reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Silva nie ma chyba juz RUM ksiazeczek i ksiazeczek gdzie pracodawca podbijal ubezpiecznie czy sie myle :eek: Teraz powinien chyba tak na kartce wypelnionej dawac co miesiac ze kwitek ze ubezpiecza sie taaak :confused: jejku ja nie wiem....

edit:
silva aaaaa doczytalam oki, juz wiem, kiedys dostalam od pracodawcy taki swistek wlasnie, poprosze go teraz znowu o kolejny , dzieki
a pytra;lam co to za namiary bo ja tez gorzowianka ;p

reklama
Anapi trzymaj się jakoś, a ja trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&

U mnie w zakładzie prcy funkcjonuje jeszcze książeczka, a w ogóle to my na śląsku mamy zupełnie inaczej, jak idziemy do lekarza to mamy takie dyskietki, jak karty bankomatowe. Chyba tylko u nas to zrobili. Żadnych książeczek RUM nie mamy, recepty nam drukują na podstawie tych dyskietek :-) więc poczciwa ksiażeczka sie przydaje

No i kolejna dobra wiadomość :D Natalka już jest ze swoja mamusią :) Aż im zazdroszczę ;) Do dzisiaj nie miała żadnych objawów, poszła na wizytę i prosto do szpitala trafiła :szok: po godzinie mała była już na świecie. Ta to miała lekki poród :-)

Co do książeczek, to u nas też są RUM :) i do nich są drukowane recepty.

Ja na szczęście nie mam problemów z pracodawcą bo w korporacji wypłaca od razu pracodawca i to on będzie się bujał z ZUSem. Pewnie będzie czekał mnie mały przebój z nimi bo na jednym L4 mam wpisany błednie swój NIP ale podobno mam czekać aż ZUS się odezwie do frmy i wtedy będą mnie wzywac na wyjaśnienie :)
Współczuje wam tej sytuacji i tego ze normalnie trzeba się prosić o swoją kasę:-(

Jesli chodzi o książeczkę to ja mam ale podbitą inbalnco przez mojego kierownika i mam sobie tylko datę dopisać jak będę potrzebować bo ogólnie to już nie funkcjonują, natomiast co miesiąc mam pasek z wynagrodzeniem ale to nie jest RMUa więc książeczkę muszę spakować.

Anapi - na twoim miejscu bym jechała na IP alb o dzwoniła do gina bo ja panikara jestem jeśli chodzi o takie objawy jak krwawienie

Doggi - trzymam kciuki żeby te twoje bóle w końcu się określiły czy to poród czy nie :-)

Agabre - poród marzeń miała ta Twoja koleżanka:) Gratulacje!

Oj nie znamy dnia ani godziny... pomijając umówione cc;))) hehe

No dobra, cisza tu jakaś na BB się zrobiła... wszystkie rodzicie??? Misia, Doggi Anapi jak u Was???

no cisza straszna...ja nie rodzę, za to zbieram się powoli z bb, poprasuję troszkę, na wspólnej i lulu. Mam nadzieję, że ta noc będzie przespana, no chyba, że rodzić zacznę;-)kto wie, kto wie...
a jutro na 11 na usg jadę więc będę dopiero po

reklama
Do góry