reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

My własnie zjadłyśmy obiadek i za jakąś godzinkę będziemy szykować się na plac zabaw:) Dobrze, że blisko domku jest to w każdej chwili można zajść do domku (czyt wc:-D)
Muszę jeszcze ostatnie pranie ciuszków Maciusia rozwiesić a wieczorkiem czeka mnie prasowanie. Od 2 dni piorę i piorę a teraz jak tak patrze się na tą stertę to myślę, że albo rozłożę te prasowanie na dwa razy albo póżna noc mnie zastanie:-D

reklama
Kingusia ja lubie prasować więc jak już zacznę to nikt mnie od żelazka nie oderwie:-D Ale zanim wrócimy z placu zabaw to pewnie 19 będzie i dużo już dzisiaj nie zrobie. W każdym razie do soboty chce mieć już wszystkie ciuszki poprasowane bo będę brała się za pranie kocyków, rożków, pościeli, ręczników itp a już składać nie mam gdzie;-)

ja dziś trochę poprasowałam, zostało jeszcze sporo - ciuszki do 68 mam poprasowane, ale pościele, pieluchy tetrowe itd., a okazało sie że jeszcze mam kocyki do prania
dziś poszły 3 pralki, ale to bieżące rzeczy plus Artura zimowe

no i mam silne postanowienei ogarnąć torbę do szpitala, może nie dziś ale na dniach na pewno

Witam popołudniową porą.
Cały dzień miałam dziś urwanie głowy. Dobrze, że mam energii tyle :) Ta pogoda i słonko dodają mi takiego powera, że szok :szok:
Rano zaliczyliśmy pierwszą lekcję angielskiego - i o dziwo nie było tak źle. Może dlatego, że lektorka fajna i bez obcych innych osób - tylko mąż.
Potem z mężusiem wpadliśmy do sklepu dziecięcego i wybraliśmy parę rzeczy dla Huberta - generalnie taniej niż na all :szok: i bez przesyłki ! w przyszłym tyg chyba pokupujemy co nie co :) W końcu :D

Pogoda i u nas cudna, tylko wieje niemiłosiernie ! Zerwało mi linkę z praniem, dobrze, że takie domowe, ciemne rzeczy to były.

Co do karmienia to i ja mam podobne zdanie, jeść wszystko oprócz wzdymających rzeczy. Z młodym próbowałam nawet truskawek i czereśni, oczywiście po kilka dziennie zjadałam. Nie tolerował brzoskwiń, za to nektarynki. I tak obserwowałam i uważałam do ok 4 miesiąca, potem zaczynałam jeść nawet pizze :D I zanim odstawiałam go od cyca to jadałam zupełnie wszystko ( z wyjątkiem alkoholu, wiadomo ) a karmiłam do 10-11 m-ca. Młody nie ma żadnej alergii ani skazy. Kolek miał 3 w tym po brzoskwini.
A co do kolek, to nie są one koniecznie tylko od jedzenia. Może być od stresu, od przeziębienia piersi i wiele innych czynników może wpływać na ból brzuszka. Trzeba uważnie obserwować maleństwo.

Na laktacje to chyba tylko duże ilości picia i nastawienie się liczą ale i z tym może byc różnie, reguły chyba nie ma.

Anisiaj i Misianka, super, że groza zażegnana ! teraz do szpitala to nie wcześniej niż za miesiąc :)

No i nie wiem co dalej miałam napisać. Tak to jest jak się regularnie i na bieżąco nie czyta .....Wybaczcie :)

Zaraz zmykamy na basen :)

Dzień dobry kochane :)
Plamy plamy plamy - a próbowałyście odplamiacza Ariel ?? u mnie się sprawdza, nawet na plamy z trawy, porzeczek, herbaty. W instrukcji jest niby napisane, żeby trzymać max chyba 10 min, ale ja czasem zalewałam na całą noc i nic się nie działo.
Dużo słonka kochane :)

Chciałam się pochwalić, że ARIEL odplamiacz dał radę 8letnim plamom :-D:-D:-D Jestem w pozytywnym szoku, to było dobrze wydane 10zł :-p

Dziewczyny nie wiem co zrobić, pisałam rano że boli mnie w klatce piersiowej. Teraz wygląda to tak że teraz mogę stać i siedzieć i przy tym oddychać płytko, kiedy chce nabrać więcej powietrza ból promieniuje od prawej pachy/ramienia do klatki. O siedzeniu z odchylonymi plecami i leżeniu mowy nie ma, dostaje takiego silnego bólu w tym miejscu jak by ktoś tam miecz wbijał.
Miałam jutro do lekarza jechać, ale nie wiem co będzie w nocy i tak nie jestem w stanie się położyć. A jak lekarz i tak nie pomoże i karze mi na ip jechać?
Boje się że na ip nie potraktują mnie poważnie, ale ja mam problemy z oddychaniem.
A myślałam że to może mięsień piersiowy ale kiedy stoję mogę ruszać ręką w stawie ramiennym, ale kiedy się próbuje połozyć to każdy rych boli zajeb..- więc tą teorie odrzucam.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry