reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Nati, jak dobrze, że udało sie powstrzymać jeszcze te skurcze.
Tez nie kumam dlaczego Wam przed cc chcą odstawić leki :baffled:

Tak ostatnio gorąco na forum. Co rusz którać do szpitala leci :( och oby to już zbliżał się czerwiec to już nie będzie takiej grozy ( a i kilka dzieciątek terminowych już będzie :) )

Anisiaj, już prawie 3 tyg w szpitalu. Jak Ty to wytrzymujesz ?

Korba, przyjedz do mnie ugotować obiad :) Ale coś dziś jest w powietrzu ja rano zbiłam talerz - rozsypał się po całej kuchni nawet do połowy salonu szkła poleciały :(
A i chyba jakiś wirus katarowy jest, Seweryn od wczoraj tez pociągający jest :(

Palin, nie tak szybko dziś :) Znajdź trchę też czasu by po odpoczywać !

Na balkonie po sąsiedzku tłuka kafelki - zaraz wezmę młotek i pójdę ich potłuc ....:baffled: Świra zaraz dostanę :/

Chyba ciężki dzień nastrojowo dziś przede mną, jakiegoś nerwa mam :( Może przez to że zimno i słonka nie ma :(

reklama
Witam . U mnie noc spokojna i przespana ( poza sikaniem ) . Ale jakaś taka zmęczona jestem i nic mi się dzis nie chce .
Natis - dobrze , że sytuacja opanowana.
Palin-mi też ostatnio puchną stopy mocno . Kupiłam taki żel dla kobiet w ciąży łagodzący obrzęki - przyjemne uczucie chłodku jest jak się nim wysmaruję wieczorkiem . Kciuki za wyniki wątróbkowe trzymam.
Mikoto - śliczne tulipanki :tak:
Nie mam pojęcia co dziś ugotować .

hej dziewczyny,

i my sie meldujemy z rana, juz po odstawieniu Zu do szkoły oraz po kawce :)

Przede wszystkim- Natis, super, ze sytuacja opanowana!!! ulzylo mi naprawde jak przeczytalam wiesci..

MamaWikusi, wspolczuje przejscia z kleszczem, ja po zeszlych wakacjach dorobilam sie skurczybyka kolo pepka :$ Wyciagnelam sama ale miesiac nie chcialo sie goic, a ja w ciazy juz.. Trafilam w koncu do chirurga i okazalo sie, ze odnoze zostalo w rance.. jak rozcial i oczyscil natychmiast sie wygoilo. Wiec radze pokazac slad u dermatologa lub chirurga.. choc jak tesc ma wprawe to pewnie wyjal dobrze. a i abtybiotyk nie zaszkodzi :) usciski dla corci!

Korba, och, wspolczuje problemow z gazem , moze faktycznie sasiad by pomogl?? i ja lubie kupowac buty,... i torebki!!!!!! hihi

Anisiaj, biedulka, ty tez sie nabedziesz w tym cholernym szpitalu.. a gdzie lezysz? Tez nie rozumiem czemu fenka Ci odstawiaja.. :S

Palin
, nie przeforsuj sie zanadto, choc mily dzien sie zapowiada!

Mikoto, i ja podziwiam Twoja energie, ja mam tyle do zrobienia.. a na wszystko sil brak.. a normalnie to ja tez zywe srebro..

MILEGO DNIA WSZYSTKIM!!!!

Anusia, na Zelaznej. Oni twierdza,ze to na dluzsza mete szkodliwy lek, ale jakos tyle kobiet na tym "jedzie" i jest dobrze. Nie rozumiem, ale coz poradze

Robaczku, probuje sobie wmawiac,ze to dla nas lepsze wyjscie, bo jestesmy pod kontrola. Moge tu nawet zostac do konca, tylko,ze mam czasem kryzysowe dni i wkurza mnie wszystko od dzwieku ktg po mojego meza ;)

Hej!

Natis dobrze, że dalej w dwupaku. Lenka cierpliwie czeka na odpowiedni czas:)

MatkaEwa ja też nie wiem co ugotować:/ wyciągnęłam z zamrażarki mięsko mielone, ale co z niego zrobić:/

Robaczku idź do sąsiadów i wyżyj się na tych kafelkach a nie talerze tłuczesz:p:p:p

Mikoto normalnie łapie przez Ciebie doła. Ty zawsze po 09:00 masz już tyle zrobione, a ja ledwo do łazienki zdążę pójść:p opanuj się kobieto:p

AnisiaJ trzymaj się tam dzielnie... już niedługo!!!!

