reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Palin luknełam na ten wózeczek na all i powiem ci że bardzo fajny:) AA zapomniałam Ci odpisać co do ceny mieszkania. Naprawdę korzystna u nas tak tanio się nie znajdzie 3pokoi.... ze 2 tysie trzeba mieć..
Heh ja wczoraj też zgrzeszyłam... zjadłam całą paczkę rurek nadziewanych zapiłam budyniem, zagryzłam 2 kromkami chleba i jeszcze mi mało było :szok:

u nas dzisiaj słoneczko ale na autach mróz
miłego weekendu

reklama
Cześć :).
Anilek - też tak mam jak na fb wchodzę , muszę zerkać na ściągę cały czas - czyli nasze pseudo i prawdziwe imiona :tak:
Dmuchawiec - jak powiedzą ze chłopak na usg to dopiero będziesz miała mętlik :rofl2: Powodzenia !!!
Miłej soboty kochane :-)

Dziewczyny znalazłam na allegro dokładnie taki wózek jak chce, w dobrej cenie i nawet kolor taki jak chciałam... nawet nie tak daleko, można by było jechać, ale czy to nie za wcześnie na kupno wózka?
A my teraz bez kasy...

Kingusia ja bym pożyczyła pieniążka. Już marzec zaraz kwiecień a na maj to juz raczej większość powinna być gotowa :tak:

zbyt długie chodzenie (nawet 30min) konczy się okropnymi bólami krzyża, których nie życzę nikomu :no:,

a co do marudzenia to jeszcze dorzucę: zrobiło mi się coś na policzku, taka czerwona plamka, z której schodzi skóra i od miesiąca nie chce zejść :-( wygląda jakbym miała parcha jakiegoś... i w ogóle mam strasznie suchą skórę, mimo używania litrów balsamu :/

Uwierz, że wiemy co to za ból :cool:
sucha skóra to u mnie norma w tej ciąży a i plamkę na poliku też miałam. Po 2 dniach smarowania kremem dla skóry atopowiej zeszło :tak:

Hej,

U mnie dzisiaj mega dół. Przepraszam. Nie będę Was zanudzac. Nie wiem kiedy stad wyjdę. Nie ma jeszcze wyników, nie zakładal mi pessara. Może w poniedziałek.

Buziaki

Kochana my myślami i sercem z Tobą. Trzymaj się tam! Daj znać co się dzieje. Tyle i ściskam i całuję MOCNO! Jesteś moją bohaterką wiesz?

Ja tylko sie przywitac, cos nie mam dzis humoru ani natchnienia na pisanie.
Trosze tylko o jutrzejsze kciukasy, może poznam w końcu kto mieszka w brzuszku:-)

Justa trzymam kciuki. Daj szybciutko znać!

Zgrzeszylam-wlasnie obzarlam sie Lays'ami zielona cebulka :crazy:

:-D:-D:-D Nie pierwszy nie ostatni i nie jesteś jedyna :cool2:

Witam się!

Dzisiejsza noc juz bez kup:-)

A ja zaraz mam wizyte na nfz z usg. Prosze o kciukasy!!! Cezkam czy płeć się potwierdzi:tak:

Super, że nocka spokojniej. Kciuki zaciśnięte!

Piękny dalej ma focha... wczoraj ani słowa nie zamieniliśmy, teraz poszedł pobiegać, mam nadzieje, że ja przemarznie i się zmęczy to mu przejdzie:p
U mnie noc nieprzespana. Sąsiedzi z góry (totalna patologia - ojciec i 2 synów, ciągłe awantury i kłótnie!) urządzili sobie imprezkę. Tatuś chyba gdzieś wybył bo to młodzieży przyszło ze 20 osób... po 24:00 chciałam już dzwonić na policje, ale jakoś żal mi tych chłopaków bo ten ojciec ciągle się po nich wydziera (alkoholik). A ponieważ zaczęli puszczać muzykę jakiej sama słuchałam w ich wieku i przypomniały mi się czasy moich domówek - odpuściłam:) Obudził mnie dopiero inny sąsiad o 3 rano jak zaczął walić po kaloryferach... ale oczywiście nic to nie dało:p

