reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Też się bardzo cieszę :) Ciążę mam potwierdzoną badaniem ginekologicznym, natomiast usg jeszcze nie miałam, tym bardziej że to bardzo wcześnie, 5 tc
Myślę że jak pojadę za tydzień na wizytę to będę miała usg
Ja witamin jako takich ciążowych nie dostałam, mam brać tylko folik witE i asmag, gdyż magnez jest rozkurczający.
gosiagro a ty kiedy poroniłaś??
A jeśli chodzi o sex to lekarka sama mi dziś powiedziała że na razie mamy zakaz, do odwołania...

reklama
Oj, jak miło, że się wątek rozwija ;-) Jako mamunia czerwcowa 2008 i 2009, serdecznie Wam gratuluję fasoleczek i życzę kolejnych szczęśliwych 8 miesięcy!!! jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam Was serdecznie!!!

Ja tez biore kwas foliowy + zestaw witamin,mam tez bole brzucha i bardzo sie martwie:-(ale mam nadzieje ze bedzie ok:tak:ja w piatek o 11 mam wizyte potwierdzajaca ciaze,jak bede po to dam znac:-);-);-):-);-):-)

I ja sie dolacze do Was,
wedlug ostatniej @ jestem 5,1 tc....najblizsze usg bede miec 15 pazdziernika aby sprawdzic ile jajeczek sie uwolnilo, gdyz od kilku miesiecy leczylam sie na policystyczne jajniki,a przy Clomid sa szanse na ciaze mnoga....jak dla mnie to nie ma znaczenia ile bedzie byle bylo zdrowe :tak:

MamoMikolaja-pierwsze 3 miesiace ciazy bierze sie kwas foliowy, a potem zestaw witamin dla kobiet w ciazy, dowiesz sie o tym na pierwszej wizycie u poloznej okolo 10-12 tc.

gosiagro a ty kiedy poroniłaś??
A jeśli chodzi o sex to lekarka sama mi dziś powiedziała że na razie mamy zakaz, do odwołania...

zaczęło się od plamień 30 lipca, ostatecnzie zabieg mialam 3 sierpnia, a zatem niecałe 2 m-ce temu i jestem teraz w piatym tygoniu jak zresztą mój suwaczek pokzuje:-D:-D

I ja sie dolacze do Was,
wedlug ostatniej @ jestem 5,1 tc....najblizsze usg bede miec 15 pazdziernika aby sprawdzic ile jajeczek sie uwolnilo, gdyz od kilku miesiecy leczylam sie na policystyczne jajniki,a przy Clomid sa szanse na ciaze mnoga....jak dla mnie to nie ma znaczenia ile bedzie byle bylo zdrowe :tak:

MamoMikolaja-pierwsze 3 miesiace ciazy bierze sie kwas foliowy, a potem zestaw witamin dla kobiet w ciazy, dowiesz sie o tym na pierwszej wizycie u poloznej okolo 10-12 tc.

Witaj :-)

ja do lekarza wybieram sie we wtorek, albo jutro jeszcze nie wiem dokładnie. Wygodniej byłoby mi jutro, ale zobacze czy będe mogła sie wyrwac z pracy na moment.

ja narazie biorę kwas foliowy tylko. Ogólnie dobrze się czuję, tylko takimi falami przychodzi mi zmęczenie , a zaraz jestem pełna energii :-D. Wczoraj potwornie bolała mnie głowa, ale jakoś przetrzymałam. Mam migreny, więc bóle głowy bardzo nieprzyjemne i uciążliwe. Mam nadzieję, że w ciąży bóle mnie nie będa nawiedzały często.

Nie wiem czy spotkasz tutaj wiele dziewczyn z Holandii.. Ja biorę kwas foliowy. Mam potwierdzony pęcherzyk ciążowy, w poniedziałek idę na kontrolę. ;) Może zobaczę już zarodek ;)

Mam niekończącą się ochotę na ogórki. Zupa ogórkowa i bułki z serem pomidorem i ogórkiem oraz bułki z pasztetem drobiowym z pomidorami i kiszonym ogórkiem.

Mamuśki, najlepsze na nudności są kiszone ogórki, zupa ogórkowa i barszcz biały xD

gosiagro to faktycznie calkiem niedawno. Ja poroniłam w marcu, zabieg miałam na początku kwietnia...
Ale niezmiernie się cieszę że tym razem nie mam mdłości, wtedy to już na widok lodówki mnie dźwigało, teraz na razie nic :) i oby jak najdłużej :) bo to była największa męczarnia...

reklama
u mnie za to jest odwrotnie, wcześniej takich mdłości nie miałam, a teraz zaczynają mnie męczyć:-( szczególnie dzisaj od rana, nie wiem ja ja ten dzien w pracy przetrzymam:-( z drugiej strony generelanie mdłości są chyba dobra oznaką....

Do góry