Korba też uwielbiam kupować buciki:))) ale niestety w ciąży jestem ciągle na NIE. Nic mi się nie podoba, jestem strasznie niezdecydowana i sama nie wiem czego chce i co mi się przyda:/ strasznie to męczące bo chętnie kupiłabym coś fajnego:p

Robaczku, Dziękuję za propozycję :-D Nie przyjadę do Ciebie gotować obiadku, bo bym Cię załatwiła....:baffled:

Już sama nie wiem czy prosić kogoś, usiadłam jak gaz się skończył i nie mam mocy żeby wstać:no: Oddycham buzią... a do tego chyba jakiś leniwy dzień dzisiaj , wszystkiego mi się odechciało :rofl2:

Smile, Mam to samo na nic nie potrafię się zdecydować, nawet na to co mam zjeść na śniadanie:-D Masakra... Ostatnio jak kupowałam sobie buty " szpilki" bo stwierdziłam , że mi się przydadzą jak urodzę, to pół godziny stałam i się zastanawiałam jaki nr. buta kupić , troszkę luzniejszy czy ciaśniejszy który na pewno się rozciągnie bo to skórka---koszmar , już sama siebie miałam dość :-)

Ostatnia edycja:
DZień dobry,

Natisku pół nocy sprawdzałam telefon. Cieszę się, że udało się Lenkę zatrzymać!
Mama Wiki :szok: ja bym chyba wpadła w panikę!
korba mi tez się zawsze gaz kończy w najmniej odpowiednim momencie :confused2:a nie możesz zadzwonić, żeby Ci przywieźli?? u mnie zawsze wnoszą do mieszkania i zmieniają :tak:
mikoto cudne tulipanki :tak:
on to ma jak tam ciśnienie dzisiaj??
Anisiaj dzielna jesteś!

Właśnie morena gdzie się podziewasz??

Smarkam się od rana. Dziecię też trochę chore. Wysypało mnie tak na brodzie, że...:szok:
Prawie się spóźniliśmy do przedszkola bo 70% wyprzedaży w C&A online;-)
Idę dzisiaj zadbać o stopy, tak na poprawę nastroju bo ta pogoda mnie wykończy :confused2:

Ostatnia edycja:
Ja już po badaniach. Pani była bardzo delikatna :-) i nawet jakaś starsza pani przepuściła mnie kolejce :szok:
Myślałam że więcej zapłacę ale na szczęście tylko 32zl (za morfologie, mocz, WR i przeciwciała).

A teraz zajadam się pysznym pączusiem z bitą śmietaną :-)

MamaWikusi dobrze że zauważyłaś tego kleszcza, faktycznie lepiej podać antybiotyk, zdrówka dla córci!
Ja boje się kleszczy :baffled:
Korba żeby Ci czasem nie przyszło do głowy dźwigać tą butle :-p poproś sąsiada. Ja mam to szczęście że przywożą nam na telefon.
MatkaEwa współczuje obrzęków, ja na razie nie puchnę i łudzę się że może mnie to ominie :-p
Robaczku nie denerwuj się :-)
Anisiaj chyba faktycznie lepiej żeby Ci tego fenka nie odstawiali skoro poprzednie próby się nie powiodły... ależ się uparli.

reklama
Hej kobietki. Melduje się i ja o poranku. Noc mimo migreny mialam wzgledna ale teraz mimo ze jestem glodna jak wilk to boje się wstac bo jeszcze znowu rozboli. A mialam iść do apteki po szałwię.

Co do dziwnych przypadków szpitalnych to pamiętam jak dziewczynie u mnie w pokoju robili cyrki z lekami na nadciśnienie. Dostawała lek który malo jej pomagał a ciągle próbowali odstawić lek który pomagał rewelacyjnie. Ona mówiła ze ten drugi tak super pomaga i czemu nie chcą jej go zostawić. Mi się wydaje ze oni chcieli się jej "pozbyć". Albo po odstawieniu pomyślnym posłali by do domu bo miała jeszcze przed soba 5 tyg albo rozwiązywać ciążę. Skończyło się tak ze po kolejnym odstawieniu ciśnienie znowu jej skoczyło i zrobili jej cc. Także takie sa procedury w szpitalach. Na szczescie mi bali się coś zmienić bez mojego lekarza i wszystko z nim konsultowali... Dobrze miec "plecy"...

My majowki miec nie bedziemy bo maz pracuje. Poza tym patrząc jak po wczorajszym wypadzie do restauracji na obiad się czułam to i chęci na wypad nie ma.

No nic wstaje. Dziewczyny domagają się śniadania.

Do góry