reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2009

Ja też być może kogoś zezłoszczę ale te ciażę prucz przeziebień naprawde dobrze znoszę, brak ucisków problemów ze snem, przekręcaniem...kręgosłupem...do dzis miałam może z 5 skurczy w pachwinach, i kilka razy może o mały włos nie pękłam jak sie nie mogłam załatwić...nie marudzę, nie narzekam, po prostu jest mi dobrze :-) i chyba to po mnie widać :-) :-D:-D:-D:-D oby nic sie nie zmieniło ....

reklama
ja to juz nie wiem co ze soba zrobic, wiec wzielam sie za zrobienie listy mezowi co jeszcze ma dokupic, i mam pytanie do Was, moze sie juz mamy wypowiedza, co kupujecie do pupci,, na te odparzenia, i czy do kapieli plyn zwykly czy tzw.emolienty, bo nie chce nakupic calej masy kosmetykow, tylko to co sprawdzone i potrzebne?
a i ostatnio ogladalam pieluchy, bo ponoc nie wszystkie maja takie gumki, i potrafi sie cos... wyksnąc z pieluchy :tak:

Tacjana ja do kapieli uzywam Oilatum, a do tylka Linomag zielony. Do tylka mam jeszcze Bepanthen i Penaten ale jakos kompletnie mi nie leza. Z kosmetykow to mam jeszcze Oliwke Hipp, krem do ciala Oilatum i nawilzajacy krem do twarzy Mustela.

Tau no wlasnie o tym Oilatum myslalałm, ponoc nie koniecznie trzeba potem smarowac dzidziusia, bo to samo w sobie natłuszcza. a o Linomagu właśnie mowily na szkole rodzenie? w jakiej cenie ten lLinomag, i czy pachnie jakos konkretnie czy tak dzieciowato?

a jak opinie mam co do pieluszek, czy uzywacie tez tanszych? czy tylko te firmowe ze tak powiem? jak zobaczylam ze pampersy kosztuja 48 zl to mnie troche tak , no wbilo w ziemie...

Tau no wlasnie o tym Oilatum myslalałm, ponoc nie koniecznie trzeba potem smarowac dzidziusia, bo to samo w sobie natłuszcza. a o Linomagu właśnie mowily na szkole rodzenie? w jakiej cenie ten lLinomag, i czy pachnie jakos konkretnie czy tak dzieciowato?

a jak opinie mam co do pieluszek, czy uzywacie tez tanszych? czy tylko te firmowe ze tak powiem? jak zobaczylam ze pampersy kosztuja 48 zl to mnie troche tak , no wbilo w ziemie...

Oilatum ladnie nawilza, ale nie moglo sobie poradzic z sucha i luszczaca sie skora na nozkach, dlatego uzywalam kremu oilatum (jak dla mnie rewelacyjny). Oliwke uzywam pod katem masazy ktore pozytywnie wplywaja na malego. Z pleckami, tyleczkiem i brzuszkiem sam plyn Oilatum radzil sobie doskonale.
Linomag chyba w ogole nie pachnie, nie pamietam ile kosztuje, cos ok 8pln.

Pieluszki tylko pampers. Huggies sie nie sprawdzil.

Ostatnia edycja:
to moze sprobuje ten linomag, a Tau czego huggiesy sie nie sprawdziły? a, pampersy to ten new baby uzywasz?
Pampersy wg mnie latwiej/wygodniej sie zakladaja i lepiej chlona. Huggiesow mialam na szczescie tylko jedna mala paczke i na szczescie poszly w pierwsze 3 dni jeszcze w szpitalu. Teraz tylko pampersy, rozm2 (3-6kg) bo te rozm1 (2-5kg) sa dla nas za male.

Popieram:tak: Huggisow uzywalismy raz, jak bylismy w Polsce i sie zupelnie nie sprawdzily. Pampki sa super, ale tutaj u nas bardzo drogie, choc ostatnio odkrylam sklep gdzie moge kupic duzo taniej. Za 104 stzuki pampkow 2 place 16 euro, wiec jeszcze nie tragedia;-). Co do luszczacej sie skory, to jest to norma u niemowlakow. My niczym nie smarujemy, bo skora sama sobie poradzi, nie ma co sztucznie natluszczac i nawilzac, bo wowczas skora takiego malucha sie "rozleniwia":tak::-p Sprawdzilo sie u starszaka, nie uzywalismy prawie zadnych kosmetykow, oprocz penatenu do tylka, jak mial od czasu do czasu jakies male odparzonko:tak:

No i to jest chyba najgorsze... najpierw zagrożenie przedwczesnym porodem, skurcze, nakaz leżenia, fenoterole itp. ... a potem, jak już człowiek może, ba! nawet musi, to cisza :eek: I nawet pół skurczu :eek: Lipa ogólnie i tyle! :eek:

Zgadzam sie jak tak to w 37 tc juz wyjsc moja gadzina chcila i afera podtrzymanie w szpitalu a teraz to nic juz jej chyba nie ruszy mam takie obawy ze jak tak oxtocyna nie ruszyla nieczego to czeka mnie cc oczywiscie po meczarniach i wymuszaniach porodu SN. Chyna ze szkrab sie zlituje i jeszcze raz postanowi wyjsc przed 24 !!!

Hmmm...te nasze dzieciaczki to naprawdę kapryśne są.
A ja się zbieram do szpitala. Może coś sie tam dowiem, albo zaczną coś działać. Trzymajcie kciuki.

Trzymam kciuki :-)

A co do pampersow to ja mam jedna mala paczke piluszek huggies ktore chce zabrac do szpitala, dostalam je w paczce jeszcze w Anglii dlatego mam. A kupilam z pampersa, mam nadzieje ze moja dzidzia nie bedzie miala na nie uczulenia i ze sie sprawdza bo kupuje ja okazyjnie taniej niz w sklepie 108 szt. za 40 zl wiec calkiem dobra cena :-)

reklama
Minutka to gdzie ty masz taka" metę" z pieluchami ?:-D:-) kurde to super okazja, pewnie przetestuje po jednym opakowaniu i huggisów i pampersow,i jakie tam jeszcze znajde i tez trzeba bedzie znalesc swoj punkt z pieluchami, gdzie taniej , a pieluszki happy wiecie cos na ten temat?

dzisiaj cisza na forum, albo mamusie zajmuja sie dzidziami, albo rodzą, albo siedza i czekaja az zaczna rodzic :cool: kurde, juz mne nosi, szukam sobie zajecia

moze bym do fryzjera poszla , moze /Niunio nie chce przyjsc bo mamusia nie ladnie wyglada , ?

Do góry