reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Magni ja dostałam receptę na paski bez problemu:tak:, lekarka pierwszego kontaktu powiedziała, że skoro mam dietę i pomiar cukru to paski też muszę mieć. Na razie byłam raz u diabetologa a wyniki pomiarów mam ginowi pokazywać. Nie dostałam tylko tych pasków do mierzenia ciał ketonowych w moczu. Czy to potrzebne od razu?

madziumba ja dostałam 2 wizycie receptę na paski do badania ciał ketonowych ponieważ pani ginekolog miała wątpliwości czy się nie głodzę;-) żeby mieć lepszy cukier na czczo. Pytałam czy wyglądam na zagłodzoną:-D

reklama
Witam sie popoludniu pracowity poranek miałam psina spała ze mna cała noc co ja wygoniłam na dół to przylazła na góre po godzinnej wedrówce góra dół dałam spokój Dziś szaleje chyba sie zadomowiła dostała zabawki witaminki no i obroże z numerem telefonu i swoim imieniem po głosowaniu wypadło ze bedzie Shiba (chociaz mała i tak woła psinka) mam wrazenie ze nasza Lady ma metlik w głowie i nie bardzo kuma co sie do niej mówi po polsku :)

przepraszam ze nie nadrabiam ale padłam i marze tylko zeby wyciagnac nóżki do wieczorka laseczki :D

Witam sie popoludniu pracowity poranek miałam psina spała ze mna cała noc co ja wygoniłam na dół to przylazła na góre po godzinnej wedrówce góra dół dałam spokój Dziś szaleje chyba sie zadomowiła dostała zabawki witaminki no i obroże z numerem telefonu i swoim imieniem po głosowaniu wypadło ze bedzie Shiba (chociaz mała i tak woła psinka) mam wrazenie ze nasza Lady ma metlik w głowie i nie bardzo kuma co sie do niej mówi po polsku :)

przepraszam ze nie nadrabiam ale padłam i marze tylko zeby wyciagnac nóżki do wieczorka laseczki :D
Biedna psinka taka mała a już się języków obcych musi uczyć :-D:-D

Czesc

Unas dzis znow fajna pogoda :-)
Pranko na dworku sie suszy, okna przetarte z kurzu ;-)Dziecko wywietrzone ;-):tak: Obiad ugotowany ;-) i juz nic mi sie nie chce :-p;-) Limit na dzis dzien wyczerpalam :happy:

Widze, ze nie tylko ja wpadlam na takie ladne imie dla pieska :tak:

Zdroweczka dla wszytskich chorych :tak:

Martusiu, spróbuj kurację sokiem pomidorowym, chociaż zdrowsze niż pastylki...
Probowalam ... ale cos mi ten sok i sok z burakow wogole nie wchodzi :baffled:

maggieness dzieki za cwiczenia. Postaram sie sprobowac ;-)

mam wrazenie ze nasza Lady ma metlik w głowie i nie bardzo kuma co sie do niej mówi po polsku :D

Pewnie ma już w genach angielski:-D:-D:-D

Probowalam ... ale cos mi ten sok i sok z burakow wogole nie wchodzi ;-)
Martusiu mi początkowo tez nie chciał włazić - prędzej wyłazić , ale pare dni regularnego popijania I przyzwyczaiłam sie a teraz to mi nawet smakuje - A WYNIKI O NIEBO LEPRZE!!!

a na nocne skurcze łydek to mi tylko łacina pomaga - ale niepolecam
.

Kurcze a ja dzisiaj tyle sie nalazilam po miescie ze jak wrocilam do domu to az plakac mi sie chcialo....niby dobrze sie czulam, ale jazda w korkach naszymi zarabistymi dziurawymi ulicami to jakas masakra. Wynikiem tego byl bol brzucha, ale polezalam troche i juz jest lepiej. Ten moj nadmiar energii i dobre samopoczucie to jeszcze doprowadza do tego ze urodze za wczesnie:wściekła/y: A najgorsze ze ja nie umiem odpoczywac, nudzi mi sie w domu jak cholera :-D Ale chyba musze zwolnic bo jeszcze biedy sobie narobie.
Zmykam poczytac inne watki...milego wieczorku:-)

no wiec mnie skierowal gin, do diabetologa bo za wysoki cukier, diabetolog( z lux medu) kazał isc na badanie fruktozy, dal glukometr, a recepty na paski juz nie !!!
a jak byłam u swojego rodzinnego ( ze tak powiem panstwowo) to powiedziala ze nie może wypisać, ze jak prywatnie bylam, to zeby mi prywatnie wypisali recpete!:crazy:

no bunt trwa nadal, ale pozmywalam te naczynia bo mnie szlag tarfia jak patrze na ten syf,

Ewunia współczucia wizyty, uciekasz z domu czy bedziesz sie sciskac z tesciowa przy gosciach , hi h hi, zarcik :-D

Kochana Tacjano, prędzej cholerę zaduszę niż się będę z nią ściskać :-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Martusiu, próbuj do skutku aż się uda...

Witam!
Martusia - na skurcze łydek dobrze działają takie ćwiczenia:
siedzisz sobie na kanapie lub na podłodze ( np. przed telewizorem:-)) i masz wyciągnięte nogi. Zrób stopami kółka w obie strony ( kilka razy )a potem przyciągnij palce do siebie na kilka sekund. Ponoć pomaga jak się ćwiczy codziennie przez kilka minut. No i magnez oczywiście ;-)
Ewunia - może uduś ja w końcu ( oczywiście niechcący przy najbliższym uścisku :-)) i będziesz miała spokój ;-)
My byliśmy wczoraj w szkole rodzenia. Było na razie większość teorii jeszcze, ale za tydzień ma już być więcej praktyki. Dość fajne zajęcia , i okazało się, że mój T jest bardzo pojętny ( i chyba się przejął rolą ;-)) bo oddychanie idzie mu lepiej niż mi :-)

reklama
Witam Was Czerwcowki 2009:-)
Ja jestem czerwcowka 2008-przepraszam,ze sie wtracam,ale tak z sentymentu do Was zajrzalam;-)
Zycze kazdej z Was LEKKIEJ koncowki ciazy,szczesliwego rozwiazania oraz zdrowych bejbaskow!:-)
Ps.Ach,marzy mi sie kolejne malenstwo....;-)

Do góry