reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

No ja mam ten sam wiek ciąży co Wy natis i joasia i już jak wiecie czuję się fatalnie przez te mdłości. Ale właśnie wcinam herbatniki i jest lepiej. Poza mdłościami z objawów to sikanie non stop i wrażliwe sutki, ale bez przesady:) No i chodzę niewyspana, mimo, iż położę się spać o 22 a wstanę o 9.
Jutro wizyta u gin, ciekawe czy już coś konkretnego tzn serduszko będę widzieć :)

Kari podobno te plamienia to zjawisko budującego się łożyska. Trzymamy kciuki :)
trzymam kciuki za wizyte;) Jestem ciekawa co tam u Ciebie bedzie widać :) Mam wizyte w środę i będe wtedy jeden dzień do przodu niż ty dzisiaj na wizycie więc baaardzo mnie ciekawi czy już będzie u Ciebie serduszko (za co mocno oczywiście trzymam kciuki)

A czym się suplementujecie? Kupiłam femibion ze względu na jod, startuję z nadwagą i muszę uważać z tyciem :/ Poprzednio przybrałam około 12 kg
Ja jeszcze nie biore witamin. Jak na razie łykam 4tab dziennie...3 duphaston i 1kwas foliowy. Z małą łykalam od początku do samego konca i urodziła się 4190g więc nie wiem czy witaminy miały wpływ czy nie. A co do wagi ja przytyłam 22.5kg a teraz tak do 15kg chciałabym się zamknąc :p
A kiedy planujecie powiedzieć rodzicom o ciąży! U mnie trudno zakamuflować bo lubiłam pić wino i piwo serki dojrzewające i szynkę parmenska...a to serwuja teściowie na coniedzielnych obiadkach

u mnie moi i P rodzice już wiedząc.

misianka a moze to wzdęcie ciążowe, ja też mam jakiś taki duży az się śmiałąm dziś. Chciałam bliźniaki w poprzedniej ciązy a teraz to już nie bo się nie pomiescimy w naszym m
Oj ja bardzo chciałam miec bliźniaki (tato ma brata blixniaka i siostra też brata) więc liczyłam na 2 :) ale teraz chce 1 :p mam za male mieszkanko na 3ke dzieciaczków :)

Dziś idę na wizytę...boję się,że mi powie ,że coś jest nie tak- wiem ,że to głupie

Wczoraj zrobiłam sushi na obiad zjadłam trochę- bo bardzo lubie sushi ale nie wchodziło mi w ogóle. Gorycz czułam i zjadłam trochę a resztę zjadł mąż wg niego smakowało jak zwykle super. Za to mam ochote na mleko, przetwory mleczne owoce i warzywa...Piwo bezalkoholowe też mi nie smakuje

trzymam kciuki za wizyte:yes:
Cześć dziewczyny,
Czy można się do was dołączyć? Z obliczeń wychodzi mi czerwiec, ciąża trochę z zaskoczenia i szukam sobie miejsca w grupie wsparcia :)
Gratulacje. Ja czasami żaluje że nie ''zrobiliśmy'' sobie jednego po drugim, dzieciaki w podobnym wieku, szybko z pieluch by wyszły... a teraz Wiki juz pieluch nie nosi a ja znowu wejde w pieluchy i takie tam :) ale jest teraz, widocznie tak miało być :)

Witajcie Dziewczyny! :)
czy i ja mogę nieśmiało do Was dołączyć? :)
Jeszcze to do mnie nie dociera, bo o maleństwo staraliśmy się dłuuugie 20 m-cy. Teraz natomiast jestem pełna obaw, żeby nikt nie odebrał mi tego szczęścia.
Witaj :) Wszysko będzie ok :)

Cześć Dziewczyny :) Ja też dołączam się do czerwcówek :)
Witaj i gratulacje :)

riefenstahl a to ciekawe z tymi papryczkami, w sumie nie jadam ale zaciekawiło mnie to :) I w sumie masz racje przeciez tamte kobiety nie zmieniaja jadłospisu

Ostatnia edycja:
reklama
Pewnie znalazłybyśmy jeszcze dziesiatki zakaznych produktów do jedzenia. W poprzedniej ciązy gin mi powiedział na pytanie czego mi nie wolno-uzywek :-DWięc cóż moje kochane Martini odpada:-D
Kijanka, Martam&m - witajcie
Julix współczucie jelitówki

teri agacia && za wizytę
ja umówiłam się na 18 tego na 10 rano
idę jeśc obiadek i zarz trzeba po małą do przedszkola biec. Myslałam, ze po urlopie bedzie płakała rano ale pobiegła z uśmiechem do "ola"

Dziękuję za tak miłe przyjęcie :) Dziewczyny, czy Wam też tak się dłużą dni do pierwszego USG, czy tylko ja mam taką paranoję? :) Na wizytę jestem umówiona 19.10 - cała wieczność! Najchętniej co chwilę robiłabym sobie test lub betę, żeby upewnić się, że nic się nie zmieniło :)
Jeśli chodzi o objawy, to na razie prawie żadnych nie mam, jedynie lekko nabrzmiałe piersi i czasem zakuje mnie w podbrzuszu, zobaczymy co będzie dalej...

I dlatego nie trzeba w necie sprawdzać tylko zapytać gina
mama wikusi witaj, możesz dopisac mnie do wizyt:-)
kijanka ja to bym chyba odwlekała to usg i odwlekała bo się po prostu boję:zawstydzona/y:

Ja mam wizytę dopiero 22 i już nie mogę wytrzymac ;) do gina poleciałam po 6 pozytywnych testach i widziałam już maleńki pęcherzyk a teraz muszę cierpliwie czekac :) a macie może jakieś mdłości czy to za wcześnie ? Ja jestem niesamowicie śpiąca a nigdy wcześniej tak nie miałam ;/ :)

Wisieńka już dopisałam.

kijankaa strasznie się dłużą, ale z 2tyg zrobiły się już 2 dni :) Ja chce serduszko!! :rofl2:

martam&m mdlości mam od dawna, ale o dziwo wczoraj wieczorem nie witałam sie z kibekiem i dzisiaj rano tez nie. Muliło owszem ale jest ok :) Mam nadzieje że najgorsze już za mną :)

kijanka jesteśmy dokładnie w tym samym czasie ciąży pewnie że się dłuży ja już bym chciała mieć śliczny brzuszek i czuć ruchy maleństwa to jest takie niesamowite :-D:-D

reklama
Wpadam na chwilkę powiedzieć, że... czuję się koszmarnie. Normalnie wszystkie siły ode mnie odeszły. Tylko mnie muli i muli.

Chyba za wcześnie się cieszyłam, że ta ciąża taka fajna i łagodna w objawach.
Od rana mam takie 'trzęsawki' i dziwne uczucie 'słabości', że prawie z łóżka nie wychodzę. Nie mam pojęcia z czego. Jakbym miała się zaraz przewrócić. Zjadłam czekoladę, żeby trochę cukier podnieść, ale nie dość, że nie pomogło to zaraz ją pójdę oddać kibelkowi. Masakra :crazy:

riefenstahl - ja też chodzę jak... Dzisiaj córka nie poszła do szkoły, też jest przeziębiona i się leczymy w domku, więc spałyśmy do 10. A potem dalej spałam sama już do południa.

Mam nadzieje, że mi to minie, bo dosłownie nie umiem nic robić :(.

Do góry