reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2009

Melduje że ja już po wizycie , kamień spadł mi z serca bo moja kruszynka ma sie dobrze , serduszko bije idealnie ,a szyjka przestała sie skracać , powoli mam odstawiac prochy i odpoczywać ile sie da.
Taka jestem dzis szczęśliwa :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.

reklama
hey dziewczyny ;-) rzadko się wypowiadam to nawet bardzo, częściej was czytam. Mam do was pytano.

jestem juz praktycznie w 19tc. 16 stycznia byłam z mężem u ginki na kontroli no i się dowiedziałam że mam w macicy jakieś pęknięcie czy coś i że jeszcze 2 stycznia było minimalne a teraz ma 3mm. Mam nakaz totalnego leżenia, jdyne wstawanie jakie wchodzi w gre to tylko do toalety albo na 5 min. prysznica. Lekarka powiedziała że musze tak leżeć dopuki dziecko nie wejdzie wyżej i nie zacznie opierać sie na kościach (wtedy będzie mniejsze obciążenie na to pęknięte miejsce w macicy). Miała któraś z was coś takiego???? albo może się z tym spotkała???? Ttoche się z moim M. wystraszyliśmy bo to że tak powiem nasze drugie podejście (pierwsze skończyło się obumarciem w 5tc. i poronieniem w 7tc.)

i mam jeszcze jedno pytanko. Okropniaście dokuczaja mi od 3 dni bóle krzyża i bóle w pachwinach, czuję się normalnie tak jak podczas okresu!!!! strasznie mnie to męczy. Powinnam się tm martwic czy jst to raczej spowodowane tym że macica sie rozciąga????....dodam też że nie dość że mam że tak powiem krzywą macicę (skrzywienie lewostronne czy jakoś tak) to do tego mam jeszcze wrodzone tyłozgięcie.

możecie mi coś doradzić???? odkąd mam totalny nakaz lerzenia świruje ze starchu za każdym razem jak mnie coś boli:-(

Tak to właśnie jest z tym określaniem płci, nikt nam 100% gwarancji nie da, dlatego najlepiej na nic się nie nastawiać. Dla mnie to pierwsze dziecko więc nie mam specjalnych pragnień. Ale do lekarzy mam pretensje bo to przecież fachowcy. Mój prowadzący coraz bardziej mnie rozczarowuje. Wizyta trwa parę minut i robi tylko zawsze usg starego typu, ostatni raz badanie ginekologiczne robił mi w październiku- a co jeśli mam rozwarcie, czy nie daj boże coś się złego dzieje. A największą przykrość mi sprawił kiedy przy wejściu do gabinetu powiedział do mnie cytuję: "chodż zrobię ci usg i zobaczymy czy żyje". Łzy stanęły mi w oczach i mówię "panie doktorze co pan mówi?". ON na to " no co, wszystko możliwe" i głupio się śmiał. I jeszcze o cokolwiek go spytam, czy wszystko ok z dzidzią to mówi " a to dopiero po porodzie będziesz wiedzieć". Zazdroszczę Wam dziewczyny, że wiecie ile cm ma dziecko, ile waży itp. bo ja nie wiem nic. Wybieramy się z moim niebawem prywatnie na 3d bo ja mam coraz większego stracha.

15406844d8.png

bosz:szok: to jakiś palant nie lekarz!!!!!! jak można tak do pacjętki mówić!!!!!!

owszem my z M. na ostatniej wizycie groszka nie oglądaliśmy ale to dlatego że chciała dokładnie obejrzeć moje pęknięcie. Ale powiedziała że z małym wsio oki bo się wierci i rośnie.

Jeso nie wiedziałam że w tych czasach można jeszcze trafić na takiego debila w gabinecie ginekologicznym!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam serdecznie wszystkie czerwcowe mamusie!!!
Jako nowa bywalczyni na forum chciałam się przywitać i przedstawić mam na imię Marta i tak jak Wy mam termin porodu na czerwiec dokładnie 16.06.2009. Szczerze mówiąc nie sądziłam że jest nas aż tyle:-) czy jest jakaś mama z Piaseczna?

Motylki - Witaj w gronie

Wikucha kochana- bole w krzyzu mniewam i podbrzuszu tez- biore na to nospe ale nie spotkalam sie z czyms takim jak pekniecie. Trzymaj sie i odpoczywaj duzo. Ja trzymam za Ciebie kciuki tym razem musi nam sie udac. :tak:

Andzia- ciesze sie ze u Ciebie wszystko juz dobrze.

Motylko - Witaj!

Jeżeli chodzi o proszek do prania to myślę iż przez pierwsze 2 m-ce bedzie Lovella lub inny proszek lub płyn do prania dla dzieci, oczywiście dla wszystkich, bo nie będę się oszukiwać że będę segregować pranie ;-) . Po ok. 2 miesiącach będzie teścik, jak wypadnie pozytywnie to wrócę do ulubionych płynów bo jakoś wolę płyny od proszków :tak:

Obiecałam sobie, że przez weekend nie bedzie siedzenie przed kompem tylko leżenie na kanapie. Ciekawe jak mi sie to uda ;-)
Do poniedziałku :-) Spokojnego weekendu i jak najwiecej kopniaków od maluszków.

sabin popieram dziewczyny, zmień lekarza , bo to na co ten sobie pozwala to się w głowie nie mieści:no:

andzia super, że wszystko ok:tak:

wikucha o takim pęknięciu pierwsze słyszę, odpoczywaj a na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki za Was:-)

Co do bólu to ja też dzisiaj czuję się okropnie, boli mnie brzuch a oprócz tego krocze, mam wrażenie jakby mi się tam kości rozchodziły:baffled: Czuję każdy krok i chodzę jakbym już w 9 mies była;-)

Motylki witaj serdecznie:-)

Proszek taki dzieciowy mam zamiar używać przez pierwsze 2 mies, później zwykły.

tricolor no to miłego leżenia na kanapie, ale tak całkiem to o nas nie zapominaj:-)

reklama
Sunniva - pozdrawiam koleżankę z Legnicy;-) A przy okazji mam pytanie: orientujesz się może czy gdzieś u nas można wykonać badania na cytomegalię i toksoplazmozę ? I czy ze skierowaniem od lekarza też się za nie płaci?Tutaj strasznie drogo kosztują a wybieram się w lutym do Polski do bym sobie zrobiła.

Do góry