reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

reklama
spaaaać...
sufit odświeżony, dziś M leci z kolorem:-)
andariel:-) dzięki za info od forever;a miałam się pytać: jak z Leosiowym okiem - nosi tą opaskę?
asinka przepraszam ale sama się zdrzaźniłam czytając o Sz...:dry:
Silva no to genialnie z tym smoczkiem a raczej jego brakiem!!! ps. dawno nie widziałam fotki Szymka:tak:
majqa zdrówka!!!
trasiu super, że Marysia mówi coraz więcej! jak z pokarmem?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny - dziękuję za zainteresowanie Młodą - też smsy :-p - przepraszam, że nic nie pisałam ale wróciłam do domu po krótkiej wizycie u Młodej oraz zakupach i po prostu padłam... :zawstydzona/y::sorry: Z Krysią na noc była moja Mama. Zadzwoniła jak wyjeżdżałam do pracy że dziś wypis :happy:, więc ogarniam szybko to co muszę oraz pędze po Nie aby zdążyć z pozostałym sprawami.
Martadelka - dokładnie tak jak napisała Andariel - zmiany :-p
Madzioolka - przesyłam ciepłe fluidy.... :happy: Jeśli nie teraz to następnym razem napewno wszystko będzie dobrze :tak: Kiedy Turcja ?
Andariel - właśnie jak oko Leosia ?
Asinka85 - oj niefajnie między Tobą a Sz. .... :-(
Traschka - fajnie się robi jak Maluch się zaczyna rozgadywać - Młoda tak slodko mówi "mamusiu" i "tatusiu".... :zawstydzona/y:
A ja właśnie przeczytałam artykuł jak dziecko 3,5 letnie zmarło przez zaniedbania kilku lekarzy w kilku szpitalach.... :eek:
Na razie tyle, postaram się wieczorem coś naskrobać "sycylijsko" :-p

Forever super ży juz wypuszczają Krysię!!! :)
Nasza turcja podrożała wczoraj z 2,5tys na prawie 3 co jest kompletnie nie do zaakceptowania i szczerze to nie sądzą żeby ktoś tyle zapłacił za tydzień pobyty więc czekamy na last minut tego hotelu. Będzie hardcorowo bo ceny lm spadaja dopiero ok tydzień przed wylotem, a tez i Mai paszport dopiero koło 20 maja będzie do odbioru (OBY!) więc hardcore podwójny :-) ale nie ma innej opcji - nie ma mozliwości żebysmy tam nie pojechali więc się szykujemy nie mając paszportu ani wykupionego wyjazdu :p

Hejka!
Piszę od lekarza, bo robię znowu krzywą cukrową... Fuuuujjjjj :p wymóg kontrolny od diabetolog. Ponoć po tym badaniu sprawdzi czy za 20-30 lat sprawdzi czy będę miała cukrzycę. Sz.siedzi z młodymi. Zobaczy jak to fajnie :p
Forever super, że Krysię wypisują i oczywiście czekamy na opowieści :-)
Madzioolka jeszcze nic nie przesądzone. Będzie dobrze!!:-)
Martadelka zazdroszczę z jednej strony i współczuję zarazem tego remontu. Nam już została tylko łazienka, ale tego nie będziemy robić, bo szkoda Nam pieniędzy, a i tak tu nie będziemy mieszkać.

Dzień dobry!
forever - świetna wieść o wypisie! Jakieś zalecenia dostaliście? My wtedy jak Leosiowi szew zakładali dostaliśmy karteczkę z opisem niepożądanych reakcji i przez pierwszy tydzień musieliśmy go obserwować.
Martadelko, forever - dzięki, że pytacie o oko Leosia - nic się w temacie jednak nie zmienia; tzn. pirackiej opaski nie znosi, więc nie zakładamy, a z plastrem wytrzymuje max 2 godz.i to nie codziennie, tylko raz na 3 dni; oczko nadal ucieka, raz mocniej, raz mniej, zależy jak spojrzy; w sumie niedługo kontrola i muszę się zorientować gdzie jest sensowny okulista w lubuskiem, bo do pani dr do Wawy nie chcemy jechać. Jest tu poradnia leczenia zeza, ale przez nfz, a my nigdzie nie zapisani (mi to na rękę bo mnie żaden doktorek za brak szczepień nie ściga). No i wkrótce badanie kontrolne krwi - leukocyty. Kurka, a z Ninką do ortopedy musimy się przejść czy jej nóżki lekko w X to normalne czy jednak do korekty. Może na płaskostopie coś poradzi przy okazji.
O matko, ale się rozpisałam o lekarzach:sorry:
Madzioolka - faktycznie interesujące okoliczności przedwyjazdowe;-)

Ostatnia edycja:
O, a ja widzę swoje suwaki.
Asinko no właśnie Ninka ma 3 latka i prawie 9 m-cy i lekkie X. W zeszłe wakacje taka jedna doktorka ją m.in. pod tym kątem oglądała i wg niej prócz lekkiego płaskostopia nie było nic do korekty i też wspominała o tych X, że normalne, tylko nie pamiętam do kiedy to normalne. Z kolei moja psiapsiółka była teraz z ponad 2,5 letnią córką u orto bo jej się kostki w staniu nie łączą i ten lek.mierzył odległość między kostkami (w cm), po czym uznał, że jest o 1cm za duża i zalecił specjalne obuwie. I stąd moja refleksja nt.nóg Ninki.

edit. aaaaaaaaa, już wiem dlaczego nie widzisz suwaków - bo z tel.czytasz, przecie pisałaś;)

edit. a będziesz od razu wiedziała jakie rokowania co do cukrzycy?

Ostatnia edycja:
reklama
DZIEWCZYNY wlasnie spedzilam 40 minut na balkonie gadajac do dziecka sasiadki bo niania zostawila go w wozku i poszła do domu :szok::shocked2::shocked2: dziecko sie obudzilo i przerazone bo petardy gdzies slychac i samo :shocked2:

biedny tymula az płakac mi sie chciało :( siedziałam i gadałam do niego bo miałam nadzieje ze to zwabi durną nianie ale co tam !! 40 minut byłam i nie wyszła !!

co za pinda !!!!

dopiero jak jakis balon pękł to sie mały tak rozryczał ze przylazła łaskawie :crazy::crazy::crazy::no::no::no:

idę dziś do sasiadki im o tym powiedziec bo to przeciez jakas kpina !!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry