reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

To znowu ja... Witam ponownie.

No i jestem załatwiona....
Telepie mną jak świeżą galaretą, nochal zapchany, gardło boli jak cholera ( ale mam basik) jedynie gorączki nie mam - ale taki mam organizm ( pokazuje się u mnie dopiero przy zapaleniu płuc).:-:)-:)-:)-:)-(
Ojjjj chyba bez wizyty u lekarza się nie obędzie dzisiaj :no::no::no::no::no::no:

ps. teraz już sama sobie się nie dziwie, że tak marudziłam-cholera mnie brała :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Miłego dnia dziewczynki i zdrówka dla Was i maluszków- bo bez niego ciężko.:-(

reklama
witam dziewczynki:)

ja tak szybciutko bo dzis nam robią remont instalacji elektrycznej na klatce i prącu miało nie być od 7:30 (chyba mają jakieś opóźnienie)

wczoraj byłam u lekarza :) mała się obróciła główką do dołu !!! więc mogę rodzić naturalnie :) mała waży 2,5kg i ma się dobrze :)

życzę miłego dnia wszystkim :)

Dzień dobry :-)

ja na chwilkę wpadłam bo dzisiaj jedziemy na USG i się doczekać nie mogę :tak:, i jeszcze wczorajsze wyniki badań odebrać rano muszę (mam nadzieję że będą ok).

I ja się witam po całym dniu :happy2:
Była dzisiaj u mnie koleżanka ciężarówka (5miesiąc) i się miło zasiedziałyśmy. A potem przyjechała moja Mamusia do mnie, bo jutro jedziemy razem na badania - ja oddać krew i mocz jak zwykle, a Mamusia musi przebadać guzka w piersi. Trzymajcie kciuki, żeby to był tylko zwykły guzek, a nie żadne raczysko

Cypisia trzymam kciuki i za Ciebie i za Twoja Mamę !!! Okaże się że wszystko w porządku :tak:

Dorota witaj na forum !!!:-)

Ewunia
nie poddawaj się !!! Pamiętaj że po burzy nawet najgorszej zawsze świeci słońce !!! Głowa do góry i przed siebie !!!

Maleństwo trzymam kciuki za egzaminy !!!:-)

Miłego dnia !!!

witam :) u mnie już dziś troszke lepiej choć dalej gardło boli :(:( wczoraj poszłam do apteki ale niestety bez konsultacji z lekarzem nic mi nie mogli sprzedac na przeziębienie :( a wiec zostały domowe sposoby...:) mleczko z miodem i kompiel w soli :) ale coś pomogło ;) dziś nawet dobrze mi się spało...:) pogoda u nas dziś dopisuje :) Pozdrawiam

Hej brzuchate :-)
Ja dzis niestety nie wyspana :-( pobudka na siusiu i krzyz mnie bolal cala noc a jak spalam w najlepsze to pies (glupi kundel) o 5 nad ranem zrobil mega kupe u mnie w pokoju myslalam ze umre tak smierdzialo o 5 mylam podloge i wietrzylam pokoj grrrrr......:angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry:
Boli glowa i w ogole dzis chyba bede miala zly dzien :baffled:

andzia- moj A dzis przyjedzie i chyba zaczne stosowac szantaz :-D moze byc ciekawie hihihihi.......... a co do bb to tez mowi ze sie uzaleznilam i zebym ze duzo glupot nie czytala :-D
Dorotko witaj :-)
cypisia- jak ja ostatnio w tesco stanelam w kasie pierszenstwa tez nikt sie nie ruszyl moj A poszedl do kasjerki i powiedzial jej ze w kolecje stoi kobieta z brzuchem a jest napisane ze to kasa z pierszenstwem pogonila ludzic i kazala podejsc oczywiscie cala kolejka chciala mi oczy wydrapac i zrobil sie wielki mlyn- ale to taki margines :-D
ewunia- trzymaj sie i sie nie poddawaj bedzie dobrze :-)

Cześć dziewczynki. Ja również wpadam tylko na chwilkę się przywitać i chyba idę dalej spać koło mojego synia.
Kamusia- wiem co czułaś w aptece. Ja nawet jak kupowałam mężowi leki to miałam problem bo nie chciały mi panie sprzedać dopóki się mój A w okolicy nie pojawił:-D
Dzisiaj przeprowadzam się do mojej mamy na 3 tygodnie bo wzieła sobie urlop i pomoże mi przy małym.
Minutko- ale masz fajnego męża. My takie kasy mijaliśmy w marketach bo nie umiemy się o swoje upominać.
Życzę miłego dnia wszystkim:tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie z samego ranka:-).

