reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Maja spoko :) przedszkole uwielbia, codziennie pyta czy idzie do przedszkolka :) panie też ją chwalą że jako jadena nie płakała i taka samodzielna i ogarnięta :)
W domu to różnie bywa bo jak tylko coś jej nie wychodzi albo nie może sobie z czymś poradzić to wpada w szał i wyje zamiast powiedzieć, co i mnie doprowadza do furii, więc najpierw siebie uspokajam, potem ją i dopiero idziemy do przodu :p

reklama
Ale tu pustki..
dziewczyny, Maja kaszle od miesiaca, w dzien malo i mokro odkasluje, w nocy ma ataki kaszlu takie po pol godz- kaszel-chwila przerwy i znow odkasluje. Najpierw mokro pozniej sucho. Lekarze twierdza ze jest ok osluchowo, zdrowa w sensie kataru, uszu, gardla itp. Tylko ten kaszel ma. Mowia, ze jak oszla do pla powinnam zmienic standardy...ale ja nie potrafie przejsc nad tym kaszlem do porzadku dziennego. Pomocy!!!!

Mrsmoon u nas dokładnie to samo! Kaszel od połowy września, kataru praktycznie nie ma a kaszel męczy ja taki że aż się całkiem wybudza, wcześniej był mokry teraz tylko suchy...
Zmienić standardy?? Przecież to dziecko się mędzy okrutnie... Maja dostaje Milukante (tabletki m.in. na objawyastmatyczne) oraz alergiczny syrop Hitaxa bądź Aerius. Wcześniej przez tydzień miała inhalacje Pulmicortem ale kaszel jak był tak jest tylko zmienił formę z mokrego na suchy i bardziej męczący. Po mokrym to odkrztusiła i była w miarę ulga a teraz męczy się straszni ;/ Niby teściowa alergolog pulmonolog i czuwa ale mam miesznae uczucia (jak to do teściowej :p)

Madzioolka wlasnie wrocilam od alergologa i nie uwierzysz- Maja dostala identyczny zestaw tych 3-ch lekow o ktorych piszesz. Pkis skierowanie na testy skorne na alergeny wziewne. Termin - grudzien. Puszczasz Maje z tym kaszlem do pla? Pediatra zasugerowal tydzien ja w domu przetrzymac i siedzi od dzis. Spacery tak i to czesto ale izolacja od przedszkolnej zarazy.
marta nie ufam sprzedawcom takim samorobom, jak masz w zapasie to chetnie od Ciebie odkupie butelke syropu mniszkowego, bo tez o nim slyszalam.
ironia wspolczuje, 4 dni to dlugo...jak na nowym sie zyje?

Mrsmoon Maja chodzi, w dzien nic jej nie jest a jakbym przez sam kaszel ją zatrzymała to przygode z p-lem zakończylaby po 2 tyg wrzesnia, teściowa pozwala wiec niech chodzi, ona w weekendy ma doła normalnie ze p-le nieczynne :p

Ech...Maja miala 2,5 tyg przerwy od pla, pochodzila 1,5 tyg i znow tydzien przerwy. Ale ona sie cieszy, ze nie idzie, nie ma okazji i czasu zaaklimatyzowania sie na dobre:-( dzis moja mama przyjezdza zeby z nia posiedziec. A wlasnie- jak Twoja mama sie czuje?

Calkiem niezle, radzi sobie juz ze wszystkim calkiem dobrze, nie potrzebuje pomocy praktycznie z niczym takze pod tym wzgledem jest super :) a Twoja mama? Jak ta operacja?

reklama
Marysia też wieczorami pokasłuje, ale do przedszkola chodzi. W ciągu dnia ani razu nie zakaszle, nic innego jej nie dolega.
Dziś w przedszkolu była pierwsza histeria, aż dziwne, że tak późno:) Marysi nie spodobała się muzyczka na rytmice i uciekła z sali a potem nie chciała wrócić hehe, no cóż... Ale generalnie Marysia przedszkole absolutnie uwielbia, nie chce wracać do domu:zawstydzona/y: Ja jestem bardzo zadowolona z miejsca, babki fajne, codziennie robią coś fajnego. Marysia zjada tam wszystko, na śniadanie 4 kromki chleba! ona w domu przez tydzień tyle nie zjada...
Ja mam wreszcie trochę czasu dla Szymusia:)

Do góry