reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Witam porannie.

Chyba zejde z tego swiata.... Od wczoraj mieszkam w WC, goni mnie i wymiotuje dalej jak widze.
Musi być ze mną źle bo wczoraj Mlody został w domu z nami a dzisiaj M wziął urlop na telefon. Odezwe sie jak wrócę do swiata żywych.

Miłego dnia wszystkim zycze.

MRSMOON a moze spróbuj kleik ryzowy bądź kukurydziany podać, bo ten sinlac to nam dzieci tozbestwia, bo po nim chcą tylko słodkości jeść, a myśle ze Kleik Majce dobrze zrobi. Mój Antos przez 3 tygodnie po chorobie takie kupy brzydkie robił; a potem wszystko wróciło do normy.

reklama
mrsmoon, Aestima - co do odparzeń pupala to ja odradzam sudokrem, Tymcio jako noworodek miał przez jakiś czas straszne rozwolnienie a przez to przeokropnie odparzoną/odparzoną pupcię, sudokrem nic nie pomagał a wręcz pogarszał sprawę...w szybkim tempie dupcię doprowadził do porządku krem ochronny na odparzenia Hippa jest dostępny w rossmanie za ok 12 zł ale jest niezastąpiony, a na noc czy na podrożę/spacery itd. smaruję pupcię takim tłustym kremem nivea (zapobiegającym odparzeniom) by w razie konkretnego zapełnienia pieluszki nic mu się nie podrażniło/odparzyło, szczerze polecam choć wiadomo że każde dziecko jest inne i co innego każdemu służy

mrsmoon - ale słodkie uziemnienie, Majci się widać podoba ;-)

Ostatnia edycja:
Aestima tak na mm holle robię
AgataR widzę, że i Ciebie rota dopadł...współczuję...Ty pewnie jeszcze karmisz Antosia? Maja już od miesiąca tylko na mm i zastanawiam się na ile mogę mm całkowicie odstawić? i co oprócz jkleiku/sinlacu dawać?

mrsmoon, a jakie porcje majce robisz? z ile ml mm?
Mój ostatnio chętniej je. Ale nieznacznie chętniej...

na 150 ml mm daję 3 miarki jaglanej albo częściej 2 jaglanej i 1 ryżowej smakowej, bo niestety Maja przez jedno opakowanie ryżowej bananowej nam się zepsuła i też samej holle nie chciała jeść...A łyżeczkę pszennej holle daję do owoców w ramach ekspozycji. Właśnie, kiedy można skończyć ekspozycję i wprowadzić gluten w większej ilości?

reklama
Do góry