reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Dzień dobry
w końcu i ja się witam :-)
Rano miałam urwanie głowy i nie mogłam się zameldować :-D szukałam poradni cukrzycowej dla kobiet w ciąży. Po wczorajszej wizycie okazało się to konieczne.
Współczuje chorej Julinki ! Mam nadzieję że szybko z tego wyjdzie :tak:
Powodzenia na wizycie!:-)

Witaj Madziumbo, dzięki za wsparcie!! na razie jest po drzemce i jakby "szaleju" się najadła - tak grandzi :-D trochę jej oczka łzawią, ale jej wycieram... z noska dużo nie leci ale smaruję jej maścią i jakoś to schodzi... daję jej syropki i witaminę C (cebion), i liczę że jej to ustąpi choć trochę...
a co do poradni... masz złe wyniki, że aż umsisz się do poradni wybrac? trzymamy kciuki ze będzie wszystko ok!

reklama
Teraz jest taki głupi okres z tymi chorobami. Mojej sasiadki dzieciaki chorują od dobrych 2 m-cy. Ledwo z jednego wyjdą to zaraz cos nowego sie przyplatuje. Obecnie Młoda ma zapalenie oskrzeli, a młody znowy katar i zaczerwienieone gardło :baffled: Oby Ci Ewunia córa szybko wyzdrowiała :tak::-)

Nie zazdroszczę Madziumba :baffled: Mam nadziję, że dasz radę tak jak inne dziewczyny :tak:

Hej dziewczyny!
Podziwiam niektóre z Was, że mają siły siedzieć po kilka godzin przy komputerze. Mi niestety starczy już 1 godzinka by czuć się niekomfortowo, bo mały wciska mi się w żebra. A nadrabianie zaległości z wczoraj zajmuje trochę czasu, bo piszecie, piszecie, piszecie ....
Nieraz odnoszę wrażenie, że niektóre z Was się niepotrzebnie nakręcają np. odnośnie zwolnienia chorobowego. Przecież jak na zwolnieniu jest napisany kod B, to nie mają prawa wypłacać nam pensji w wysokości 80%.
Co do zdjęć na zamkniętym forum to ja niestety się nie pokażę, bo wystarczy jak na zdjęciu jest mój brzuch. A i tak osobistego kontaktu ze sobą nie utrzymujemy, więc zdjęcie mojej twarzy jest zbędne. Może inne dziewczyny też mają takie zdanie jak ja.

Hej dziewczyny!
Podziwiam niektóre z Was, że mają siły siedzieć po kilka godzin przy komputerze. Mi niestety starczy już 1 godzinka by czuć się niekomfortowo, bo mały wciska mi się w żebra. A nadrabianie zaległości z wczoraj zajmuje trochę czasu, bo piszecie, piszecie, piszecie ....
Nieraz odnoszę wrażenie, że niektóre z Was się niepotrzebnie nakręcają np. odnośnie zwolnienia chorobowego. Przecież jak na zwolnieniu jest napisany kod B, to nie mają prawa wypłacać nam pensji w wysokości 80%.
Co do zdjęć na zamkniętym forum to ja niestety się nie pokażę, bo wystarczy jak na zdjęciu jest mój brzuch. A i tak osobistego kontaktu ze sobą nie utrzymujemy, więc zdjęcie mojej twarzy jest zbędne. Może inne dziewczyny też mają takie zdanie jak ja.

W moim przypadku to "siedzenie" ( a często leżenie ;-)) przed kompem to tak naprawdę jedna z nielicznych rozrywek i wielka przyjemnośc :-) Tutaj przynajmniej mam kontakt z dziewczynami w takim samym "stanie" jak ja no bo kolezanki moje raczej w tym samym czasie w ciązy dla towarzystwa nie chodzą ;-):-D A poza tym internet to skarbnica wiedzy :-D, a nasze forum to juz mega skarbnica ;-):-D

Co do tych zwolnień, to kazdy może sie "nakręcać" jak chce, na co chce i kiedy chce ;-):-D Lepiej tutaj sobie ponarzekać niż zatruwać dupsko męzowi czy rodzinie ;-) A poza tym pewne "oczywiste oczywistości" dla jednych nie muszą być tak samo oczywiste dla innych :nerd:

A do pokazywania "paszczy" nikt Cie kochana nie zmusza. Nie zauważyłam, żeby na naszym forum jakiś terror panował ;-)W końcu, "pępkiem świata" jest teraz ktosiek siedzący w naszm brzuszku i oczywiście masz prawo pokazywać tylko ten obszar :-)

I na koniec taka moja mała refleksja - mi osobiście było by bardzo miło gdybym bedąc kiedys gdzieś w Polsce mogła zadzwonić do którejś z czerwcówek i wprosic sie na kawę :-) Mam nadzieję, że podobnie myślących dziewczyn na tym forum jest chociaż 90% :-)

Zielona nie rozumiem Twojego podejscia boisz sie ze co? ze ktos cie rozpozna z nas na ulicy i powie cześć Tymbardziej ze nie widzimy sie w realnym zyciu chcialabym wiedziec z kim mam doczynienia

Zielona nie rozumiem Twojego podejscia boisz sie ze co? ze ktos cie rozpozna z nas na ulicy i powie cześć Tymbardziej ze nie widzimy sie w realnym zyciu chcialabym wiedziec z kim mam doczynienia

Zaraz się tutaj zrobi nieprzyjemna atmosfera, a chyba nie warto psuć sobie nastrojów. Zielona wie jakie ją konsekwencje czekają jeśli nie pokaże twarzy na zamknietym. Nie zmuszajmy dziewczyny do niczego. To taka moja mała prośba :sorry:

Dziendoberek po dlugiej przerwie.

A ja wpadlam dzisiaj na troche bo juz nawet sciemnac nie mam sily ze pracuje. :no:
Hmm co do tych spotkan to chociaz mnie ostatnio na foru nie ma zaczesto to milo popatrzec na twarzyczki a Kasie i Anie wiuje regularnie i chetnie sie spotkam z dziewuchami z PL jak tylko bede w okolicy :D No ale oczywiscie zielona masz prawo tak myslec.

Agatka a co Ty za egzaminy masz? Bo ja mam straszne zaleglosci:(

Nie chodzi mi o to, że nie chce komuś tam na ulicy mówić cześć. Tylko, że w dzisiejszych czasach za dużo jest już takich portali na których można siebie i innych oglądać. Ja bym chciała zachować trochę prywatności dla siebie. Wszyscy wszystko o wszystkich nie muszą wiedzieć. A mój brzuszek jest teraz najważniejszy.

Zielona, dziwi mnie Twoje podejście!!! ktoś ma wątpliwości z czymś tam to zwraca się do reszty o pomoc... co w tym kurde dziwnego? co do L4, raz miałam sytuację będąc w ciąży byłam u lekarza 1 kontaktu dała mi zwolnienie bez kategorii B, i dostałam 80% pensji za te dni... To forum jest super, bo można wyżalić się na wszystkie troski, teściowe cholery, problemy i takie tam... szczerze powiem brzydko gdybym tu nie trafiła to bym chyba pierdolca dostała (przepraszam)...
PS. Tricolor i Agata, będziecie w Kielcach, walcie do mnie smiało :-D

reklama
A do pokazywania "paszczy" nikt Cie kochana nie zmusza. Nie zauważyłam, żeby na naszym forum jakiś terror panował ;-)W końcu, "pępkiem świata" jest teraz ktosiek siedzący w naszm brzuszku i oczywiście masz prawo pokazywać tylko ten obszar :-)

I na koniec taka moja mała refleksja - mi osobiście było by bardzo miło gdybym bedąc kiedys gdzieś w Polsce mogła zadzwonić do którejś z czerwcówek i wprosic sie na kawę :-) Mam nadzieję, że podobnie myślących dziewczyn na tym forum jest chociaż 90% :-)

Ja też bardzo lubię na forum zaglądać :-) od razu mi weselej i raźniej! Na kawę jak będziecie w Wawie zawsze zapraszam :tak:.

Musimy jednak uszanować również inne poglądy niż nasze, każda z nas ma swój rozum i podejmie sama decyzję :-).

Dziewczyny dzięki za wsparcie!!! :-)

Do góry