Dziewczyny też macie sklerozę? ja wczoraj jechałam do rodziców i 3 razy się wracałam... 1 bo zapomniałam karty do bankomatu, 2 bo nie wiedziałam czy zamknęłam drzwi, a 3 bo nie byłam pewna czy wyłączyłam gaz... a za każdym razem byłam już kawałek od domu:p:p:p

Miłego weekendu Kochane:**

No to nocka u nas podobna. Moi sąsiedzi do 4:30 śpiewali karaoke oczywiście pijani jak nie wiem...
Skleroza trochę mi też dokucza ale chyba bardziej jestem roztrzepana i się skupić nie mogę.
Oby z Pięknym się poprawiło i weekend był udany!

Witam. :-)

Weszłam na fb na czerwcówki. Teraz to dopiero mam mętlik w głowie... Juz nie wiem która z was jest która. :confused:

Tam jest lista: Imię Nazwisko i nick z BB. Ja sobie skopiowałam do worda i jak się gubię to podglądam ;-)

U nas piękna sobota! Słoneczko świeci aż żyć się chce!!
Panele się kładą i wreszcie chociaż jeden pokój będzie na gotowo :cool2:
Zakupy wczoraj można powiedzieć, że udane. Nie kupiłam wszystkiego ale to dlatego, że za tydzień znowu pojedziemy a nie do końca miałam wizję czy to będzie "to". Poza tym po 4H chodzenia nawet K. miał dosyć a moje plecy i brzuchol też nie najlepiej to zniosły. Kaski sporo wydane a zaraz wydam jeszcze więcej na allegro (trochę jeszcze do domu no i 1/3 z wyprawki dla Feliksa) Oj jak fajnie by było w totka wygrać :sorry2:

Za to pycha kawę wypiłam w EMIPK Cafe (Panie już wiedzą, że więcej bitej śmietany trzeba mi dać :p ) Trafiłam tam wczoraj na panią która była nowa i jak zobaczyła mój brzuch to była szczerze zaskoczona a może nawet zniesmaczona, że piję kawę z kofeiną "Bo wszystkie klientki w ciąży wręcz są oburzone, że normalną kawę im proponuję" Powiedziałam, że chora nie jestem, w skrajności nie popadam i nie dajmy się zwariować - potwierdziłam, że ma być z kofeiną i poszłam usiąść. No i obiadek pyszny też był.
Miłego weekendu Kochane Kobiety!
Ależ mam humorek :-D

Ostatnia edycja:
Smile 5 marca ma wizytę u prowadzącego więc mam wielką nadzieję, że z szyjką wszystko dobrze. Dziewczyna już 3 raz w szpitalu a to dopiero 24tydz u niej. Także kobietki uważać na siebie bo te nasze maluszki przed majem wyjść nie mogą:tak:

Ja dzisiaj posiedzę na all co by chociaż jak sara 1/3 wyprawki kupić. Na pewno ubranka na początek, jakieś kocyki, pościel, ręczniki itp. Coś czuję, że konto wyczyszczę:-D Jednak jest już marzec a do maja tak mało zostało, że trzeba już zaczynać szał zakupów :)

hej

u nas znowu słoneczko, uczennica nie powiedziała mi czy będzie czy nie, więc siedzę i czekam

sara niestety jak jesteś w ciąży to jesteś niepełnosprawna umysłowo, bo wszyscy wiedzą lepiej co ci wolno a czego nie
jak byłam z Arturem w ciąży to słyszałam historie, że komuś lekarstw nie sprzedali w ciąży, a dziewczyna chciała kupić coś na przeziębienie dla męża, albo alko nie sprzedadzą- a przecież możesz kupować dla gości wino np.

