reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Silva - :szok::crazy: z tym imieniem.... nawet nie wiedziałam, że takie fukcjonuje... A z Waszych typów - no cóż, bardziej Twoje mi leżą. Oj jak dobrze, że byłam despotą w sensie imienia dla Młodej.
Ironia - chyba jednak pozostanę niezafejsbukowana - jednak nawet super niania nie jest dla mnie wabikiem aby się tam pojawić.... :sorry:

reklama
ja tez kiedys nie chcialam miec konta na fb ale gdybym wiedziała ze bedzie mi dostarczac pensje to bym sie logowala znacznie wcześniej :-D:-D

no wyklikałam sie plecy mnie bola wiec ide chwile odpoczac zanim przyjdą moje pierdółki :) wreszcie ksiazke poczytam no nie wierze !

Silva - wczoraj zjedliśmy większość jogurtu - pycha i znacznie bardziej sycący niż te kupne sklepowe:tak:z bananem zmiksowałam. Imię chłopca w rodzinie mnie... rozbawiło. Ciekawe czy po "Przepisie na życie" dużo Gniewków będzie;-)no i Twoje typy imion zdecydowanie bardziej mi podchodzą.

Jak mnie czasem wnerwiają panie (nianie, babcie i matki) zajmujące się dziećmi na placu zabaw (chodzimy na taki dalej od domu, ale bardziej rozbudowany, jak na G.można się pokusić o stwierdzenie, że jest trochę wypasiony). Albo przewrażliwione, albo chamskie (do swoich dzieci), albo takie na siłę pokazujące dzieciakom jak należy się zachować. Włącznie z "a teraz daj rękę Ninie, jesteście przecież najlepszymi przyjaciółkami, prawda?" (dodać należy, że to pierwsze spotkanie - Nina spojrzała na tę babkę jak na ufo - nawet niespełna czteroletnie dziecko zauważyło niezręczność wypowiedzi). Walnięte czy co:eek:do tego znów ktoś miał dziś wątpliwości czy Leo to chłopiec czy dziewczynka (blond loczki), mimo że ubranie zdecydowanie chłopięce.

Andariel jaki jogurt????
MARYSIU, po raz 3 jużWSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! I wszystkim dwulatkom przesyłam całusy!!!
Za nami ciężki czas- ja w weekend chorowałam, ale nie mogłam sobie pozwolić na leżenie, mieliśmy z książką występ na pikniku kultury ( i występ w tv:szok:) i to w palmiarni- dobił mnie ten mikroklimat i pokutuję do dziś. Miesio od wczoraj 39,6... wirusowe zapal gardła- diagnoza lek.

Dziewczyny, do jutra trwa konkurs gimnastyki mózgownika, wystarczy polubić, udostępnić i napisać w komentarzu pomysł na zabawę kreatywną ( może być cokolwiek, malowanie, robienie zabawek z tektury itp.). Myślę, że warto, na pewno przyda się dzieciakom i to już prędzej niż myślimy- mój Miesio już korzysta z niektórych stron ( ma dwie ulubione- wyszukiwanie zwierzątek i warzyw), zawsze można też podarować jakiemuś starszemu dzieciaczkowi.A szanse na wylosowanie spore, bo tylko kilka os bierze udział ! :)
https://www.facebook.com/photo.php?...780.1073741830.554697144553567&type=1&theater

ZAPRASZAM! Wracam do mojego chorowitka...

Silva imię obłęd :szok: i ja również wolę Twoje typy imion. U Nas miał być Julian, gdyby był chłopak.
Andariel rozumiem Twoją próbę podejścia do mleka... Ja kompletnie niemlekowa i na sam zapach już mnie naciąga.
Marta a u Was jakie propozycje imion?? Jakieś przeczucie co do płci??
Aestima zdrówka dla Was!! Jak u Ciebie z tymi wynikami i badaniami??

Aestima - jogurty, kt.sama zrobiłam z mleka świeżego (od chłopa z targu) - nie żeby to jakaś filozofia była, ale robiłam pierwszy raz w życiu, więc się tu Wam chwaliłam;-)Zdrowiejcie prędko! Można gdzieś Was zobaczyć w tv? Jakiś link może masz czy coś?

Karolcia masz juz moze te wyniki badan od stawów? coś wiadomo? Zdrówka dla Miesia :* biedulki.. u nas tez sie kaszle trzymają dalej eh

ja czekam na wypłatę i zamawiam kilka mózgowiaczków bo urodziny dzieciaki niedlugo maja :)

andariel- jak sie robi jogurt? :D

gdzie sie podziała mama felka ?

Ironia - podgrzewa się mleko do 40 stopni (oczywiście ja nie mierzylam temperatury termometrem, tylko trochę podgrzałam i już), dodaje się mały jogurt naturalny (byle jak najczystszy, bez dodatków), dokładnie miesza. Zawija garnek w puchową kołdrę czy co tam pod ręką masz, jakiś koc, poduchę itp.i na kilka godzin odstawia. A potem do schłodzenia do lodówki i gotowe:) ja po odstaniu w cieple przelałam do kilku szklanek i do lodówki. Potem tylko dodajesz jakiś owoc albo np.miód. Z tej tury zostawiłam sobie troszkę jogurtu i jak w pt.nędę mieć nowe świeże mleko, to dodam ten mój, nie kupny.

Andariel, ponoć mozna kupne bakterie zamiast jogurtu nat. dodawać- dlatego pytałam jak robisz.
Na większość wynik

reklama
Do góry