reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama

A próbowałaś dawać Arturowi w wersji żelków? Może by nie pluł.

miał żelki - do niedawna cofały mu się, teraz ostatnio wykończył nawet ze smakiem
muszę mu kupić kolejne żelki, bo mu lepiej wchodzą
ale zobaczę jeszcze kilka dni jak tam z tranem w płynie będzie

marcysiowa dobrze że to się nei rozkręciło
ale znam ten strach, ja też przy każdym parciu boję się że sie zaraz zacznie, dużo błonnika na lżejsze posiedzenia
[heh ale jak są za lekkie to znów jest strach że się "oczyszcza przed porodem" - i tak źle i tak niedobrze

Uuuufff :-) To przykład na to, jak samo hasło ip działa rozluźniająco na mięśnie gładkie, te przewodu pokarmowego też:)

hihi, ano
a ja się zwijam do ortopedy...

Marcysiowa teraz to bedziemy tylko czekać na jakiekolwiek odezwy z organizmu , może moje bóle to też kupa:-D:-D
Lekarz powiedział,że urodzę w Boże Ciało:szok:.
Zwiedzałam dziś porodówkę:-)i podobało mi się. Taka cisza- nikt nie rodził, tylko słychać było kwilące noworodki aż sie prawie popłakałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Marcysiowa, dobrze, że na strachu się skończyło. Zjadaj dużo jabłek i pomarańczy. To mój sposób na rozluźnienie, fakt muszę czasem chodzić na II ze 3 razy dziennie ale to lepsze niż się spinanie. Ja zjadam ze 3 jabłka na noc ( wówczas w nocy nawet głodna nie jestem ) i ze 3 pomarańcze w ciągu dnia.

Fioleciku - to była paczka od Ciebie :*:*:*:*:**: I wszystko idealnie !!!!! Dziękuję Ci bardzo mocno !!! :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

Sara,
kupiłam baterie, i pilot działa idealnie - siedzę na łóżku i przełączam :):) Raz jeszcze dziekękuję :*:*:**:

Tak dzieciowo mi się dziś zrobiło, kosmetyki stoją, karuzela się kręci a maleńkie ciuszki schną ....To takim wiciem gniazdka mi pachnie .....

Robaczek, fajnie Ci. Ja wszystko, co gotowe na przyjście Mikołaja od razu pakuje w pudła, żeby nie zapomnieć zabrać. Czasem sobie tylko misia w nosidełku pokołyszę - i już mi lepiej.

Leżę na lewym boku i prawa ręka mi drętwieje - rozumiecie coś z tego?? :eek:

ja Arturowi daję tran, bo podobno pomaga na bóle wzrostowe i odpukac od 2 tyg mamy spokój z nocnym budzeniem się
chciałam mu dawać wcześniej, ale nie udawało się, miał odruchy wymiotne, ale teraz jakoś dzieki przekupstwu [zagryzanie czekoladą] łyka w miarę bez problemów [choć dwa dni temu odkrył, że to "zabawne" jak się weźmie do ust, a potem pozwoli wypłynąć z buzi, prosto na bluzkę - ciekawe czy się doprały :confused2:]
Fioletowa, upewnij się może u pediatry, czy teraz (latem) możesz mu ten tran podawać ze względu na wit. D, bo duży jest, dużo na słońcu będzie przebywał, więc standardowo takim dzieciom to raczej jesień/zima tran się podaje

reklama
Niebawem się zaczną nasze porody, pierwsza chyba będzie Natis?
Ja tam już jestem podekscytowana :)

Oj to się dopiero zacznie... Ale jestem z nas wszystkich dumna, że już trwa maj, a my wszystkie jeszcze zapakowane. Mimo różnych perypetii żadna jeszcze nie urodziła.

Mnie się wydaje, że wątek urodzinowy trzeba będzie zaopatrzyć w "bez komentarza", bo wśród gratulacji, pytań i innych komentarzy zgubią się nam te najważniejsze informacje.

Do góry