reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Natisku- ale Ty biedna jesteś. Na szczęście już za momemt odczujesz ulgę:tak: Strasznie się cieszę razem z Tobą, że mimo tylu trudności wytrzymałyście z Lenką do konca:tak: Trzymam kciukasy i na bank wszystkie bedziemy z Tobą w nadchodzących dniach.

Boniu, jak mi ten obiadek smakuje!!!!!!!! Ostatnio ciesze sie jedzeniem jak dziecko:-D

reklama
Natis nie dziwię Ci się że nie możesz się doczekać wtorku, my tu wszystkie czekamy razem z Tobą na Lenkę ;-)

My już po obiadku, mężuś zasnął bo wstał o 3 nad ranem i był w pracy... niestety wieczorem znów pójdzie bo mają masę komunii i muszą je pozwozić.
A ja mam ochotę na deser lodowy z bitą śmietaną i owocami :-p
Ależ mam zachcianki... szkoda tylko że nogi nie mogę podnieść i chodzenie staje się coraz trudniejsze... pewnie dzisiaj z wypadu na lody nic nie będzie...

My dzis leniwy dzien mamy. Zrobilam sobie z siostrą domowe studio urody, maseczki i inne takie na poprawe nastroju. Na to lekki makijaż i czuję się dobrze ;)

Na obiadek mielismy ogórkową....najwyzej na kolację coś dojemy tresciwszego :p

Dziś znów zasnełam po 1:00 w nocy a rano obudziłam się z mega skurczem łydki (ja tego nie kumam, jem 6 magnezów na dobę.....) Poza tym za aprobatą mojego gina zmniejszyłam sobie ilość fenoteroli na 4 na dobę, na 5 tabletkach strasznie źle się czułam, tętno 120 i niskie cisnienie, myślałam, że wykituję. Mam tylko nadzieję, że skurczów nie będzie.

ona to ma co do ktg miałam już chyba z 6 razy w tej ciąży ( przez te skurcze). Jeden pomiar to tętno dziecka 130, 140, 150, 160 to norma (srednio koło 140, 150) , drugi pomiar to tętno matki i trzeci to wykres skurczów macicy. Jak się nic nie dzieje to u mnie spadało do 10, 15, nawet do 0, a jak skurcz szedł to było 80 (ale to się wyraźnie czuje). Jak się maluch kręci moga być 30, 40. Mi lekarka mówiła że piki rzędu 40 to jeszcze nie skurcze.
Skoro nic nie powiedzieli to widocznie Twój wykres był ok.

dmuchawcu nieźle, Zosia samosia ;-)

terri trzymam kciuki, nie dajcie się jeszcze

my po obiedzie u mamy :-D sałata bez soli fuuuj
i teraz patrzę a mi dwie mrówki po stole biegają i nie wiem czy od mamy przyniosłam, czy nam się znowu wędrówki zaczną - u mamy łażą po kuchni, musi kombinować żeby wytępić, my mieliśmy rok spokoju i nie wiem czy w tym roku będzie powtórka czy nie

ja oczywiście dzień paniki mam, ale mąż mnie stawia do pionu, że jak Filip się trochę rusza to jest ok, mąż teraz spi, ja sama bym poszła spać, więc pewnie i Filip dziś bardziej leniwy
nie wiem czy to na burzę się zbiera czy tylko na deszcz, ale ładnie nie jest...

hej, witam babeczki. Ja wczoraj sie masakrycznie czulam, chyba pogoda tak na mnie zadzialala bo mialam helikoptery w glowie jak tylko ja z poduszki podnioslam, ale poza tym ok. przelezalam caly dzien. Adas lezal ze mna albo bawil sie z J. Dziury w mozgu mam takie ze wydaje mi sie ze z dnia na dzien mysle coraz gorzej. Posprzatalam gore domu na tip top, lacznie z myciem podlog za meblami, a na nastepny dzien juz centymetrowa warstwa kurzu wszedzie. ja tego nie rozumiem, okno otworzylam maksymalnie, wywalilam wiekszosc rzeczy z pokoju, zrobilam gruntowny porzadek w szafach, powywalalam stare ciuchy, pozmywalam kurze z szafy, popralam zaslony, pomylam karnisze, okna, paraety, podlogi i nawet sufit odkurzxylam, skad taka ilosc kurzu i tak szybko???? Zalamac sie mozna. Lazienka i pokoj Adasia tez juz lsni, pozostaje salon i kuchnia. I bede miala moze jakis wiekszy wewnetrzny spokoj.

