reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Mi się wydaje, że gorączka Ediskowa albo od ząbków [oby!] albo stąd, że wirusówka przeszła w zakażenie bakteryjne [oby nie!!!].

Asinka, nam pediatra powiedziała, że jak nie było zastrzeżeń na pierwszej wizycie, to można sobie odpuścić [bo my zapomnieliśmy :-p]

Kati, nie wiem, nie myślałam o homeopatii... Ale chyba sięgnę po to, jeśli ma pomóc - jak to się zwie?

edit. W życiu nie wyciągnęłabym dziecku sama kleszcza. Psu wyciągałam, dobrze mi szło, ale dziecku - bałabym się. Kati, a Wy sami działacie, czy do lek. biegacie?

ja pier**le !!!!! Je**any sąsiad !!!!! KUR.WA jego MA.Ć !!!!!!!!! Czy ja jestem jakaś nienormalna czy to sąsiad? Bo kurde ile można kłaść płytki na tarasie???? u niego ciągnie się to od 3tyg!! Od 6 rano napier.dala do 21 !!!!!!! KUMACIE !!! W takich godzinówkach powinien w 1 dzień się uwinąć, moi rodzice ostatnio też robili taras, większy od tego tu, i kolo robił im ten taras 2dni od 8-16 !! wtf?! a ten cwel siedzi i się produkuje 3 tydzień i wierci coś, tnie, miesza (wszystko robi hałas w pizduuuu) i tak od 6stej rano !!!! A teraz Olka kuźwa padnięta w kit i spać nie może bo ten sobie urządza boba budowniczego OD 3 TYGODNI !!!!!!!!! Ja rozumiem dopieszczanie własnego ego, ale STARY PO PROSTU ODPUŚĆ SE, wiecie co jest najlepsze?! Jak już milion razy pisałam 'działa' od 3 tygodni, a efekt... taras tak jak wyglądał wygląda tak dalej !! Nawet starych płytek nie zdarł jeszcze!! WIĘC CO ON TAM ROBI?!

asinka - nam ortopeda zarówno przy Ninkowatej, jak i przy kajtku mówił, że należy iść na kontrolną wizytę gdy dziecko samodzielnie chodzi - ale nie pokracznie i niezdarnie, jak to zwykle na początku, tylko jak uznamy, że się już nauczyło:tak:z Ninką wypadła taka wizyta ok. jej 1,5 roczku, a Leo jeszcze poczeka, bo asekurant z niego okrutny i póki co to tylko w (śliskiej!) wannie odważył się stać bez trzymania. Ale na pewno się pokażemy jak ruszy.

kati a gdzie Mati te kleszcze tak łapie???

Leo nadal nie śpi - on póki już nie przegra z ciężkimi powiekami, to nie padnie:dry:został oddelegowany do swego wyrka i rozpacza nad swym podłym losem...

a my się wczoraj z M. wieczorem pożarliśmy. Chyba już przegięłam i nawet M. nie wytrzymał. Naprawdę chciałabym, by się okazało, że te moje nerwy przez tarczycę. Albo może to znów jakaś huśtawka hormonów w zw. z niedawnym odstawieniem L.? Bo sama siebie nie poznaję. No i M.powiedział wczoraj coś, czego mu nigdy nie zapomnę:no:w kontekście moich niedawnych rozważań nad tym czy dzieciom nie byłoby lepiej z nianią zabrzmiał po prostu okrutnie:no:

a wieczorem lecimy z Ninką do lek.w spr. jej wyników badań. Wyszły jej dziwne wielkości Ca i kreatyniny w moczu. Droga w jedną stronę przewidywana na ok. 1,5 godz. - za to nie cierpię Wawy...

