reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Teri - kciuki za Dawidka &&&& ale jak on taki pewniak to pewnie będzie wzorowo :tak:. Moja córa w kwietniu ma egzamin szóstoklasisty. Jak ja te egzaminy wszystkich moich dzieci przeżyję ?????:szok:

dziękuję w imieniu synka :tak: oj teraz tyle tych egzaminów jest że szok wcześniej tyle nie było dobrze że mój synek wyluzowany bo ja to panikara jestem i przezywam za niego :sorry: MatkaEwa trochę tych egzaminów przed Tobą :-D

reklama
Marcysiowa narobiłas mi ochotki na colę:crazy::-D Smacznego sniadanka!

Pospałysmy dziś do 8.30, więc jestem zywa w miarę. W dodatku u nas też słoneczko od rana swieci cudnie:tak:

Matka Ewa- jak widze Twoje wpisy, to jakos od razu mi sie robi lepiej:tak::tak::-D

Marysia nadal nie jest sobą- od rana marudzi. Chyba wyjde na jakies zakupy, to szybciej mi zaśnie. A nie jest jakoś mocno zimno -2 i bez wiatru to moze jej nie zaszkodzi mały spacerek?

W sobote przyjedzie do mnie koleżanka ze swoją 3-latnią córeczką. Męża nie bedzie wiec weekend bedzie babski:-D:-D:-D

Palin- naprawdę szybko się uwinęliście:tak:. Odpoczywaj teraz.

Mnie tez martwi Korbusiowy szpital, ale czuje, że będzie dobrze:tak:

Robaczku w necie jest pełno filmików instruktarzowych "jak zrobić palmę":tak: Dacie radę:tak:

Teri - kciuki za synka!

Marcysiowa, pewnie, że można odróżnić Colę (tylko oryginalną) od Pepsi. Ta druga jest zdecydowanie słodsza, jaśniejsza i (po czym najłatwiej odróżnić) ma "drobniejszy" gaz.

Dobra, czas wstać, pod prysznic, zjeść i w końcu do roboty się wziąć...

Palin nie mów mi o coli bo mi ta mała puszeczka nie wystarczy... U mnie w sklepiku obok mają puszki 250ml także nawet mniejsze niż normalne. To jest moja porcja raz na jak najdłuższy czas. Idę do pracy bo już 2 razy do mnie dzwonili. Przecież beze mnie świat się zawali. :confused2:

Sa_raa ty miałaś nogi zaciskać a nie na zakupy chodzić :-p
Dmuchawiec mam nadzieję że Marysia rano wstanie zdrowa i w dobrym humorze ;-)
Keks współczuje tej insuliny no ale jak mus to mus :sorry:

A ja dzisiaj mam studniówkę :-)

Gratulacje studniówki :tak:

Hej, melduje się że jestem na l4 :-), teraz będę do Was częściej zaglądać

Pisz, pisz na bieżąco :tak:

Zakupy musiałam :sorry: były króciutkie bo tylko 2 sklepy a i tak przypłaciłam bólem brzucha, tyłka, kości ogonowej, nóg i pachwin. Już mam je z głowy i teraz będę odpoczywać :tak:

Cześć Kobietki!!!

Od wczoraj myślę o KORBIE i jakoś mi smutno, choć jestem dobrej myśli. Ok. południa zadzwonię do niej, teraz niech się rozpakuje i dowie czegoś więcej. Mam nadzieję, że szybko wrócą do domku oczywiście w zestawie 2w1.

KINGUSIA - gratuluję studniówki! Teraz to już z górki :-)

TERI - kciuki dla synka zaciśnięte :). Moja Natinka dzisiaj pisze dyktando. Wczoraj dużo ćwiczyłyśmy i mam nadzieję, że jakoś jej pójdzie. Niestety ortografia nie jest jej mocną stroną.

MATKAEWA - też miewam coraz większe problemy z pamięcią :(. No i też jestem taką gadułą jak widzę i Ty :-), muszę zawsze się wygadać - czy to podzielić się radością czy smutkiem.

PALINDROMEA - ale się cieszę, że najgorsze już za Wami. Teraz odpoczywaj jak najwięcej i rozłóż sobie układanie rzeczy w szafach na raty, żeby brzuszek tego nie odczuł. Mikołajowi może się podobać, gdy jesteś w ciągłym ruchu, ale brzuszkowi już niekoniecznie :tak:

DMUCHAWIEC - zdrówka dla Marysi!

Kurcze - moja Natalka od roku mówi o bólu głowy, najpierw było to sporadyczne przez kilka m-cy. Lekarka kazała obserwować, zapisywać kiedy boli, gdzie, w jakich okolicznościach. Ale od kilku tyg. głowa boli ją dosłownie co drugi dzień. Zaczynam się już porządnie martwić. Zaobserwowałam, że najczęściej ją boli po mocniejszym wysiłku fizycznym. Muszę iść do lekarza po skierowanie i chciałam się wybrać do neurologa. Tylko nie mam jak się z domu ruszyć. Nie wiem już sama jak mam to zrobić.
Po tym sądzie drugi dzień odpoczywam, brzuchol pobolewa i częściej się spina.

