Ja też być może kogoś zezłoszczę ale te ciażę prucz przeziebień naprawde dobrze znoszę, brak ucisków problemów ze snem, przekręcaniem...kręgosłupem...do dzis miałam może z 5 skurczy w pachwinach, i kilka razy może o mały włos nie pękłam jak sie nie mogłam załatwić...nie marudzę, nie narzekam, po prostu jest mi dobrze :-) i chyba to po mnie widać :-) oby nic sie nie zmieniło ....
reklama
Tacjana
Czerwcowa mama
ja to juz nie wiem co ze soba zrobic, wiec wzielam sie za zrobienie listy mezowi co jeszcze ma dokupic, i mam pytanie do Was, moze sie juz mamy wypowiedza, co kupujecie do pupci,, na te odparzenia, i czy do kapieli plyn zwykly czy tzw.emolienty, bo nie chce nakupic calej masy kosmetykow, tylko to co sprawdzone i potrzebne?
a i ostatnio ogladalam pieluchy, bo ponoc nie wszystkie maja takie gumki, i potrafi sie cos... wyksnąc z pieluchy
a i ostatnio ogladalam pieluchy, bo ponoc nie wszystkie maja takie gumki, i potrafi sie cos... wyksnąc z pieluchy
Tau
Fanka BB :)
Tacjana ja do kapieli uzywam Oilatum, a do tylka Linomag zielony. Do tylka mam jeszcze Bepanthen i Penaten ale jakos kompletnie mi nie leza. Z kosmetykow to mam jeszcze Oliwke Hipp, krem do ciala Oilatum i nawilzajacy krem do twarzy Mustela.
Tacjana
Czerwcowa mama
Tau no wlasnie o tym Oilatum myslalałm, ponoc nie koniecznie trzeba potem smarowac dzidziusia, bo to samo w sobie natłuszcza. a o Linomagu właśnie mowily na szkole rodzenie? w jakiej cenie ten lLinomag, i czy pachnie jakos konkretnie czy tak dzieciowato?
a jak opinie mam co do pieluszek, czy uzywacie tez tanszych? czy tylko te firmowe ze tak powiem? jak zobaczylam ze pampersy kosztuja 48 zl to mnie troche tak , no wbilo w ziemie...
a jak opinie mam co do pieluszek, czy uzywacie tez tanszych? czy tylko te firmowe ze tak powiem? jak zobaczylam ze pampersy kosztuja 48 zl to mnie troche tak , no wbilo w ziemie...
Tau
Oilatum ladnie nawilza, ale nie moglo sobie poradzic z sucha i luszczaca sie skora na nozkach, dlatego uzywalam kremu oilatum (jak dla mnie rewelacyjny). Oliwke uzywam pod katem masazy ktore pozytywnie wplywaja na malego. Z pleckami, tyleczkiem i brzuszkiem sam plyn Oilatum radzil sobie doskonale.Tau no wlasnie o tym Oilatum myslalałm, ponoc nie koniecznie trzeba potem smarowac dzidziusia, bo to samo w sobie natłuszcza. a o Linomagu właśnie mowily na szkole rodzenie? w jakiej cenie ten lLinomag, i czy pachnie jakos konkretnie czy tak dzieciowato?
Linomag chyba w ogole nie pachnie, nie pamietam ile kosztuje, cos ok 8pln.
Pieluszki tylko pampers. Huggies sie nie sprawdzil.
Ostatnia edycja:
Tacjana
Czerwcowa mama
Tau
Pampersy wg mnie latwiej/wygodniej sie zakladaja i lepiej chlona. Huggiesow mialam na szczescie tylko jedna mala paczke i na szczescie poszly w pierwsze 3 dni jeszcze w szpitalu. Teraz tylko pampersy, rozm2 (3-6kg) bo te rozm1 (2-5kg) sa dla nas za male.to moze sprobuje ten linomag, a Tau czego huggiesy sie nie sprawdziły? a, pampersy to ten new baby uzywasz?
aga29
Popieram Huggisow uzywalismy raz, jak bylismy w Polsce i sie zupelnie nie sprawdzily. Pampki sa super, ale tutaj u nas bardzo drogie, choc ostatnio odkrylam sklep gdzie moge kupic duzo taniej. Za 104 stzuki pampkow 2 place 16 euro, wiec jeszcze nie tragedia;-). Co do luszczacej sie skory, to jest to norma u niemowlakow. My niczym nie smarujemy, bo skora sama sobie poradzi, nie ma co sztucznie natluszczac i nawilzac, bo wowczas skora takiego malucha sie "rozleniwia" Sprawdzilo sie u starszaka, nie uzywalismy prawie zadnych kosmetykow, oprocz penatenu do tylka, jak mial od czasu do czasu jakies male odparzonko
No i to jest chyba najgorsze... najpierw zagrożenie przedwczesnym porodem, skurcze, nakaz leżenia, fenoterole itp. ... a potem, jak już człowiek może, ba! nawet musi, to cisza I nawet pół skurczu Lipa ogólnie i tyle!
Zgadzam sie jak tak to w 37 tc juz wyjsc moja gadzina chcila i afera podtrzymanie w szpitalu a teraz to nic juz jej chyba nie ruszy mam takie obawy ze jak tak oxtocyna nie ruszyla nieczego to czeka mnie cc oczywiscie po meczarniach i wymuszaniach porodu SN. Chyna ze szkrab sie zlituje i jeszcze raz postanowi wyjsc przed 24 !!!
Hmmm...te nasze dzieciaczki to naprawdę kapryśne są.
A ja się zbieram do szpitala. Może coś sie tam dowiem, albo zaczną coś działać. Trzymajcie kciuki.
Trzymam kciuki :-)
A co do pampersow to ja mam jedna mala paczke piluszek huggies ktore chce zabrac do szpitala, dostalam je w paczce jeszcze w Anglii dlatego mam. A kupilam z pampersa, mam nadzieje ze moja dzidzia nie bedzie miala na nie uczulenia i ze sie sprawdza bo kupuje ja okazyjnie taniej niz w sklepie 108 szt. za 40 zl wiec calkiem dobra cena :-)
reklama
Tacjana
Czerwcowa mama
Minutka to gdzie ty masz taka" metę" z pieluchami ?:-) kurde to super okazja, pewnie przetestuje po jednym opakowaniu i huggisów i pampersow,i jakie tam jeszcze znajde i tez trzeba bedzie znalesc swoj punkt z pieluchami, gdzie taniej , a pieluszki happy wiecie cos na ten temat?
dzisiaj cisza na forum, albo mamusie zajmuja sie dzidziami, albo rodzą, albo siedza i czekaja az zaczna rodzic kurde, juz mne nosi, szukam sobie zajecia
moze bym do fryzjera poszla , moze /Niunio nie chce przyjsc bo mamusia nie ladnie wyglada , ?
dzisiaj cisza na forum, albo mamusie zajmuja sie dzidziami, albo rodzą, albo siedza i czekaja az zaczna rodzic kurde, juz mne nosi, szukam sobie zajecia
moze bym do fryzjera poszla , moze /Niunio nie chce przyjsc bo mamusia nie ladnie wyglada , ?