reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

ja podobnie jak robaczek :-D bardzo pozytywnie reaguje na slonce i zaczynam wtedy żyć :-D Uwielbiam ciepło i słoneczko.
Osobiscie tez chcialabym zeby tym razem maluch mial cokolwiek po mnie bo Adam podobny do mnie nie jest wcale niestety. Ale kłaczki mógłby mieć.

Mnie od wczoraj brzuch pobolewa identycznie jak na okres. Tzn nie spina sie w tym czasie wiec to nie skurcze, tylko miewam takie uczucie pieczenia w dole brzucha jak zawsze wtedy kiedy bylam gora dzien przed okresem. Ciekawe co sie dzieje.

DzikaBez ja z Adasiem mialam forme na minusie :-D cala przelenilam na kanapie, bez wiekszych obowiazkow, zazwyczaj tylko do mamy jezdzilam autobusem i tam leniłam się jeszcze bardziej. A podobnie jak ty po porodzie z ekscytacji miałam dodatkowa ilość energii.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczornie ...

Padam dziś, na mne też ta szybka zmiana pogody i temperatury zadziałała masakrycznie :baffled: Sił mi brak ...

Dziewczyny odebrałam wyniki i w moczu mam leukocyty 5-10 wpw - martwić się czy powtórzyć badanie??? Kurde zapomniałam się podmyć przed pobraniem moczu może jakieś zanieczyszczenia się dostały do kubeczka :confused: I mam pytanko czy zmienił się Wam zapach okolic intymnych? Nie chodzi oto, że śmierdzi (sory za wyrażenie) tylko jest jakby mocniejszy bardziej intensywny??? :zawstydzona/y:

Zmykam z psem na spacer, bo małż w delegacji i nie ma kto wyjść ...

anusiakanusia załatwianie sparw urzędowych potrafi wykończyć człowieka
mdlejepf8.gif
Teraz odpoczywaj
zen.gif

Isis
ja też dzisiaj bez sił
niewiem.gif
Co do wyników moczu zalecam spokój - powtórz badanie

dziewczyny mam pytanko.. czy któraś spotkała się z tym, że główka dziecka jest większa od pozostałej części ciała? u mnie Antoś ma główkę już na 36 tydzień, brzuszek na 31 tydzień a nóżki są najmniejsze na 30 tydzień :( lekarz mówi, że czasami tak się dzieje, że ciałko później nabiera masę jednak i tak po mnie to niepokoi :( i czy to możliwe, że w sobotę o 14.00 dziecko ważyło 1650 a w poniedziałek o 12 już 1985? tak szybko nabrało tyle ?

Dziewczyny- błagam Was, napiszcie mi jak odczuwacie skurcze, które się teraz pojawiają i jak często występują.

Wczoraj bylam już bliska wizyty w szpitalu. Miałam 4 takie skurcze, ze byłam w ciężkim strachu- mniej więcej co pół godziny i bolesne. Co prawda nie to, ze zwjałam się z bólu, ale były dokładnie takie jak przy miesiączce, a w poprzednich ciązach TAKIE skurcze miałam tylko w dniu porodu. A przynajmniej tak to pamiętam- ręki bym sobie uciąć nie dała. Połknęłam dwie nospy i poszłam spać. Dzisiaj na razie cisza i oby tak zostało:-(. Daleko mi jeszcze chyba do panikowania, ale przestraszyłam się.

U nas dziś cudna pogoda:-)

Divinee- kochana, pamietaj , że pomiar z usg jest niedokładny. Wyniki z tego samego dnia moga się różnić znacznie od siebie. Zalezy jak dziecko sie w danej chwili ułozy i jak podejdzie do tego lekarz- czy się przykłada. Ja bym sie na twoim miejscu tym nie martwiła- chyba to czepianie sie szczegółów:tak:

