reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Tusienka-nic sie nie martw vo te pojemniczki na mocz...na pewno wszystko jest ok ja tez dostalam zapas i mam za kazdym razem ze soba przynosic....po prostu takie maja upodobania;-)

reklama
Ech dziewczyny.... :-)..mdłości niedługo przejdą, wprawdzie za bardzo ich nie mam obecnie bo tylko jak cos zjem..a musze bo głodna non stop jestem...ale suma sumarum 5 tyg sie męczyłam od czerwca do lipca i teraz już gdzieś ze dwa to juz mi siedem stuknie...:-)...jeszcze z siedem i bedę w II trymestrze:-)

nie martw sie Tusienka mnie przy pierwszej wizycie GP wreczyla 4 takie pojemniczki i kazala przynosic mocz na kazda kolejna wizyte(to byl 5 tydzien),
problem w tym, ze tej nastepnej wizyty jeszcze sie nie doczekalam, nawet list z zaproszeniem jeszcze nie doszedl(obecnie 10 tydzien).Czy Wy dziewczyny tez tak dlugo na wizyte z polozna czekalyscie?To normalne czy o mnie zapomnieli?
I jeszcze jedno pytanko:
jakie bezpieczne, domowe sposoby proponujecie na przyziebienie?boli mnie gardlo i chyba mam stan podgoraczkowy.

Czesc dziewczyny.My jestesmy po szczepieniu i moja mala troche marudzi,pewnie ja raczki bola.Co do tego ze tak malo je to kazal jej nie zmuszac i ograniczyc picie mleka,rozwija sie dobrze,wiec widac taka juz jest i chyba bedzie.:tak:
Mnie mdlosci juz troche przechodza ale z rana jeszcze nie jest za wesolo,ale nie mam znow tak jak niektore dziewczyny niewymiotuje tak czesto,pare dni po zajsciu w ciaze obudzilam sie w nocy i chcialam isc malej zrobic mleko zrobilo mi sie strasznie niedobrze i na kilkanascie sekund stracilam przytomnosc po tym miedzy innymi poznalam ze jestem w ciazy,o z Viki czesto tak mialam.Nie moglam przebywac w zamknietych pomieszczeniach z duza liczba ludzi bo zaraz mi bylo slabo...:happy:
Ja mam jutro usg ale bede wiedziec dopierowszystkona nastepny poniedzialek bo tutaj lekarzkieruje osobno na usg i oni nic nie mowia tylko przesylaja wyniki do twojego lekarza:angry:
Dziewczyny to w koncu jak to jest z tymi tygodniami na usg oni licza od ostatniej@ czy od dni plodnych? bo juz nie pamietam jak to bylo z moja mala:eek:
Buziaczki dla wszystkich!!!!

Ostatnia edycja:
Iwwaa - czosnek, mleczko, miod, syrop z cebuli a na goraczke zimne oklady lub paracetmol. Stany podgoraczkowe sa dosc grozne w pierwszych tygodniach ciazy, dla pewnosci udaj sie do lekarza.

Beata1980 - od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. Powodzenia na USG, trzymam kciuki.

a ja po 5 dniach leniuchowania..oj wypoczelam tak, że nawet zapomniałam, że w ciąży jestem...no ale od jutra znowu praca i rzeczywistość.. generalnie to mi nic nie ma..tylko często jestem głodna..no i jest kilka rzeczy ktorych nie tknę: jajo na twardo i grzyby...beeeeeeeeeeee

macie racje dziewczyny ten czas leci oj leci...dopiero co robiłam test przy Oti..a ona ma już 2,5 latka....i już biegnie czas od następnego testu;-)

iwwa a na przeziębienia to chyba sok z cebuli, mleko z masełkiem....no i jakiś syropek paroślazowy

reklama
Do góry