Hej. Ja po przejściach i tygodniowym pobycie w szpitalu. Trafiłam do szpitala przez przypadek a okazało się, że w 31,5 tc moja szyjka ma 25 mm. Po 4 dniach skrocila sie do 14 mm. Zdecydowali dać mi sterydy na plucka i założyć pessar. Miałam też regularne skurcze których nie czułam, ale kroplówka je zlikwidowała. Teraz każdy dzień jest dla mnie zagadką kiedy urodzę. Jutro skończę 33 tydzień i póki co cały czas leże. Żeby dotrzymać chociaż do końca miesiąca.
Synuś w poniedziałek ważyl 2.200 więc nie ma źle. ;)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki :)
Jestem i żyję :)

Wczorajszy dzień był bardzo intensywny. Oczywiście typowo sobotni, a że miałam mnóstwo energii też mnóstwo robiłam. niestety skończyło sie tym ,że jak o 22 przyszło mi wejść do łóżka to nogi nie mogłam podnieść a wstawanie na siku w nocy było w wielkich jękach. Na szczęście do 10 mogłam sobie dziś pospać i już czuję się dobrze :)

Dzisiejszy dzionek zaczęłam od pakowania torby do szpitala i już prawie spakowana , kapciuszki i szlafroczek jeszcze.

W piątek kupiłam materac do łóżeczka i parę kolejnych drobiazgów. Została mi jeszcze pościel na na cito do kupienia. Potem jeszcze tylko bardziej zbędne moje "zachcianki", kołyska, chusta i huśtawka :)

Zaintrygowałyście mnie tym naparem z lisci malin. Szczerze nie słyszałam. Chyba też zacznę pić po 23 maja. 23 jadę jeszcze do Warszawy na Galę. To będzie 38 tc mam nadzieję, że nie przyjdzie mi rodzić :D:D:

Hihi wiecie, że nie pomyślałam o tym, żeby kupić smoczek :) Sewerynowi próbowałam dawać nie chciał i teraz to nawet przez myśl mi nie przeszło :) Kupię w ostateczności ale mam nadzieję, że też młody nie będzie chciał.

Szykuje się gorący tydzień, Natis, Korba, aż śnicie mi się po nocach z przejęcia !!!

Teri, mam nadzieję, że się lepiej poczujesz i że Maleńka jeszcze ciut podrośnie.
Anakak. trzymaj się jeszcze w dwupaku !!!!

Sorki, że nie odpisuje więcej ale tyle tematów się przewinęło :)

Lecę obiadek dokończyć a po obiadku zmykamy na basen. Mam nadzieję, że jak wejdę to poziom wody aż tak bardzo się nie podniesie :):)

Miłego popołudnia kochane !

Ostatnia edycja:
reklama
ankaka. a nie czułaś takiego napinania, pompowania jakby (bezbolesnego) ale brzuch twardniał w regularnych odstępach? Tak z ciekawosci pytam? Ja w pierwszej ciąży tak miałam i nie wiedziałam, że to skurcze i też wylądowałam w szpitalu....
Trzymam kciuki jeszcze z 3 tygodnie dobrze by bylo gdybyś wytrzymala.

kari ale Ty szalejesz z tym sprzataniem, ja to bym po takich porządkach pewno urodziła :)

fioletowa ja wczoraj mało czułam Majkę, ale walnęłam sobie loda z MD i młoda szalała ;)

Ostatnia edycja:
Do góry