reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

jednak, pomijając żelazo, o co chodzi z tą gorączką?????:-( Stan Miesia- świergota, śmieje się i właśnie załadował pralkę ciuszkami ze swojego brudownika, który ma w pokoju ( cały proces, noszenia prania, trwał z 20 min.:) to mnie pociesza, że nie leży i się nie słania...

reklama
Hejka!!
Martadelka o moim Tymku też wszyscy zapomnieli... Nawet ciotki z BB ;-)
Ja wróciłam od lekarzy. Dermatolog stwierdził, że mam nie przejmować się pieprzykami, pooglądała i wszystko ok. Na problemy ze skórą głowy dostałam jakiś szampon i coś do wcierania, aż się boję ile będzie to kosztować... A ogólny zmierzył mi ciśnienie (150/95):szok: kazała mi brać Dopegyt, bo pewnie prędko się do kardiologa nie dostanę. I w sumie tyle...
Ale u Nas duchota... Okna pootwierane na oścież i zero powietrza :no:

infekcja bakteryjna (mówi się, że lekarze powinni badać crp zanim zaordynują antybiotyk);
tylko kurde WHY skoro Miesio jest dopiero co po antybiotyku!? albo może przyjmowany antybiotyk nie działa akurat na ten rodzaj bakterii; warto by antybiagram zrobić, ale nie wiem jak się to robi (tzn.wiem, że na podst.wymazu, ale jak inaczej?);

kurcze, powinien się lek.wypowiedzieć - bo może crp jest jeszcze podwyższone i to jest normalne tuż po antybiotyku; aczkolwiek gorączka mnie dziwi;

hej parówa taka że życ nie mozna...
teraz nie moge pisać bo M. oblega kompa znów... no ale jakoś na niego musi zapracować i zarobić...

napiszę Wam potem
Forever my do Ostravy do samego zoo mamy ok 25 km

Lek po analizie wyników- crp + morf. + rozmaz wykluczyła nową infekcję bakteryjną, wirusową ,mononukleozę oraz ' histroie onkologiczne":szok: Gorączka- niewiadomo skąd. Idziemy do niej rano, plus hematolog na szybko załatwiany. Naprawdę osiwieję.

wypowiedź Pani dr odnośnie przypadku gdzie dziecko dwuletnie miało 13 żelaza ( z neta)
wyniki morfologii teraz wykonanej są odpowiednie dla infekcji, poziom żelaza także wynika z infekcji , zawsze przy infekcji poziom żelaza spada. warto wykonać morfologię 2-3 tygodnie po infekcji, wtedy jesli poziom hemoglobiny bedzie niski warto zastanowić się nad dietą ( bogata w żelazo) ew właczyć leczenie żelaza

może u nas też infekcja tak obniożyła, od dwóch tyg. prawie nic nie je... A gdyby dłużej takie żelazo miał inne wyniki by były obniżone a nie samo żelazo. czytałam , że w czasie infekcji żelazo spada by nie dostarczać budulca bakteriom/ wirusom.

heeeej
Aestima faktycznie niskie żelazo aż nieprawdopodobne... daj znać jak po lekarzu dzisiaj!
asinka ale mi nie chodziło i ciocie z BB:-p bo jak widać na załączonym obrazku sama zapominam, a więc spóźnione OGROMNIASTE buziaki dla Tymka!!! cmok cmok cmok
trasiu :***
kati hej:-)

reklama
Aestima - no i dobrze!!! widocznie rozmazy i inne parametry krwi prócz Fe mówią same za siebie (pamiętasz jak ja się nakręcałam kilka m-cy temu bo Leo miał za niskie leukocyty - wtedy na cito do hematologa - jeszcze w Wawie, a ta nas uspokoiła bo w rozmazie leukocytów wszystko tak, jak być powinno do wieku). Poza tym wiesz co sobie myślę - wyniki są tylko cyferkami na papierze (mogą być chwilowe, zafałszowane itd.), a absolutnie najważniejszy jest PACJENT i jego zachowanie; a jak sama piszesz, Miesio odzyskuje apetyt i jest szczygiełek, tego się trzymajmy:tak:

tu skwar nie do wytrzymania nawet w cieniu, zastanawiam się czy wychodzić na spacer! na pewno nie na "nasz" plac zabaw, bo tam cienia brak; u Was też taki upał? ale wiecie co, jak sobie przypomnę upały w Grecji i ten klimat, jak się tego skwaru nie czuło, tylko było tak przyjemnie cieplutko, to mogłabym się w takie miejsce wyprowadzić; generalnie jeśli w ogóle miałabym emigrować, to tylko gdzieś, gdzie jest b.ciepło;

Do góry