Hej
marta lubie swoje miasto, ale wszędzie daleko:wściekła/y: takie wyjnajewo, że psy dupami szczekają, a ptaki latają do góry nogami bo nawet nasrać nie warto.....do D. mam 700km i 12 godzin jazdy, szybciej pokonuję trasę Irl-Pl bo aby w 10:baffled: Mam chrzestną w Bydgoszczy, ale chyba ich nie odwiedzę, bo to się wiąże z podrózą pociągiem:no:
Doggi super postęp, my też bez smoka od miesiąca conajmniej, ale to ja jej zabrałam, wyrodna matka:zawstydzona/y:
Kati coraz bardziej jestem przerażona tymi kleszczami, boje się, że z nadmiaru wrażeń zapomnę sprawdzać czy gdzieś się nie wbił:baffled: Co do mleka to nie pomogę, bo Asia bez butli na noc ani rusz

U nas lipa, Najpierw gorączki, teraz katar i kaszel:wściekła/y:Pół nocki nie przespaniej, z Asią na rękach w pozycji prawie pionowej. Tylko tak mogła w miarę swobodnie oddychać. Oby do wyjazdu przeszło bo nastrój ma podły:-(

Informacyjnie dla reszty niewarszawskich i nieżlobkowych - okazalo się, że Młoda trafiła do grupy 2 a Edi i Maja do 1 ..... :baffled:
Andariel - co do kaszy jaka by nie była :-p to ja dałam Mlodej taką w jej naturalnym stanie. Dziś logopeda powiedział, że za b. miksuję - a młoda kaszle i się ksztusi przy chrupkach czy chlebie - zażyczyła sobie od mojej Mamy - dowiedziałam się już :wściekła/y: dziś bo nie zapytałam :szok:.... Ale picie z Doidy całkiem zacnie idzie - gorzej tylko na spacerze... :dry:
Piaskownica bez szału - same foremki ciekawsze - więc chyba "spadnie" na przysżły rok. Ale samą piaskownicę i tak trzeba będzie nabyć - na wodę :-D
Marta24 - jasne że zapraszam, jak choć ja będę :tak:

marta no właśnie i ja zapomniałam w końcu napisać, że tez się piszę na spotkanie! nas nie ma od 1 do 15 lipca, a potem już normalny life;
forever - m na wodę dmuchany basenik mamy - mieści się spoko na balkonie, tylko M. się zawsze namorduje z wlewaniem wody a potem z jej wylewaniem;-)

Leo i jego strasza sis wreszcie udali się na drzemkę - alleluja! więc i ja zmykam zrobić z sobą porządek:tak:

Doggi u mnie też ciekawie - pod oknem od sypialni mam smietnik, taki stary kontener z klapami z którego zbieracze codziennie wyciagają rzeczy, głównie puszki: wyrzucają i zgniatają o chodnik... wiecie ile jest przy tym hałasu???? i tak co noc od północy do 6 rano... dzis o 5 tomek nie wytrzymał wyszedł na balkon i operd.lił go równo, tamten kownął głowa i poszedł... TYLKO że - to wcale nie był bezdomny tylko k.urwa pracownik spóldzielni mieszkaniowej który jest odpowiedzialny za czystość na osiedłu a ten ciul sobiek.wa puszki zbiera... ja pier... jeszcze jedna taka akcja i zamiast operdołki T zrobi fotę i złozymy skargę do spółdzielni a jak to nie poskutkuje (a pewnie nie bo już nie jedno pismo składalismy) to wyslemy to do lokalnych gazet! Wszystkie bloki na około maja zamykane na klucz wiaty a u nas taki syf - klapy pourywane, syf i smród jak nie wiem, wrony wyciagaja wszystko naokoło i jeszcze te menele.... a spóldzielnia na to że oni przecieć posadzili kilka drzewek obok.... no ręce oapdają!!!!!!!!!

reklama
Andariel - a autem przyjedziesz na spotkano ? :-p
My mamy dmuchana wanienkę ale zbyt krucha wydaje mi się na dwór w szczególności na działkę.
Doczytuję - Ja - Zołza - zdrówka dla Ediego :happy2:
Szamię poimienionowy sernik na zimno z truskawkami mojej koleżanki - specjalnie mi przyniosła kawałek :-)
Młoda wczoraj u chrzesnej która ma więcej niż 2,5 latke zaszamała spory słoik zupy z bakłażanów, pietruszki i bazyli - no i mięso obowiązkowo oraz trochę wspomnianej kaszy. :tak:Podobna jej starsza kolezanka nigdy tyle nie zjadał na raz. :szok:
Kati83 - ja niestety nie moge nic poradzić z mlekiem - Młoda jest wszystkożerna byle tylko zbytnio w gardło nie drapało.

Do góry