reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

Ok ja cyba na dziś uciekam, choc pewnie wpadne później jeszcze, ale poki co musze wziąśc sie za naukę, bo jutro mam baaaardzo ważny i bardz trudny egzamin, do którego podchodzę milionowy raz, a pan prof jak sie dowiedział ze jestem w ciąży rzekł "albo studia, albo rodzina... dlatego uważam, ze Politechnika nie jest dla kobiet, za dużo z wami problemów!!" więc dzięki bardzo za super profesora :/ Ide walczyc z zadaniami o przewodnictwie cieplnym, przeplywach masowych, natężeniach przepływu i ... "Oblicz po jakim czasie zostanie przepompowane 5 ton nafty jeżeli.... " i tam milion wskazówek, która każda wyklucza kolejną :p

Ehhh ale jak to zaliczę, mam spokój z uczelnią do października, jak nie... to całą ciąże będę musiała latac na zajęcia :/

więc bardzo proszę o 3manie kciuków, gdyz bardzo przydatne będą :)

Najs dej :)

reklama
hej dziewczyny wpadłam tylko się przywitać.O 14 mam zajęcia więc piękne popołudnie spędzę w szkole niestety.Pogoda cudna.Humorek strasznie mi dzisiaj dopisuje.Dziele się z wami tą pozytywną energią i życzę udanego dnia ;-)

Doggi, trzymam kciuki za egzamin! Pamiętam, jak w ciąży z Wiką poszłam na egzamin z chemii organicznej, pan prof. jak mnie zobaczył powiedział "A pani co tu robi? Do garów!"... Nie byłam w stanie skomentować (ja mam taki trochę opóźniony zapłon, potem po paru godzinach to oczywiście miałam ciętą ripstę, ale w tamtej chwili mnie po prostu zabił). W każdym razie na sześćdziesiąt kilka osób zdały 4.. W tym matka polka zebrra ;) Jak szłam po wpis z dumnie podniesioną głową, to profesor tylko się zaśmiał i stwierdził, ze nie może uwierzyć ;)

Angel, wzajemnie! :)

Dziewczyny dziękuję za życzenia dla Jasia. Strasznie szybko zleciały te 3 lata. Niedawno taka mała kruszynka ze mną ze szpitala wróciła. A teraz mądrala i gaduła straszliwa :)

Zeberrko, zdróweczka dla Jasieńka. I życzę żeby Bartuś się odwrócił dupencją do góry :)

Anapi, powodzenia na egzaminie. Ja nie zdałam 3 razy i odpuściłam. Teraz mam zamiar się znów zebrać po porodzie :)

Doggi, no to przyjemnej nauki i zaliczenia w pierwszym podejściu :)

Co do tego ułożenia maleństwa. Mam przykład w rodzinie. Kuzyna żona ma termin na 15 marca. Od 8 miesiąca jest pod większą kontrolą, bo groził jej poród przedwczesny. No i wiadomo częstsze usg, mała ułożona pośladkowo. Więc ginka powiedziała, że będę teraz sprawdzać ułożenie małej. W końcu jakiś czas temu mała się odwróciła. A kilka dni temu Ania wylądowała w szpitalu i okazało się, że córcia znów jej fiknęła głową do góry. Złośliwe te dzieciaki ;) Ja wiem, że to może nie jest zbyt fajna wiadomość, ale z tym też trzeba się liczyć.
Choć ja mam wielką nadzieję, że u nas wszystkie porody przebiegną sprawnie i bezproblemowo.

Misialinka, masz jeden poród za sobą, wszystko poszło dobrze, więc i teraz tak będzie. Nie zamartwiaj się kochana :)

A co do szykowania wyprawki, to ja w porównaniu do większości z Was jestem daleko w polu, ale obiecuję sobie, że od kwietnia wezmę się ostro do roboty. Choć po dzisiejszym spacerze, po którym sapałam jak parowóz a nogi mi do tyłka wchodziły, przeraża mnie to łażenie po sklepach :)

czesc dziewczyny obiadowo... SMACZNEGO :-)
Drugi raz w tej ciazy mialam napasc wielka checi na cos :eek:;-) Jak sie dopadlam do miski z kapusta kiszona taka surowka to myslalam ze z miska zjem, az mi sie rece trzesly powaznie... byla pyyyyyszna :-D
Z synkiem co chwile mialam napady na rozne rzeczy, teraz dopiero drugi raz, az dziwnie sie poczulam hehehe
macie tak czasami :confused:;-)

Larvunia.....ja tak mam jak widzę wafelki Prince Polo, muszę zjeść i koniec. Wszystko mi się poprzewracało bo ja NIE LUBIŁAM SŁODYCZY!!! Właściwie mogły dla mnie nie istnieć ani wafelki ani czekolada, cukierki i ciasta, to wszystko za słodkie bylo a teraz w tej ciąży zjadłam już chyba więcej słodyczy niż przez całe swoje życie!!!

Doris prince polo dobre jest ;-)

edit:
gdzie to slonce co od rana tak pieknie swiecilo.. kurde no jakos sie ponuro zrobilo u nas:eek:

Hej Kobietki :-)
dziś noc była spokojna- brak skurczy. Zapodałam sobie wczoraj niezłą dawkę magnezu... więc może pomaga?!

Nam dziś niedziela mija superowo!
Od rana cudowna wiosenna pogoda ;-)

A my dziś grillowaliśmy! Jadłam pyszne szaszłyki z karkówki z papryką i cebulką i sałatkę z pekińskiej <mniam mniam>

Pycha!!! :-D

Jak sobie pomyśle, że całe lato nie będę mogła grillować, to aż mi serce pęka... :zawstydzona/y:

Byliśmy u mojej Babci na kawce i na długim spacerze.

A teraz jesteśmy po kawce i będziemy leniuchować... ;-)

miłej reszty dnia Czerwcówki :rofl2:

agatkaT dlaczego nie bedziesz griloowac :sorry: Ja po troszku bede jadla wszystko, tzn z glowa, by dzidzi nie zaszkodzi, ale taka kielbasa czym zaszkodzi :sorry: Czy np chude miesko z grilla ;-)

reklama
Albo rybka zapiekana z warzywkami :)

Larvunia, u nas też się zachmurzyło. I ponoć od jutra ma już nie być tak ładnie. Szkoda :(

Do góry