reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

hej
jestem nowa ale na forum to juz stara :-D jestem teraz w 6 tyg
trochę sie denerwuję wizytę mam dopiero za 2 tyg czas mi strasznie wolno płynie czuję jakby objawy mi ustały no nie całkiem ale znacznie sie zmniejszyły. Mniej bolą mnie piersi wcześniej bolały bardzo teraz trochę sutki i to jak nacisnę bolała mnie brzuch teraz jakby wcale jedynie głowa mnie boli cały czas
Na usg w zeszłym tyg wyszło 5tc1 pęcherzyk był 6 mm niby dobrze ale cytologia wyszła mi 3 komórki nieokreślonego pochodzenia lekarz nie dał mi nic na to czekam na kolposkopię strasznie sie denerwuję

reklama
natis no u nas jest trochę problem, bo mąż i syn jedzą mięso, troszkę poszłam na kompromis, bo szukanie wege przedszkola, przekonanie dziadków żeby nie dawali itd., to stwierdziłam że wolę wiedzieć co je, niż mają mu dawać za moimi plecami
ja przestałam jeść mięso, bo go nie lubię i całe życie nie lubiłam, jadłam tylko kilka wybranych rzeczy i więcej wybrzydzałam i przez to kompletnie nie tęsknię
miałam pomysł żeby być weganką - ale kawa bez mleka i brak jajecznicy to ponad moje siły, no ok, może gdzieś w ciepłym klimacie bym dała radę, ale nie u nas
a im dłużej nie jem mięsa tym jestem wrażliwsza, czasm już nie mogę patrzeć w sklepie na ladę z mięsem czy na reklamę - normalnie dla mnie to stoiska z trupami

no ale mąż je i musimy sobie radzić i z obiadami i z innymi posiłkami

i fajnie że ci również zmniejszają się plamienia :-D

Przede wszystkim Misianka całe szczęście że wszystko ok. Widać są lekarze i lekarze.

Ja dzisiaj po jechaniu autobusem i spacerku od przystanku normalnie padałam. Nie wiem co się stało, ale dyszałam jak po maratonie... Na wizytę idę w czwartek na 16.40 Powiedzcie mi babki jedno. Czy jest sens robić badanie krwi na magnez? Czy lekarzowi coś to da?

miałoby może sens gdybyś dużo wymiotowała, to by było w celu ustalenia czy nie wypłukujesz sobie mikroelementów i wtedy by ci pewnie robili cały jonogram - potas, magnez sód
natomiast tak to wydaje mi się raczej chyba niewiele da, pewne niedobory po prostu się podejrzewa przy danych objawach [typu skurcze łydek] i na to zleca się zwiększone dawki witamin i minerałów i tyle
a dlaczego chciałabyś robić to badanie?

hmmm to nie wiem, pewnie i tak zaleci ci magnez albo magnez z potasem... nie mam pojecia czy to warto robić czy nie
a boli cię macica teraz? bo oni aspargin też zalecają jak są skurcze macicy, właśnie przeciwskurczowo...

Macica mnie nie boli ale mam skurcze mięśni. Wczoraj wyłam z bólu. Normalnie było widać jak skurcze wykrzywiały mi palce u stup w nienaturalny sposób. Chce już w czwartek wiedzieć czy mogę brać jakiś magnez bo oszaleje. A masaż na długo nie starczy.

reklama
Do góry