reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Ja w poniedzialek mam ostatnie spotkanie w szkole rodzenia, troche szkoda bo fajnie bylo. Mnie sie rowniez brzuch opuscil i zlapal mnie lekki strach:eek: Dzien sadny sie zbliza:-p Z Erykiem do samego porodu brzuch mialam wysoko i nic nie wskazywalo na to, ze sie juz zbliza, a jednak urodzilam go "tylko" cztery dni po wyznaczonym terminie. Teraz zostalo mi o. 6 tygodni do rozwiazania. Mam jednak nadzieje ze za trzy tygodnie bede miala juz "to z glowy":tak::-)

reklama
Maggieness, Adapterek - ja chyba też będę rodziła w Zofii :-D:-D:-D Powinnyśmy dostać jakąś zbiorową zniżkę ;-)

Tzn. ja do Zofii się wybieram na CC, ale gdyby jakimś cudem okazało się, że czeka mnie poród SN, mam super położną na Madalińskiego :tak:

Niestety do szkoły rodzenia nie mogę łazić, a szkoda, bo w Zofii jest podobno bardzo fajna (moja siostra chodziła) i położna nawet uczy, jak wybadać ułożenie dzidziusia :-)

Zniżka to dobry pomysł :-D

Madalińskiego to mój drugi wybór... :-)

A co do szkoły to już miałam te zajęcia z badaniem ułożenia dzidziusia, rzeczywiście ciekawe, były też pozycje do rodzenia, techniki uśmierzania bólu i relaks dla naszych ukochanych panów...
Na następnych zajęciach, będzie pielęgnacja dzidziusiów, które już od czwartku mamy "urodzone" :-D

Kalina, jeśli możesz chodzić, to mogłabyś iść do takiej szkoły, bo ćwiczenia były tylko raz przez godzinkę....i fizykoterapeutka pytała czy możemy ćwiczyć...bo to normalne że nie zawsze można.

Zniżka to dobry pomysł :-D

Madalińskiego to mój drugi wybór... :-)

A co do szkoły to już miałam te zajęcia z badaniem ułożenia dzidziusia, rzeczywiście ciekawe, były też pozycje do rodzenia, techniki uśmierzania bólu i relaks dla naszych ukochanych panów...
Na następnych zajęciach, będzie pielęgnacja dzidziusiów, które już od czwartku mamy "urodzone" :-D

Kalina, jeśli możesz chodzić, to mogłabyś iść do takiej szkoły, bo ćwiczenia były tylko raz przez godzinkę....i fizykoterapeutka pytała czy możemy ćwiczyć...bo to normalne że nie zawsze można.

A czy wasi mężowie chodzili z Wami na szkołę??? Czy mieli jakieś blokady???

Ja w poniedzialek mam ostatnie spotkanie w szkole rodzenia, troche szkoda bo fajnie bylo.

a ja w srode ostatnie zajecia mam i troche szkoda, bo jeszcze wielu rzeczy bym sie nauczyla. Mielismy 2 prowadzace polozne na zmiane, niestety ta fajniejsza tylko 2 razy, ta druga jakos tak nie potrfila tego wszystkiego ciekawie przekazac. Mimo ze to w szpitalu w ktorym bede rodzic, to "moja prywatna" polozna jest niestety z Hamburga i jej przy moim porodzie nie bedzie :-( Za to od 29.04. bedzie mnie odwiedzac w domu.
Bardzo podoba mi sie, ze tutaj nie ma oplacanych poloznych (albo ja przynajmniej nie slyszalam), tylko kazdej kobiecie sie nalezy do pomocy za pieniazki kasy chorych.

A czy wasi mężowie chodzili z Wami na szkołę??? Czy mieli jakieś blokady???

moj nie chodzil, bo te pieniazki, ktore trzeba by za meza zaplacic, przydadza sie bardziej na wyprawke. Tym bardziej, ze tu nie ucza pielegnacji bobasow, tylko sa od tego osobne kursy. Ale tu sa podzielone zajecia na te oplacane z partnerami, i bez partnerow. Mimo wszystko na 5te zajecia z kolei kazda z nas miala przyjsc z "tatusiem" i musze przyznac, ze moj mezus zachowywal sie fantastycznie, zero strachu i widac bylo, ze jest gotow masowac mnie nawet stojac na glowie, jesli to podczas porodu ma pomoc :D

Ostatnia edycja:
Witanko

U nas piekna pogoda od kilkui dni i mam takiego powera ze nie umiem na pupie usiedziec ;-)Wczoraj przemeblowalismy salon, pospzatalismy chatke, tak pieknie wiosennie sie zrobilo :tak: Ciuszki suszone na dworku pieknie pachna achhhh uwielbiam wiosne, sloneczko i ciepelko :tak::-D Wlasnie przed chwila upralam na dworze wozek Sandrusi, wywiesilam posciel i teraz czekam na fryzjerke :-):-) Troche sie zapuscilam i trzeba w koncu porzadek ze soba zrobic hehe :-D;-)