witam się i ja :-)

u nas dziś wietrznie ale jest słoneczko więc od razu lepszy humor :-D

mieszkanie już ogarnięte pranie się robi pościel na balkonie sie wietrzy teraz czas na odpoczynek
u sąsiadów praca wre od rana wiertarki itp

sara nie dziwie się że masz dobry humor jak już pomału widać efekty remontu i zakupy udane też miałbym dobry humor :-D

widzę dziewczyny że juz zaczynacie szaleć z wyprawkami mnie jakoś wena do tego opuściła :shocked2: ale pewnie jak dostane zus i zwrot z US to się zacznie ;-) wózek kupie chyba w kwietniu bo jakbym w maju urodziła to by nie zdążył wywietrzeć
niby zostało juz tak mało a mi sie wydaje że to jeszcze taaaaak długo :-(
dziś weszłam na wagę i niepotrzebnie bo humor popsuty jej czemu te kg tak przybywa przecież sie nie obżeram ostatnio nawet zaczęłąm się trochę pilonowac z jedzeniem a waga i tak nieubłagalnie leci w góre :baffled::frown::evil:

miłego weekendu dziewczyny

DZIŚ MOJA STUDNIÓWKA :-D

Witam się!

Dzisiejsza noc juz bez kup:-)

A ja zaraz mam wizyte na nfz z usg. Prosze o kciukasy!!! Cezkam czy płeć się potwierdzi:tak:
Cieszę się, że z dziewczynkami lepiej :) A wysypka też już znikła ?
Kciuki oczywiście mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Natis, jak się czujesz ? Mam nadzieję, że dziś nie masz doła !

Paulunia, trzymam kciuki za koleżankę. Czasem nie mam słów na tą służbę zdrowia :( Mam nadzieję, ze do maja wytrzyma.

Sara ale szalejesz :) Uważaj tylko na siebie i za dużo się nie forsuj. Widzę, że niebawem już będzie wprowadzka na nowe i piękne !

Mnie też ciągnie na zakupy wyprawkowe ale w sumie ja dużo nie muszę już kupowac. Ciuchy się zbierają same. Mama co rusz coś kupuje, bratowa ma mi dać po swojej Lence bieliznę, bodziaki i pajace. Trochę jakiś letnich bluzeczek i rampersów muszę kupić. Ręczniki mam, wanienkę mam, łóżeczko mam. Dokupić muszę materac, pościel i wózek, huśtawkę, kołyskę chyba pożyczę od szwagierki.

Znów u nas słonko :)

Hubert w nocy i całe teraz do południa taki spokojny, nic go nie czuję :( Już wolę jak mi po pęcherzu daje...

Zabieram się zaraz za sprzątanie co sobotnie.

Witam się :-D

Dziewczynki ja tylko wpadam się przywitać i zmykam do sprzątania, bo jak już siądę to nie wstanę, a wenę złapałam :-D
We Wro dziś piękne słońce, az chce się żyć ale zimno nadal ...

Natis jak samopoczucie? Mam nadzieję, że zdecydowania lepiej? Buziaki

Teri gratuluję 100 dniówki :-)

Zmykam i poczytam Was póżniej ;-) Miłego dzionka ...

reklama
aaaaaa ale mam nerwaaaa kupiliśmy fotelik, który miał pasowac do naszego wózka, i do dziś nie znaleźliśmy odpowiednich adapterów :/ ale Luka podjechał do świata dziecka i kupił tam adaptery do innego fotelika ... a ten musimy zwrócić, dobrze że dziś mija to ustawowe 10 dni, i udało mi się do sklepu internetowego dodzwonić, na szczęście nie robili problemów, ale będziemy jakieś 40 zeta do tyłu no bo przesyłka ... ehhh a tak się cieszyłam, dobrze że się udało to jakoś załatwić :/ Nie rozpisuję się dużo, bo korzystam z okazji że Luka z Tosią do teściowej i na zakupy pojechali i lecę smażyć naleśniki.
W Krakowie słonko - wreszcie !!!
Miłego dnia kobietki moje drogie !!:***

Do góry