Pogoda śliczna, wyspałam się nawet a młoda kopie od samego ranka. No i ubył mi kilogram z wagi - same dobre wiadomości:tak:.
Nowość z ostatniej lekcji szkoły rodzenia: trzeba zachęcać swoich facetów do ćwiczenia mięśni Kegla. Tutaj w Danii mają dla nich nawet specjalne zajęcia aby ćwiczyc te mięśnie, a zajęcia nazywaja się "From worm to anakonda";-). Po czterdziestce mogą im się przydać:-p.

halo, i ja melduję się mega niewyspana, z łupaniem w plecach, półprzytomna..jakby to mialbyć dzisiejszy dzień, to chyba nawet znieczulać nie musieliby mnie tak mi wszystko wsio..padam i najchętniej położylabym się do łóżka, a tutaj trzeba zaraz na spacerek śmigać, i zakupy i obiadek...za dużo tego

Monika M
nie ma to jak pomoc:) super:)

A co nam tak Tau zniknęła?

wczoraj byłam u lekarza :) mała się obróciła główką do dołu !!! więc mogę rodzić naturalnie :) mała waży 2,5kg i ma się dobrze :)
Super wiadomości!!! :tak:

No i jestem załatwiona....
Telepie mną jak świeżą galaretą, nochal zapchany, gardło boli jak cholera ( ale mam basik) jedynie gorączki nie mam - ale taki mam organizm ( pokazuje się u mnie dopiero przy zapaleniu płuc).:-:)-:)-:)-:)-(
Ojjjj chyba bez wizyty u lekarza się nie obędzie dzisiaj
Strasznie Ci współczuję. Już końcówka, a tu trzeba się jeszcze zmagać z choróbskiem. Szybciutko wracaj do zdrowia!

witam :) u mnie już dziś troszke lepiej choć dalej gardło boli :(:( wczoraj poszłam do apteki ale niestety bez konsultacji z lekarzem nic mi nie mogli sprzedac na przeziębienie :( a wiec zostały domowe sposoby...:) mleczko z miodem i kompiel w soli :) ale coś pomogło ;) dziś nawet dobrze mi się spało...:) pogoda u nas dziś dopisuje :) Pozdrawiam
Kamusia- wiem co czułaś w aptece. Ja nawet jak kupowałam mężowi leki to miałam problem bo nie chciały mi panie sprzedać dopóki się mój A w okolicy nie pojawił:-D
A ja się z czymś takim nie spotkałam ani w tej, ani w poprzedniej ciąży. Kupowałam nie raz lekarstwa dla męża i zawsze mi sprzedawali. No ale może dobrze, że są tacy czujni, bo nie wszystkie kobiety wiedzą, co im wolno w ciąży brać, a czego nie.
Kamusia, ale powinni Ci sprzedać Homeogene albo Tantum Verde, bo one są dozwolone w ciąży. No i wapno też można pić (mi świetnie robi na katar w trakcie przeziębienia). Znajoma położna doradziła mi, że na przeziębienie najlepsza jest cebula :-)
Na katar: posiekać drobno cebulę, przełożyć do szklanki i wdychać :tak:
Na kaszel: posiekać drobno cebulę, zasypać cukrem (najlepiej pudrem) i odstawić, żeby puściła sok i taki syropik pić.
Na ból gardła poleciła siemię lniane z miodem :szok: jakie to musi być niedobre :baffled: Ja tam płuczę wodą z solą i na następny dzień już mnie gardło nie boli.

Dziewczyny, dzisiaj minął u mnie 37 tydzień i rano nie wzięłam już fenoterolu :-) Jestem strasznie podekscytowana!!! Na razie czuję się normalnie... Oj, tak bardzo bym chciała, żeby coś się już zaczęło dziać. Moja gin powiedziała, że nie dotrwam do następnego piątku, ale z kolei moje dwie znajome (co też były na fenoterolu i odstawiły go po skończonych 37 tygodniach) mówiły, że ten lek długo rozkłada się w organizmie i mogę nawet przenosić (obie przenosiły). Sama już nie wiem, co myśleć. Chciałabym już mieć małą przy sobie :tak::tak::tak:

U nas słonecznie, ale wietrznie - idealna pogoda na pranie :-)

Buziaki dla wszystkich Czerwcówek!

reklama
Do góry