reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

kluseczko ja juz wszedzie gdzie mozliwe czytam jak moze sie zaczynac porod i zgroza prawie wszystkie objawy zaraz widze u siebie wiec juz postanowilam nie czyta co ma byc to bedzie chcialabym wytrzymac jeszcze chociaz tez 3 tyg do 38 tc zeby dzidzia byla zdrowaaa :-) a poza tym to sie boje okropnie i sama nie wiem czego chce
dilajla- ja ostatnio gina pytalam o to bo tez mialam wrazenie ze mi opadl to mowil ze ok 2, 3 tyg przed porodem

Ostatnia edycja:
reklama
Kazda kobieta jest inna :-) ogolnie nie kazal sie tym za bardzo sugerowac bo np moj brzusio po kilku dniach wrocil na miejsce. A moja ciocia jak zauwazylam obnizenie sie brzucha to urodzila po kilku dniach wiec kochana nie ma co sie lamac bo moze akurat bedzie inaczej

Dilajla z tego co ja czytałam, to u pierworódek brzuch obniża się na 2-3 tygodnie przed porodem, ale u wieloródek tuż przed porodem - czyli na dzień, góra dwa.

Dziewczyny, u mnie juz brzycho jest nisko jakies 2 tygodnie a glowka juz w kanale rodnym, jednak nadal nie rodze ;-) Jak sie juz zacznie to bedziecie wiedzialy kiedy to nastapi ;-)

Witajcie Dziś spotkałam się z koleżanką i ona stwoerdziła że od ostatniego razu a było to 4 dni temu brzuch mi opadł i tak się teraz zastanawiam ile czasu mija od opadnięcia brzucha do porodu bo ona mi nagadała ze 3 dni hehe ale jakoś nie wierze abym za 3 dni miała bym Czy któraś z was wie coś na ten temat bo ja już nie pamiętam jak miałam z pierwszą ciążą

Mojej przyjaciółce ( 2 ciąża ) brzusio obniżył się już na 2 miesiące przed porodem , podobno pierworódką brzusio niekoniecznie się musi obniżyć , więc niema się co sugerować a cierpliwie czekać na swoją kolej:-D:-D:-D:-D.

zgadzam sie ze trzeba czekac na swoja kolej :-) ja u siebie powoli chyba sama szukam objawow przepowiadajacych porod bo sni mi sie po nocach porod w domu albo gdzies w dziwnych miejscech bo przegapilam objawy :-D wiec szukam szukam i nic nie wiem bo nawet jak cos pasuje to zaraz mam starcha i wamawiam sobie ze cos mi sie wydaje :-D

Widze ze temat porodu nie schodzi z waszych ust:-D Od razu widac ze to juz tuz tuz:-D A mi tam sie nie spieszy i codziennie prosze moje Malenstwo zeby sie nie spieszylo:-D Tym bardziej ze dzisiaj w koncu po pol roku nieobecnosci wraca moj maz...huuurrraaaa....taka jestem podjarana ze sobie nie wyobrazacie, cisnienie to mam pewnie ponad norme od samego rana:-D Zeby sie tylko nie przestraszyl jak mnie zobaczy...takiego slonika:-D A Mala cos chyba przeczuwa ze Tatus wraca bo szaleje caly dzien.....juz nie wiem czy mam stac czy lezec tak mi jakos dziwnie naciska:-) Ale jeszcze kilka godzin....

reklama
nika77 - no to macie dzis wazny dzien :-)
a temat porodu faktycznie codziennie poruszany hihih... a jak tak mysle albo czytam stare posty to codziennie zmieniam zdanie raz juz bym chciala a za chwile juz nie :-D to wszystko z tego strachu

Do góry