczysz niedługo z coreczka;) ja przez cała ciażę powtarzalam, ze chcialabym przetrwac do połowy maja... eh a dzis juz 12, ale czas szybko leci......... trzymam kciuki, powozenia we wtorek;)
nika zycze duzo wytrwałosci! masz wspaniała siostre ;)
matkaewa a jak działaja ananasy?
korba ale masz fajny suwaczek z ta tańcącą dziewczyna;)

dziewczyny, jak trzeba przygotowac maliny? ile liści na litr wody i ile czasu tzreba gotowac, bo nam mowili w szkole rodzenia ze 6 łyzek na litr, a wiem, ze niektorzy tylko 2 łyzki na litr robia

Ostatnia edycja:
Dziękuję za kciuki, pomogły!!!! Piękny miał lepszy czas niż myślał, 1h 36min (21km). W klasyfikacji ogólnej zajął miejsce 64:))))) (na ponad 740 osób startujących w półmaratonie :) )
Mój cel na przyszły rok to start w następnym maratonie:D

Madzia dobrze, że już lepiej się czujesz, nie strasz Kochana!!!!! leż i odpoczywaj! Jedyne dobre z tego wszystkiego to to, że macie już łóżeczko:)

Ok idę Was czytać, bo tyle pisałyście, że pewnie dużo się działo:))))))

Witam niedzielnie
Niedziela dziś troche leniwa, wczoraj spędziliśmy wieczór u sąsiadów na grillu, było wesoło, a dziś mąż trochę odchorowuje. Kobietki przeczytałam, ale już nie pamiętam co komu odpisać.

anilek77 my też będziemy mieli dzidziolka w sypialni, mężowi zostało założenie nowego kaloryfera z podłączeniem, założenie nowej wykładziny i postawienie łóżeczka, ale w sobote wywiozłam łóżeczko do brata, który ma je pomalować na ciemniejszy kolor. Dziś pierwszą partię ciuszków poprasowałam, bo leżała wyprana już kilka dni.

Sara też jestem taka spuchnięta....a myślałam ze to tylko ja ale widzę ze to chyba normalne u każdej z nas:tak:

Zmykam się myć i do łóżeczka, bo jutro jeszcze do pracy.:-D

Smile- to świetny wynik, gratuluję, ja też kiedyś biegałam za czasów szkolnych ale mam problemy z rzepką i nie mogę teraz biegać, za to bardzo lubię nordic walking

natis- bo zapomnę powodzenia w szpitalu, miałaś ciężka ciąże mam nadzieje że ból po tej cesarce nie będzie taki jak po ostatniej pamiętaj na to nie ma reguły, ciekawe ile będzie ważyć Lenka? ja stawiam że albo parę gram przed albo po 3kg, powodzenia bo jutro to już będziesz cała w stresie

Ostatnia edycja:
Mama Kubulki - Potwierdzam - łyżeczka suszonych ziółek na szklaneczkę :tak:
Ananasy - kurde wyczytałam , ze działają poronnie w początkowej ciąży i nic poza tym . Może wywołują skurcze ??? Ale chyba sobie podaruję jedzenie ananasów - trochę mnie to zniechęciło ;-)
Smile - gratuluję dobrego wyniku Twojemu Maratończykowi :tak:. Podobno bieganie w maratonach uzależnia . Fajna sprawa ale trzeba mieć niezłą kondycję i biegać codziennie .
Madzia - dobrze , ze przeszło i obyło sie bez szpitala . Oby się nie powtórzyło .
Robaczku - a gdzie Ty po Warszawce jeszcze chcesz się turlać ?????? W sumie tam takie fajne wypasione porodówki - jakby co ;-).

Hej dziewczyny. Mój P był na weekend i trochę wypoczełam. Już niestety znowu jestem sama. Mam nadzieję, że nic się nie bedzie działo bo na razie skurcze się wyciszyły. Jestem natomiast ciągle zmęczona strasznie. Mogłabym spać i spać. Pozdrawiam i do jutra...Znowu zasypiam

reklama
Ale miałam kiepskie popołudnie. Mam już dość tych hormonów :( Całe popołudnie przeryczałam jak dziecko :( Bo S powiedział, że zrobiłam suche mięso....Do teraz mam łzy w oczach i na basenie też :( nie i wiem co mi się stało. Ogólnie chcę już RODZIĆ! Ale wcale nie o mięso mi chodzi...

Ariena dzięki za zaproszenie, jeszcze nie wiem jak to wszystko nam się poskłada, jadę z S. Matka Ewa, kiedyś pisałam, że siedzę nad projektem biznesowym naszej firmy. Startowaliśmy w konkursie i dostaliśmy wyróżnienie - z ponad 200 firm, 2 wygrały, 8 dostało wyróżnienie i jesteśmy w tej ósemce :) Zostaliśmy zaproszeni na galę finałową, która odbędzie się w centrum Kopernik i będziemy prezentować nasz produkt, nad którym pracujemy :) No i bardzo mi zależy żeby jechać w dwu paku.
Ale torbę wezmę :) Seweryna rodziłam w Warszawie - bo tam kiedyś mieszkaliśmy, tak wiec miałabym drugiego Warszawiaka :)

Sorki, że nie włączam się w temat - jutro mam nadzieję mieć lepszy dzień.
Lecę spać bo głowa boli i ogóle mam dość dzisiejszego mojego nastroju - kupiłam sobie nawet piwo Karmi... :D

Dobranoc kochane !

Do góry