Wspolczuje nieprzespanych nocy dziewczyny.
Ja sypiam jak dziecko :tak:i do 10 :-D

Agatko ladne imie wybraliscie dla pieska :-)

Ewunia no chyba bede musia pronbowac az do skutku ;-)
A ile trzeba takiego soku pomidorowego dziennie wypijac ??
Szklanka styknie ??

annya dzieki za cwiczenia :-)
Napewno bede robila :tak:

No to lece kawke sobie zrobic :-)

Milego dnia

dzieńdoberek, trochę Was wkurzę ale u nas piękniutko i baaaaardzo ciepło... goście już się zjechali ale niestety teściowej nie zabrali ( a szkoda ;-) ) , smiali sie aby spakować ją w bagażnik i wywieźć... hehe :-D Julinka padła, więc mam troszkę luzu... dzisiaj bździągwa kończy 10 miesięcy, cholera ale ten czas leci, a kiedyś znalazłam test wykrywający ciążę z Julinka... postanowiliśmy z moim A, ze kupimy jej spaceróweczkę, pojechaliśmy do jednej z hurtowni, i trafiliśmy na CONECO Polo za 280 zł, ja w szoku i wzięliśmy! mała się w niej bawi i jest jej w niej wygodnie bo siedziała i nie chciała schodzić :-D wózio super, jestem bardzo zadowolona z zakupu :-)
Martusiu, tutaj raczej Ci nie doradzę, bo ja soczek pomidorowy bardzo lubię i zdarza mi się wypić cały karton naraz... więc nie wiem czy ci mogę doradzić... ale powinna szklaneczka starczyć na dzienne zaportzebowanie magnezu...
ja też muszę pomyśleć o położnej... muszę się z nią ugadać, mimo, że mnie nacięła ale babka w dechę i jaja sobie robi :-) muszę się wybrac do tego szpitala wreszcie bo z takim tempem to do porodu tego nie załatwię hahahaha
pozdrawiam brzuchatki :-)
PS za dwa miesiące ja mam rodzić!!!! ratunku! która rodzi za mnie?

Witam ponownie.
Zakupy przełożyłam na jutro,zrobiliśmy z moim S na szybko pizzę i zamierzam się trochę poobijać.Dziś przy myciu naczyń słabo mi sie zrobiło,spłynęłam dosłownie-dobrze,że mój Luby stał za mną. Nie martwi mnie to aż tak-bo po tej nieprzespanej nocy i bez śniadania-przy moim niskim ciśnieniu-nie trudno o zasłabnięcie. Dlatego daje sobie dziś trochę luzu:)

Co do tańszej szkoły rodzenia szukałam na internecie-ale jakoś nie wiele się dowiedziałam. Najlepiej było by chodzić do tej przy moim szpitalu. Ludzie bardzo zachwalają- i może dlatego jest taka droga. Jakbym znalazła tak do 150zł to pewnie bym poszła. Ale 250zł to lekka przesada.
Także liczę,że damy sobie jakoś radę bez tego- w sumie i tak nie ma odwrotu-urodzić jakoś trzeba:)

reklama
Czesc dziewczynki to i ja wam chyba troche pomarudze, chociaz pogoda boska dzisiaj w Olsztynie. Po tym wczorajszym lazeniu po sklepach zle sie wieczorem czulam (tak ogolnie jakos - dobrze ze Iga sie ruszala bo chyba bym do szpitala pojechala) i nadal czuje sie kiepsko....boli mnie dol brzucha troche, w nocy spac nie moglam tak sie zestresowalam:-( A jeszcze siostra mi wczoraj powiedziala ze jakos nisko mam moj brzuch...czy to nie za wczesnie???? Termin mam na 9 czerwca.....oszaleje normalnie. A przede mna sprzatanie mieszkania bo jutro tescie przyjezdzaja wiec musze ogarnac co nieco....A na dodatek przedwczoraj wyczulam jakies zgrubienie w lewej pachwinie i nie wiem co to, wczesniej tego nie mialam (nie wiem czy to z powodu ciazy czy nie).....ryczec mi sie z tego wszystkiego chce:-( Dol na maxa mnie dzisiaj dopadl:-:)-:)-(
No dobra biore sie za sprzatanie bo szkoda czasu....

Lenka nie martw sie, ja tez do szkoly rodzenia nie bede chodzila - damy rade, tyle kobiet urodzilo to i my urodzimy....glowa do gory:tak:

Do góry