Ostatnia edycja:
Witam się i ja z wami.
Wczoraj od rana latanie i zalatwianie........ zapomniałam że do 15go ksiegowy musi złożyć deklaracje vatu unijnego a ja mu jeszcze nic nie dowiozłam... musiałam jechać do lekarza po L4 ze wsteczną datą i udało się :)) a że faktycznie jestem chora to problemu nie było.
Kari też jestem ciekawa jak wygląda Maja, Wiki to była skóra zdjęta z taty...
Divinne u mnie Wiki zawsze główke miała większą od reszty ciałka o jakieś 2tyg.Waga na usg jest wagą ''szacunkową'' i z każdym pomiarem może się różnić. Może idź do innego gin na usg żeby się uspokoić? (Wiki faktycznie przy urodzeniu miała ''większą'' główkę bo aż 37cm)
Mała w brzuchu szaleje, wczoraj cały dzień brykała :szok: w nocy spała ale od 5 znowu ją czuję. Kiedy ona śpi?
Dmuchawiec nie pomogę bo sama już nie pamiętam jak te skurcze wyglądały....

Mnie nie dopadło przesilenie ''wiosenne'' jestem pełna energii i ciesze się że już kozaki i kurtka zimowa leżą w szafie :)

Miłego dnia

dziewczyny mam pytanko.. czy któraś spotkała się z tym, że główka dziecka jest większa od pozostałej części ciała? u mnie Antoś ma główkę już na 36 tydzień, brzuszek na 31 tydzień a nóżki są najmniejsze na 30 tydzień :( lekarz mówi, że czasami tak się dzieje, że ciałko później nabiera masę jednak i tak po mnie to niepokoi :( i czy to możliwe, że w sobotę o 14.00 dziecko ważyło 1650 a w poniedziałek o 12 już 1985? tak szybko nabrało tyle ?
Hejka, taki przyrost od soboty do poniedziałku wydaje mi się niemożliwy. Pewnie trochę inaczej dziecko zostało zmierzone i stąd te różnice. Trzeba pamiętać, że ta waga z usg jest tylko orientacyjna i jest tam spory margines błędu. Jeśli chodzi o różny wiek dziecka i poszczególnych jego części to jak najbardziej możliwe. U mnie znów główka jest największa, zwłaszcza ten wymiar przód-tył BPD ("starsza" od dziecka wg ostatniej miesiączki o prawie 4 tygodnie), ale w poprzedniej ciąży też tak było. Dodatkowo pamiętam, że wtedy lekarka mi tłumaczyła, że Słowianie ogólnie mają taką urodę, że ten wymiar z reguły jest większy.

reklama
Witam w ten tak ładny dzień :happy2:

Chyba będę musiała zacząć od razu wstawać z łóżka i brać się do jakiejkolwiek roboty, to nie będzie mnie tak mulić. Wczoraj jeszcze poleżałam i skończyło się zamuleniem aż do wieczora...

Już po wizycie w laboratorium. Popołudniu będę wiedziała jak tam moja wątróbka. Jak się wyniki podniosą to zaraz blisko przyjmuje moja gin - więc pójdę do niej, a jeśli będzie oki - wybiorę inne drzwi i pójdę na SR :-) Ale trochę się cykam, bo czasem tak mnie wszystko swędzi...

Dmuchawiec - jeśli przeszły skurcze to widać było to jeszcze nie to. jak sama wiesz, każda ciąża inna i ta może tego Braxtona da Ci odczuć. Mam nadzieję, że tak jest i nic złego się nie dzieje...

Divine - główka ma prawo być trochę większa. A ogólnie te różnice to pewnie wina pomiarów. U mnie też tak było. W czwartek popołudniu u gin Mikołaj miał 1600 g i wszystkie wymiary na 30-31 tydzień , a w piątek rano w szpitalu już było tylko ok 1300 g, główka na 31 tc, a reszta 28-29 tydzień. Ale sama lekarka w szpitalu mówiła, że moja gin ma lepszy, dokładniejszy sprzęt. Tutaj każdy milimetr się liczy, więc wystarczy tylko nie tak zaznaczyć i już będą odchyły. A waga jest (jeśli się nie mylę) wyliczana na podstawie pomiarów, więc mnie jakoś nie dziwi, że taka rozbieżność... A tak po za tym - te normy są wyśrodkowane, a dzieci przecież rozwijają się indywiualnie i będą miały różne proporcje.

Do góry