Widzę, że problem z zasypaniem dotyczy nie tylko mnie. Niby po całym dniu jestem strasznie zmęczona - zasnę i ok. 3-4 rano budzę się i nie mogę zasnąć. Zasypiam ok. 5-5.30 a o 6 muszę wstawać, żeby zdążyć wyprawić Macia do szkoły i zdążyć do pracy. Zauważyłam, że jak wieczoram piję sobie cieplutkie mleko z miodem to te problemy zdażają się rzadziej - może warto wypróbować przez inne przyszłe mamunie? A poza tym, przed samym snem nie brać ciepłej kąpieli/prysznica.
Przy okazji jak lekarze ustalają u Was USG - w 20 tyg. ciąży (20-ty tydzien liczony od ostatniej miesiączki + 1 tydzień?). Mój upiera się, że musi być ściśle w 23 tyg. od ostatniej miesiączki (a w tym czasie Maci ma ferie i nie moglibyśmy nigdzie wyjechać) - czy jak zrobię tydzień wczesniej to ma zasadnicze znaczenie?
Pozdrawiam cieplutko z już mało zimowego Olsztyna.
Marzena
Przy okazji jak lekarze ustalają u Was USG - w 20 tyg. ciąży (20-ty tydzien liczony od ostatniej miesiączki + 1 tydzień?). Mój upiera się, że musi być ściśle w 23 tyg. od ostatniej miesiączki (a w tym czasie Maci ma ferie i nie moglibyśmy nigdzie wyjechać) - czy jak zrobię tydzień wczesniej to ma zasadnicze znaczenie?
Pozdrawiam cieplutko z już mało zimowego Olsztyna.
Marzena