Dziewczyny i znów przyplątała mi się jakaś infekcja. Tym razem objawy są - swędzenie i pieczenie, ewidentnie konsekwencja krążka. Nie wiem co robić. Gina mam 20.03, mam nadzieję, że do tego czasu nie rozwinie się bardziej. Boję się użyć globulki, bo zaraz pewnie krew się poleje. Czy tantum rosa pomoże? Jak się robi ten roztwór? Darek mi kupił 3 saszetki, ale nie ma instrukcji, nie wiem w jakich proporcjach rozrobić.

Witam się :-)

Parę dni mnie nie było i mam zaległości straszneeeeeeeeeeeeeeeeeee :szok:

Ja jeszcze tej glukozy nie zrobiłam, pójdę jutro albo w poniedziałek ...

Natis ja wsypuję proszek do szklanki do połowy napełnionej wodą przegotwaną albo niegazowaną i robię okłady (kupuję takie duże waciki albo gazy i przykładam, piecze jak cholera ale do wytrzymania) oby szybko ci przeszło ;-)

Ostatnie kilka dni to był szał ale teraz już zostały tylko małe pierdoły więc znowu zawitam na stałe ;-)

Dziewczynki miłego dzionka zyczę i lecę nadrabiać zaległości w czytaniu Was :-)

Ostatnia edycja:
Dmuchawcu -może Marysi trzeba badanka jakieś zrobić . Kupkę sprawdzić . Martwię się trochę bo u niej się przeciąga no nie ???? A z Zosia już ok ???? A próbowałaś dać Marysi trochę odgazowanej coca coli ( jak już na tapecie :) ) . Bo rozumiem , ze dalej problem jest brzuszkowo żołądkowy ???? Ja podgrzewam trochę coli ( szybciej się odgazowuje wtedy ) i taką cieplutką podaję na dolegliwości żołądkowe . To lekarstwo polecane przez moją koleżankę lekarkę :tak:. Zawsze pomaga i jest uwielbiane przez dzieci ;-)

Natis - już pędzę z instrukcją - Rozpuścić saszetkę w 0,5 l przegotowanej wody i podmywać . Ból i swędzenie miną na bank ale jeżeli to jakaś wewnętrzna infekcja to niestety za parę dni mogą sie objawy powtórzyć. Ja też po ostatnim leczeniu , znowu mam więcej upławów i też jakieś swędzenie się przyplątało :-(. Tantum rosa narazie pomogła , a lekarz na wizycie mówił , ze jest ok. Powodzenia !!!! A Natusi robiłaś morfologię ostatnio ???? Moja Zosia miewała bóle głowy i ręce jej drżały - okazało się , ze morfologia jest obniżona . Dietka żelazowa i magnez dla dzieci pomogły :tak:

Kobietki zapodajecie swoim maluszkom w brzuszkach muzyczkę jakąś ???? Ja mam taką pozytywkę dla dzieci i już od czwartego miesiąca przykładam do brzuszka. Zawsze jest konsternacja w środku :-D. Jaś kopie i gramoli się a jak przyłożę pozytywkę cisza :tak:.

Ostatnia edycja:
MATKAEWA, ISIS - dzięki kobietki za 'instrukcję'. Mogłam w necie poszperać, ale wolałam Was zapytać ;-).

Wieczorkiem zrobię tak jak ISIS mówi. Za chwilkę ma koleżanka przyjechać i nie będę z gołym tyłkiem latać, a potem teściowie :szok:. Aż nie do wiary, że zaszczycą nas swoją obecnością po ponad 2 m-cach niewidzenia się. Już się nastawiam psychicznie na ich komentarze - najważniejsze to przyjmować je z uśmiechem i nie dać się sprowokować ;-).

MATKAEWA - robiłam Natalce badania w listopadzie i wszystko ma książkowe. Nie mam pojęcia skąd te bóle - wyglądają mi na typowo migrenowe, często towarzyszy im światłowstręt. Może jutro się wybiorę z nią do lekarza po skierowanie.

Dziewczyny moja Lenka od wczoraj znów taka spokojna. Nie wiem już o co chodzi. Czuję ją, ale machnie rączką od niechcenia i znów spokój na kilka godzin, potem raz się przeciągnie i znów pół dnia ciszy. Nie wiem czy znów panikuję czy co...
Dzisiaj coś mam ciężki dzień... Czekam na 12, żeby do Korby dzwonić i siedzę jak na szpilkach.

reklama
Do góry