reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Smile4u ja ogólnie dobrze się czuję, dlatego może chce mi się pracować. Zresztą wolę iść do pracy i być o 16.00 w domu niż siedzieć cały dzień w domu i się nudzić bo maz wraca ok. 19. Poza tym jestem gorzej zmęczona sobotą spędzoną w mieszkaniu, gdy sprzątam niż jak w tygodniu pracuję.

U mnie piękna pogoda a ja nie mogę nic poprać, jaka jestem zła ze akurat w takim momencie pralka odmówiła posłuszeństwa.

reklama
Hej
Dziewczyny to mamy maj:-) zadna z nas nie urodzila skrajnego wczesniaka w kwietniu:-) Tak sie ciesze na ten maj. Ciezko uwierzyc, ze kilka z nas za 3 tygodnie zobaczy swoje malenstwa:-) Ja dzisiaj dokupilam drugi kocyk i mam juz chyba wszystko.

Natis zycze abys wyszla do domku i koniecznie wrzuc fotki lenki pokoju:-)

Anisiaj wiem co czujesz, jaki jest lek o dziecko jesli ciaza byla zagrozona. Mi jak lekarz powiedzial, ze juz moge wstac z lozka to dwa tygodnie jeszcze wiekszosc czasu pezalam i balam sie. Pewnie gdyby nie zdecydowanie mojego meza przelazalabym jeszcze wiecej. Wiesz lekarze maja troche racji bo ciaza jest juz wysoka i moze chodzi im o to, ze kazdy lek ma jakis tak wplyw na malenstwo. Kiedys Natis pisala, ze po tym leku dzidzia ma puls podwyzszony to moze chca to ograniczyc. Oczywiscie sie nie madrze bo nie mama o tym pojecia.

Kari kiedy masz polozna? Ja dzisiaj ide.

Dzika to lepiej lez:-)

Robaczek i to wszystko pranie dzidzi czy i wasze? Mi dla synka wyszlo dwa prania i moze jeszcze jedno zbierze sie:-)

Czy wy tez juz nie mozecie doczekac sie waszych maluchow. Ja juz tak chce go wysciskac:-) Dluzy mi sie czas i mimo to, ze później dlugo nie bede miala na nic czasu to i tak juz chce go poznac:-)

Pulus, tylko nasze :zawstydzona/y: Przez dwa tygodnie nie prałam i samych spodni uzbierało się dwie pralki. Do tego pościel zdejmuję i czeka na wypranie. Maleństwa ciuszków jeszcze nie ruszyłam. Pewnie ze 3 pralki też będą.
Ja czasem tez mam takie chwile, że chcę już tulić Huberta, czasem cieszę się, że jeszcze siedzi w brzuchu a czasem to nawet mam nawet chwilę i się zastanawiam, czy dobra to była decyzja czy dam radę i czy będę miała na wszystko siły... Tak czy owak brzuch mi już ciąży strasznie i dla wygody chciałabym urodzić jak najszybciej bo czasem to aż płaczę nad sobą i nad wszystkimi moimi ograniczeniami...

Sypialnie pomalowana drugi raz - jak wyschnie ustawiamy łóżko.
W wolnej chwili przesadziłam kwiatki i dosypałam im ziemi. Uprzątnęłam też tył ogrodu i pograbiłam jeszcze w kątach. Teraz padłam :D

Ale pięknie dziś jest na dworze :) Nie orientujecie się czy jutro są otwarte markety ? W jysku są promocje na leżaki - przydałby się już do opalania :)

Dziewczyny mam głupie pytanie ;) Myślicie, że rockowy koncert w klubie w moim tygodniu ciąży jest nieodpowiedzialny ? Sama nie wiem co zrobić... egoistycznie chce na niego iść ale boję się że nie będzie to przyjemne przeżycie dla mojego Maluszka :( co sądzicie? Potrzebuje chyba kilku głosów wybijających ten pomysł z głowy ;)

ja dziś sobie dokupiłam ręcznik i prześcieradła do łóżeczka. Zaczynam pranie malutkich ciuszków bo śliczna pogoda jest, ani jednej chmurki na niebie choć temp ok 15 stopni. Pierwsza pralka już wisi, druga jest w połowie prania, wiszą ciuszki, piorą się kocyki i ręczniki a na koniec wypiorę sobie pościel po Adasiu i będzie już z głowy.

Dziewczyny mam głupie pytanie ;) Myślicie, że rockowy koncert w klubie w moim tygodniu ciąży jest nieodpowiedzialny ? Sama nie wiem co zrobić... egoistycznie chce na niego iść ale boję się że nie będzie to przyjemne przeżycie dla mojego Maluszka :( co sądzicie? Potrzebuje chyba kilku głosów wybijających ten pomysł z głowy ;)

Moim zdaniem to zależy tylko od tego jak się czujesz i czy Mały już jest przyzwyczajony do takiej muzyki (np. słuchanie z Tobą w domu). Jeśli tak - to w sumie dlaczego nie? Siądziesz sobie i posłuchasz. Ale jeśli nie jesteś do końca przekonana, że możesz - lepiej odpuścić.

----
Zaraz ruszamy do siebie. A mnie ciągle chodzą po głowie te wyniki. Ciekawe, czy jutro w szpitalu będzie ordynator - pofatygowałabym się i podpytała. Ale jeśli go nie będzie to nie ma sensu się tam fatygować, prawda Paulunia? Mikołaj buszuje w brzuszku, ale znów zaczyna mnie boleć (wyraźnie wątrobę ściska). Już sama nie wiem, co robić i myśleć... A to jeszcze taki czas, ze wszystko takie jakieś rozmemrane z tą opieką...

Ostatnia edycja:
Z okazji 1 maja wszystkim i sobie tez gratuluje ze ciagle dajemy rade i jestesmy w tzw dwupaku, trojpaku. Patrze na Wasze suwaczki i zazdraszczam, tez chce juz 9 miesiac!!!

Anisiaj a w ktorym szpitalu bylas?

Martam&m ja powiem ci tylko tyle, ze czytalam gdzies, ze dziecko boi sie halasu i byl przyklad, ze koncert rokowy na tym etapie moze tak podwyzszyc puls a nawet doprowadzic do smierci dziecka. Oczywiscie nie wiem czy to prawda ale ja nie poszlabym.
Robaczek tez chce malowac sypialnie, mam farbe i juz 2 tyg.czekam na zgode wlasciciela domu. Tu w Anglii trzeba na wszystko zgode bo depozytu moga nie oddac. Ciekawe czy przed porodem doczekam sie zgody.

reklama
kobitki dopadła mnie deprecha, totalnie źle się czuję, wizja porodu sn czy cc nie napawa mnie entuzjazmem ani to że dziecko już niedługo się urodzi, nie wiem co mi jest i zaczynam bać się tego dziecka:-:)-( mam nadzieję że to minie

Do góry